Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei de amenajare a spatiului de sub scara interioara

1-bucatarie amenajata sub scara interioara casaDaca stai la casa si ai o scara interioara, stii deja ca aceasta ocupa destul de mult spatiu. Spatiu pe care il poti recupera doar partial – folosind la maximum golul format dedesubtul ei.


Acest gol poate fi amenajat in functie de forma si inaltimea scarii, dar si in functie de locul in care aceasta este construita. De pilda, daca scara interioara porneste din holul casei, golul de sub ea poate fi folosit pentru amenajarea unei garderobe, a unui dressing sau a unui mic loc de relaxare. Iar daca scara ce urca la etaj sau in mansarda are punctul de plecare in living, golul format dedesubt poate fi transformat intr-o biblioteca sau intr-un suport pentru televizor.

Golul de sub scara – locas secret pentru masina de spalat

Daca nu-ti place ideea de a monta masina de spalat haine in bucatarie, iar in baia mica nu prea mai ai loc, orienteaza-te spre golul de sub scara interioara. Acesta poate fi transformat intr-o mini spalatorie de rufe si in locul in care se depoziteaza hainele murdare, detergentii si alte solutii de curatat.

Desigur ca pentru a putea monta masina de spalat acolo ar fi nevoie sa se efectueze unele modificari ale retelei de apa si canalizare. Insa, daca scara interioara este construita pe peretele exterior al baii sau bucatariei, aceasta problema se rezolva destul de simplu. Andrei, de exemplu, a prevazut acest lucru din faza de constructie si a tras tevi de canalizare sub scara, profitand ca baia de serviciu este aproape.

Bucataria amenajata sub scara interioara

Daca scara interioara a casei tale este inalta, inseamna ca si golul de sub ea este destul de generos. Ceea ce inseamna ca poate fi transformat in bucatarie. Aceasta idee de amenajare este potrivita mai ales in cazul in care scara porneste din living, iar proiectul casei prevede o amenajare in regim open space a bucatariei.

Mai multe idei interesante de amenajare a spatiului de sub scara interioara gasesti in galeria foto de mai jos. Tie care iti place cel mai mult si pe care o gasesti mai potrivita pentru casa ta? Mie imi plac cel mai mult bucatariile amenajate sub scara interioara.

sursa foto: design-remont.info

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *