Categorii
Intrebari de la cititori

La ce adancime sa fac sapatura unei fundatii pentru o hala?

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in privinta realizarii unei fundatii pentru o hala (depozit materiale) si birouri (1 birou parter si 1 birou etaj).
Terenul se afla mai jos fata de vecini si trebuie sa ma ridic 1 m.
Daca sap santul pt fundatie, inainte de a ridica terenul, de 20 cm adancime si stalpii la 40 cm adancime, 80cmL/40cm latime si torn betonul pana la inaltimea de 1,40 m. Apoi umplu si interiorul si exteriorul; apoi vine tasat nivelat, pietris, nisip fier beton 2 straturi ; ma refer la interior turnat placa. Va rog sa-mi spuneti daca e bine asa. Ma iertati ca nu ma exprim prea bine in termenii din constructii. Dar, sper sa intelegeti ce ma nelinisteste pe mine. Daca este suficienta sapatura in pamant viu, cum se spune. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Ion, pe adresa redactiei: La ce adancime sa fac sapatura unei fundatii pentru o hala?

4 răspunsuri la “La ce adancime sa fac sapatura unei fundatii pentru o hala?”

Salut trebuie dat un nivel si pe urma mesterul i-ti explica daca ai daca nu eu sunt disponibil dar in ce zona e lucrarea,te sfatuiesc sa ai mesteri buni pt.ca la orce sapatura trebuie si o unplutura.tel.0762605140 personal serios

Buna ziua…………clar 20cm este foarte putin…..umplutura nu se calculeaza……….detaliile de fundatii le gasiti in proiect….o zi excelenta….

O asemenea constructie se poate face pe piloni de beton armat cu o adancine de min 80 cm in sol si de cca 1,0 m deasupra terenului pana ajungeti la nivelul terenului.Nu este necesara umplutura ci doar o izolare corespunzatoare a podelei si peretilor.pe piloni se toarna o centura din beton armat. Succes!

Buna ziua domnul ION,
Fundatiile cuzinetilor trebuie sa fie cel putin la -1,20 in pamant,cuzinetii trebuie armati conform planurilor, mai important este montarea buloanelor care trebuie sa plece de la fundul santurilor, avand o lungime de cel putin 1 m in beton. Pentru mai multe detalii,
va rog sa ma contactati la telefon 0766813228.
Cu stima

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *