Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casa moderna, cu accente decorative japoneze. Intr-un cuvant – ZEN

1-casa cu 4 dormitoare doar parter inspirata de cultura japoneza


Nu pot spune ca ma dau in vant dupa casele amenajate in stil asiatic. Sa zicem ca nu rezonez prea bine cu decorul lor, cumva exagerat de ordonat, dar recunosc ca multe dintre ele sunt frumoase si exprima o eleganta deosebita.

Daca iti plac locuintele amenajate in stil asiatic, trebuie sa vezi neaparat casa pe care vreau sa ti-o prezint astazi. Amenajata in stil japonez modern, aceasta casa este opera companiei de arhitectura Webb & Brown-Neaves si a fost construita in Perth, Australia.

O casa cu 4 dormitoare, fara etaj

Chiar ne uitam recent dupa un proiect de casa fara etaj, cu 4 dormitoare. Si am fost surprinsi sa descoperim ca pe acest segment oferta este anemica de-a dreptul. Cele mai multe proiecte de case desfasurate pe un singur nivel sunt prevazute cu doua sau maximum trei dormitoare.

Daca te gandesti ca pe langa cele patru dormitoare, o casa trebuie sa aiba o bucatarie, un living si cel putin doua bai. Iar daca mai pui la socoteala holul, o camera tehnica, o camara si un garaj, casa ajunge sa se intinda pe o suprafata considerabila. Ori nu stiu cati dintre cei care locuiesc in orase isi pot permite sa se desfasoare atat de mult, avand in vedere dimensiunea de cele mai multe ori foarte mica a terenurilor din zonele urbane.

Azumi, cum a fost denumita casa care face subiectul articolului de astazi este moderna, spatioasa, dispune de cateva spatii de relaxare, unele amenajate in interior, altele in exterior si de 4 dormitoare, unul dintre ele fiind absolut luxuriant. Dotat cu un dressing amplu si o baie pentru doi, dormitorul matrimonial amenajat in stil japonez arata ca o adevarata camera dintr-un hotel de 5 stele.

Celelalte trei dormitoare (pentru copii si pentru musafiri) au fost grupate in partea stanga a casei. Pentru a ajunge la ele trebuie sa treci printr-o camera de relaxare, un fel de living mai mic. In acest fel, cele trei dormitoare, deservite, la comun, de o baie si o camera wc, sunt izolate de restul locuintei, formand impreuna aripa de odihna a casei cu suprafata totala de 255 mp.

Locul de luat masa, asezat pe o platforma inaltata

Mi-a placut in mod deosebit felul in care arhitectii au ales sa accentueze locul de luat masa din apropierea livingului amenajat in plan deschis, la fel ca si bucataria, de altfel. Acesta a fost asezat pe o platforma inaltata, o constructie specifica stilului japonez. Platforma cu pricina nu este deloc inalta, singurul ei rol fiind acela de a delimita vizual zona de dining de celelalte zone ale spatiului comun.

Accentele stilului japonez se pot abserva inclusiv in mobilierul si accesoriile cu care a fost inzestrat locul de luat masa: covorasul din fibre de bambus, scaunele cu sezut din fibre de bambus impletite si corpurile de iluminat suspendate deasupra mesei.

Spalatorie si home cinema

Pe langa incaperile amintite mai sus, proprietarii casei amenajate in stil japonez beneficiaza de alte doua spatii rareori intalnite in constructiile rezidentiale: un home cinema si o spalatorie.

Superba terasa acoperita, gradina japoneza aranjata impecabil ce imprejmuieste casa si garajul conceput pentru a adaposti doua masini sunt alte caracteristici specifice unei locuinte de lux. Asa cum iti poti imagina, o astfel de casa nu este ieftina deloc, fiind cotata la aproape jumatate de milion de dolari. Iti place cum arata?

sursa foto: wbhomes.com.au

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *