Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casa veche din lemn le-a schimbat destinul

1-living rustic cu semineu si perete placat cu piatra naturalaIn urma cu cativa ani, John si Patti Meyer au dat de veste in nordul statului Wisconsin din SUA ca sunt in cautarea unei cabane mici din lemn, pe care urmau sa o foloseasca anual pe durata sezonului de colectare a siropului de artar.


In mai putin de un an, cei doi au dezmembrat nu mai putin de noua case vechi din lemn din regiunea cu pricina, la rugamintea localnicilor care nu doreau decat sa scape de ele de pe proprietatile lor, fara sa le pese de materialele pe care ar fi putut sa le recicleze. Si uite asa s-au trezit ca au atata lemn, incat ar fi putut sa-si construiasca o intreaga casa, de la zero.

Trei cabane vechi impreunate

Cu tot ce au adunat, John si Patti au reusit sa restaureze trei cabanute din lemn, aflate intr-un loc pitoresc, pe malul unui lac, transformandu-le intr-o singura casa rustica de toata frumusetea.

Cele trei cabane au mai mult de o suta de ani fiecare, asa ca noii proprietari au fost nevoiti sa le dezmembreze cu atentie, reconstruindu-le mai apoi pe fundatii noi din piatra. Si desi ar fi putut sa le alipeasca in faza de reconstructie, au ales sa le lase pe fiecare in locul original, impreunandu-le ulterior prin adaugarea unui schelet din lemn invelit cu acoperis din tabla zincata.

Elemente decorative moderne intr-un interior rustic

Chiar daca proprietarii casei au dorit sa pastreze spiritul rustic al vechilor cabane din lemn, nu au rezistat sa nu strecoare, ici-colo, cate un tablou modern abstract pictat chiar de Paul care a si confectionat o parte dintre piesele de mobilier din casa: masuta de cafea din living, bancuta din lemn de pe hol etc.

Atat culorile in care a fost zugravit interiorul cat si intregul decor au fost alese de Patti. Pentru peretii placati cu lambriu a preferat o nuanta de bej cu tenta gri (vezi imaginile cu locul de luat masa si cu dormitorul), apropiata de cea a pietrei naturale ce imbraca peretele din spatiul comun in care au fost amenajate livingul si bucataria dotata cu o superba mobila din lemn cu aspect invechit. In completarea imaginii rustice vin si tavanele placate cu scandura veche reconditionata, traversata, din loc in loc, de grinzile din lemn masiv.

Mai multe detalii ale frumoasei case din lemn poti vedea in galeria foto de mai jos. Eu iti mai spun doar ca aceasta experienta i-a facut sa uite de siropul de artar, inspirandu-l pe John sa se specializeze in reconditionarea lemnului vechi in orice forma, pasiune din care isi castiga traiul acum. Unde dai si unde crapa!

sursa foto: midwestliving.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *