Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Poate fi izolata cu polistiren o casa de lemn? Ce riscuri exista?


Buna ziua! Sunt detinatorul unei case de vacanta de aproximativ 120 mp, construita pe fundatie de beton, cu schelet din grinzi de lemn, iar pe exterior din dulapi-posta (scandura) groasa de 5 cm, in interior izolata cu vata minerala de 15 cm, ultimul strat cu folie de aluminiu si rigips. Intrebarea mea este daca as putea sa izolez in exterior cu polistiren, daca da, care ar fi materialele de care am nevoie, etapelele care trebuiesc parcurse SI DACA NU EXISTA RISCUL DE CONDENS SI A INBOLNAVIRII LEMNULUI CU CIUPERCI CARE SA-L ATACE SI SA DUCA LA PUTREZIREA LUI. Multumesc, astept cu nerabdare un raspuns.


Intrebare de la Ovidiu, pe adresa redactiei: Poate fi izolata cu polistiren o casa de lemn, la exterior? Ce riscuri exista?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

marian petrea in octombrie 1st, 2014

riscul la o casa din lemn placata cu polistiren este ca pute-ti fi invadati de soareci

STOLERU in octombrie 2nd, 2014

Izolarea exterioara la case de lemn, cu polistiren se face dupa sistemul,” cu ventilatie! Adica puneti placile direct pe lemn prinse in holsuruburi cu rozeta de PVC dar intre niste profile de lemn care sa aiba inaltimea mai mare cu cca 2-5 cm fata de polistiren dupa care, puneti OSB sau rigips si ce mai doriti. Intre OSB si placi va ramane un spatiu de ventilatie care impiedica condensul.Succes!

mocanu in octombrie 2nd, 2014

Buna ziua,
Este bine ca lemnul sa aiba posibilitatea sa respire . Folia de aluminiu , daca nu este bine izolata , poate termite trecerea condensului in pereti . In acest caz izolarea cu polistiren poate creea probleme . Daca intre folie si rig aveti un spatiu de ventilatie , este un avantaj . recomandata este vata ca izolatie exterioara in cazul dv . Pentru soareci , puneti profile speciale de ventilatie care nu permit intrarea rozatoarelor .
Dar nu uitati lemnul ca sa dureze trebuie sa aiba aer .
Cu stima Ec Mocanu 0722235456

Oraseanu Daniel in iunie 30th, 2017

Buna ziua,
Spuneti ca intre polistiren si OSB e bine sa fie o perna de aer (2-5cm)
Aerul acesta este static?
daca nu, cum ar trebui el sa circule? daca aerul acesta da inspre exteriorul casei atunci care mai e rolul polistirenului?
daca da inspre interiorul casei atunci care mai e rolul OSBului, vatei minerale si bariaerei de vapori?

Sunt doar curios cum circula aerul acesta? pt ca daca nu circula atunci la ce bun exista aceasta perna de aer?

Multumesc,
Daniel

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii