Categorii
Intrebari de la cititori

Stau la etajul 1 si a aparut mucegai. La parter nu locuieste nimeni si nu e caldura

Buna ziua,
Locuiesc la etajul 1 din 4 intr-un bloc de semifabricate. La parter nu locuieste nimeni de cca. 3 ani si pe timpul iernii caldura este oprita. In apartamentul unde locuiesc la etajul 1 a aparut, pe interior, anul acesta mucegai atat pe peretii exteriori cat si pe cei despartitori dintre camerele apartamentului. Mentionez ca peretii exteriori sunt placati suplimentar cu polistiren si intr-o camera chiar am placat peretele exterior si pe interior cu rigips si izolat cu vata minerala cu folie de Aluminiu, si a aparut pe peretele de rigips la partea dinspre pardoseala mucegai.
Va rog sa-mi spuneti cum se poate rezolva problema evitarii aparitiei mucegaiului sau extinderii acestuia.
Montarea de izolatie de polistiren extrudat pe pardoseala si parchet reprezinta o solutie? rog detalii.
Va multumesc mult de tot.


Intrebare de la Florentin, pe adresa redactiei: Stau la etajul 1 si a aparut mucegai. La parter nu locuieste nimeni si nu e caldura. Ce pot sa fac?

Un răspuns la “Stau la etajul 1 si a aparut mucegai. La parter nu locuieste nimeni si nu e caldura”

Desi pierdeti din inaltimea apartamentului,un pic ,trebuie sa scoateti actualul parchet ,puneti niste rigle de min.100-150 mm intre care puneti polistiren expandat de 100-150 mm dupa care puneti scandura si apoi parchet. problema este ca s-ar putea sa apara si egrasie la baza peretilor , ca urmare a temperaturii scazute de la ap. de jos.In acest caz e cazul sa apelati la polistiren extrudat pentru zonele afectate. Succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *