Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Transformarea unui apartament cu 3 camere intr-unul cu 4 camere

1-living si bucatarie open space apartament 4 camere modern renovat


Proprietarii apartamentului cu pricina au doi copii ajunsi la varsta adolescentei, varsta la care pasiunile si preocuparile diferite au facut ca spatiul din camera pe care o imparteau de mici sa le fie insuficient. De aceea parintii au decis ca este momentul sa le amenajeze cate o camera separata.

Problema era ca apartamentul in care locuiau avea, pe langa bucatarie si doua bai, doar 3 camere: un living si doua dormitoare. Si cum parintii nu doreau sa transforme livingul in dormitor, au fost nevoiti sa caute alte solutii. Cu ajutorul tanarului designer Sergey Harenko problema a fost rezolvata, iar vechiul apartament cu 3 camere din Kiev a fost transformat intr-unul cu 4 camere, amenajat in stil modern.

Dormitor matrimonial amenajat in fosta bucatarie

Mai jos, in galeria foto, gasesti schitele apartamentului, inainte si dupa reconfigurarea conceputa de Sergey. Solutia adoptata a dus la obtinerea celui de-al treilea dormitor, prin amenajarea acestuia in perimetrul fostei bucatarii, iar bucataria a fost integrata in livingul extins prin desfiintarea peretelui ce-l despartea de hol.

Pe langa prelungirea traseului de apa pana in living, tanarul designer a fost nevoit sa prelungeasca si traseul tevii de canalizare, ceea ce complica putin lucrurile. Pentru a asigura panta necesara scurgerii fara probleme a apei menajere din bucataria mutata in living, designerul a decis sa inalte pardoseala viitorului dormitor pe o platforma, sub care au fost ascunse tevile de apa si canalizare.

Odata mutata bucataria, a aparut o camera in plus, in care a fost amenajat dormitorul parintilor. Finisat si decorat in nuante de gri intercalate cu mult alb, elegantul dormitor a fost prevazut si cu un dressing incastrat in perete ale carui usi glisante decorate cu dungi orizontale ajuta la largirea vizuala a incaperii. Nisa construita in peretele de deasupra patului, prevazuta cu un sistem de iluminat integrat in spatele panoului ornamental cu motive vegetale are un puternic rol decorativ, fiind centrul de atractie al dormitorului.

Livingul inglobeaza o bucatarie moderna

In locul unei sufragerii obisnuite, cum intalnesti in multe dintre apartamentele de bloc, proprietarii se pot bucura acum de o incapere dinamica, impartita intre living si bucatarie, ambele extrem de moderne si actuale.

Un bar-biblioteca separa vizual cele doua zone alaturate. Stand pe scaunele cu care este dotat barul proprietarii pot manca si urmari emisiunea preferata la tv, fara sa faca deranj in living.

Culorile alese pentru finisarea si decorarea acestui open space nou sunt albul, griul si multe accente vernil ce armonizeaza cu tenta maro a mobilierului modern si a parchetului laminat care imbraca pardoseala.

Doua camere pentru adolescenti

La inceputul articolului spuneam ca toate aceste lucrari de transformare a apartamentului cu 3 camere au pornit de la cei doi fii ai proprietarilor care isi doreau sa aiba camere separate. In urma lucrarilor efectuate, visul le-a fost implinit, te poti convinge de asta rasfoind galeria foto de mai jos, unde vei gasi imagini cu cele doua camere amenajate pe gustul adolescentilor. Nu-i asa ca arata fain de tot?

Fiecare camera este dotata cu cate o canapea extensibila, un birou, un dulap-biblioteca si cate un dulap pentru haine. Stilul de amenajare al fiecarei camere reflecta preferintele si pasiunile proprietarului sau, fiind decorata in nuantele preferate de acesta.

Bai moderne, cu finisaje de lux

Ambele bai ale apartamentului care are acum 4 camere arata impecabil sau cel putin asa consider eu care nu ma dau in vant dupa stilul modern in general. Imi plac atat culorile alese cat si finisajele selectionate si imbinarea acestora cu obiectele sanitare si cu mobilierul specific baii.

Din punctul meu de vedere, tanarul Sergey Harenko este un designer talentat si priceput. Desteapta solutie a gasit pentru rezolvarea problemei proprietarului apartamentului, nu crezi?

sursa foto: swayok.livejournal.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *