Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Uite un proiect de casa moderna de 100 mp fara etaj

1-living modern elegant casa 100 mp fara etaj


Iti plac locuintele fara etaj, cu multe ferestre si camere spatioase? Atunci s-ar putea sa-ti placa si aceasta casa desfasurata pe un singur nivel, cu suprafata totala de 100 mp.

Este vorba despre o constructie prefabricata, semnata de arhitectii companiei Stillwater Dwellings. Frumoasa casa pe structura din lemn are un living spatios, o bucatarie, o baie, o camera tehnica si doua dormitoare se afla in California, SUA

Ce-mi place la acest proiect de casa?

Imi plac acoperisul si peretele vitrat din living. Dintotdeauna mi-au placut casele luminoase, cu ferestre mari.

Imi place si felul in care este impartita casa; are o structura simpla de tot, cum poti vedea in schita din galeria foto de mai jos. Holul de la intrare desparte casa in doua jumatati aproape egale, in stanga fiind amenajate cele doua dormitoare, baia si camera tehnica, iar partea dreapta fiind dedicata zonei de zi, compusa din living, o bucatarie moderna excelent utilata si un loc de luat masa, toate amenajate intr-un spatiu comun.

Chiar daca in schita holul pare mic, in realitate este destul de incapator, fiind prevazut si cu un dressing pentru hainele si incaltamintea de exterior.

Pentru ca tot veni vorba de exterior, tin sa spun ca imi place mult si lambriul cu care au fost placati peretii constructiei. Culoarea acestuia este eleganta si moderna, in perfecta armonie cu tamplaria din lemn si cu designul modern al casei.

O bucatarie moderna cu insula

Sa-ti spun un secret, dintre toate imaginile cu interioare, cele cu bucatarii ma atrag cel mai mult. Imi place sa studiez cu atentie culoarea, forma, designul si amplasarea mobilierului si a electrocasnicelor, felul in care sunt dispuse corpurile de iluminat, dar si finisajele alese.

In cazul acestei bucatarii deschise spre living mi-a atras atentia insula-bar care delimiteaza vizual bucataria de livingul open space. De asemenea, mi-au placut in mod deosebit dulapurile cu design modern, din lemn masiv, in aceeasi nuanta cu tamplaria ferestrelor uriase si a usilor glisante prin care se face iesirea spre terasa casei. In stanga bucatariei se afla locul de luat masa, prevazut si el cu ferestre, iar fata in fata cu insula de bucatarie se afla livingul – un mic spatiu de relaxare, dotat cu semineu, biblioteca, doua fotolii si o canapea.

Doua dormitoare de dimensiuni egale

Ca sa nu existe discutii in familie, cea mai buna solutie este sa faci toate dormitoarele de dimensiuni egale. Nu stiu daca asta a fost ideea de la care au plecat arhitectii acestei case atunci cand au proiectat-o, dar cert este ca asa le-a iesit: doua dormitoare cu suprafete egale, amenajate in oglinda. Ambele beneficiaza de suficient spatiu pentru un pat cu cate doua noptiere si un dressing, ramanand si destul spatiu de miscare.

Din pacate schita nu prezinta si dimensiunile camerelor. Eu estimez ca un dormitor are aproximativ 20 mp, iar daca am dreptate, inseamna ca vorbim despre niste dormitoare foarte spatioase.

Camera tehnica ce poate fi transformata intr-o a doua baie

Intre zona de noapte si cea de zi se afla baia si o camera tehnica in care se afla boilerul, masina de spalat si cea de uscat rufe. Daca ar fi sa se elimine masinile de spalat si uscat rufe, eu zic ca aceasta incapere ar putea fi transformata cu usurinta intr-o a doua baie, astfel incat una dintre bai sa deserveasca doar unul dintre dormitoare, pe cel matrimonial.

Dincolo de structura casei, cum ti se pare acest proiect, il vezi aplicat si in tara noastra? Inca ceva, poate ne ajuta cineva cu o estimare de pret la cheie, pentru o casa similara construita din caramida.

sursa foto: https://stillwaterdwellings.com/

5 răspunsuri la “Uite un proiect de casa moderna de 100 mp fara etaj”

Doresc sa construiesc o casa de 110-120 mp în Timișoara am terenul …la parter salon cu bucătărie , o baie mica și o camera..la etaj doua (trei) dormitoare și o baie mare. Este cineva care are proiecte de acest fel și este dispus să mi-o construiască?

Buná ziua! Má numescZulási vreau sà contruesc o casá din lemn de100mp2 ín Tárgu Mures vá rog sá mi scrieti manoperele ín mp2 pentru acoperis pt casá cu sau fárã material si pt fundatia de70 90m in profund si dacá puteti sámi oferiti dulgheri constructori pentru inceputul decembriei adicá cínd iasä aprobarea pt constructie multumesc astept ráspunsul si míine dacá se poate multumesc Cu stimä

Doresc sa-mi construiesc repede o casa ca cea de cca 100m2 doar pe parter.Astept propuneri proiect si constructire ,,la gata; 0722353385

Cât m.ar costa o casa de max 100 de metri fara etaj făcută din materiale medii la cheie…fără a fi mobilată?!
Mulțumesc
Am un teren în oraș

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *