Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

3 tipuri de bucatarii. Pe tine care te reprezinta?

1-design bucatarie moderna minimalista alba

Te-ai fi gandit ca pe langa stilul de amenajare ales, bucatariile pot fi clasificate si in functie de stilul de viata al proprietarilor?


Astfel, de-a lungul timpului, s-au evidentiat 3 categorii de bucatarie, dupa cum urmeaza:

1. Bucataria burlacilor

Cea mai simpla si rudimentara bucatarie, dotata cu strictul necesar, ce apartine, de regula, unei persoane necasatorite sau unui cuplu tanar. Proprietarii acestei categorii nu prea gatesc, fie din lipsa de timp, fie pentru ca pur si simplu nu le place aceasta ocupatie.

O bucatarie burlaceasca sau tinereasca este mai degraba o chicineta, din ale carei dotari nu lipsesc frigiderul, cuptorul cu microunde, aparatul de facut sandvisuri, cafetiera sau cana electrica. Pe scurt, electrocasnicele care ii ajuta pe tinerii proprietari sa inlocuiasca gatitul elaborat cu mancaruri semipreparate sau cu meniuri simple si mai ales rapide: un sandvis, o omleta, o supa la plic, o pizza congelata sau o portie de cartofi prajiti. Desigur ca si spatiul in care se desfasoara activitatile rudimentare de gatit este de cele mai multe ori foarte restrans, iar mobilierul acesteia se rezuma la cateva corpuri.

2. Bucataria de familie

Aceasta categorie, dupa cum ii sugereaza si denumirea, apartine persoanelor familiste, care pun pret pe mancarea preparata in casa. Acest motiv ii face sa investesca in amenajarea unei bucatarii confortabile, bine utilate, in care sa poata prepara tot felul de mancaruri pentru familie.

Spatiul in care se desfasoara activitatea de preparare a bunatatilor facute in casa trebuie sa fie destul de generos, astfel incat sa permita proiectarea unui mobilier de bucatarie prevazut cu multe spatii de depozitare, cu o comoda zona de lucru, cu un loc de luat masa confortabil si cu tot felul de electrocasnice moderne incorporate: plita si cuptor, combina frigorifica si masina de spalat vase.

Pe langa electrocasnicele incorporate, din bucataria familistilor nu prea lipsesc aparatele care inlesnesc procesul de preparare a mancarii, in fruntea acestora aflandu-se robotii de bucatarie.

3. Bucataria pasionatilor de gatit

Cea de-a treia categorie apartine, de regula, persoanelor pentru care gatitul este mai mult decat o necesitate. Este o adevarata pasiune. Pentru aceste persoane nicio suma nu este prea mare, atunci cand vine vorba despre mobilarea, dotarea si utilarea bucatariei de acasa, procesul de preparare a mancarii fiind mai important decat mancatul in sine.

O astfel de bucatarie este, de regula, foarte spatioasa, amenajata intr-un stil modern, industrial, avand dotari dintre cele mai performante, aproape la fel de performante ca cele din bucatariile profesionale. Cea mai importanta zona a bucatariilor din aceasta categorie nu este nicidecum locul de luat masa, cum este in cazul categoriei anterioare, ci blatul de lucru, locul in care proprietarii isi pot desfasura nestingheriti pasiunea culinara.

Eu ma regasesc in cea de-a doua categorie, pentru ca imi place la nebunie sa gatesc pentru familia mea si o fac cat pot de des. Dar Tu?

Un răspuns la “3 tipuri de bucatarii. Pe tine care te reprezinta?”

Toate bucatariile expuse sunt frumoase, functionale,deosebite, elegante. Eu, personal, am bucataria gen sufragerie din lemn masiv, cu masa de lucru si cele necesare cu inox si marmura, servanta, dulap argintar cu vitrina, masa de lucru, etc. etc, Sufrageria Maria pe care o am cu masa mare si 6 scaune am transformat-o intr-o bucatarie eleganta Este frumoasa, functionala si ma simpt foarte bine in ea. In bucatarie mi-am petrecut mult timp si de aceea vreau sa am confort sa ma simpt si servanta dar mai ales servita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *