Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ai un balcon mic? Transforma-l intr-o camera frumoasa si calduroasa

1-exemplu amenajare colt de baut cafeaua in balcon micViata intr-o garsoniera sau intr-un apartament de tip vechi este, cum din pacate stiu cei mai multi dintre noi, marcata de eterna lipsa de spatiu. Mai norocosi, putem spune, sunt cei ai caror apartamente sunt prevazute si cu unul, doua sau chiar trei balcoane, deoarece acestea le ofera posibilitatea extinderii spatiului locuibil.


Si chiar daca este un subiect discutat in repetate randuri, sunt convinsa ca nu strica sa mai vorbim o data despre transformarea balconului intr-o camera utila, calduroasa si frumoasa, pe care sa o poti folosi in orice perioada a anului, nu doar pe durata sezonului cald. Cu atat mai mult cu cat ti-am pregatit o colectie noua de imagini cu balcoane de bloc absolut senzationale.

Inainte de toate vreau sa lamurim un aspect important. Si anume, daca doresti extinderea unei incaperi existente, spre exemplu a bucatariei, in balconul alaturat, trebuie sa obtii o aprobare pentru demolarea totala sau doar partiala a peretelui care desparte balconul de bucatarie. Aceasta aprobare se va obtine de la primaria localitatii sau sectorului de care apartii. Dar trebuie sa stii ca in situatia in care zidul cu pricina este unul de rezistenta, nu vei primi aprobarea dorita. Efectuarea unor modificari ale structurii blocului fara aprobarea autoritatilor iti poate aduce necazuri din punct de vedere legal.

Acestea fiind spuse, vom continua subiectul, facand referire strict la balcoanele transformate in spatii locuibile, fara a recurge la demolarea peretelui dintre acestea si incaperile cu care se invecineaza.

Pasi de urmat pentru transformarea balconului

Utilizarea balconului si in timpul sezonului rece presupune efectuarea unor lucrari ce includ urmatoarele: inlocuirea parapetului vechi din sticla (daca acesta mai exista) cu un perete din zidarie, izolarea si tencuirea exterioara a peretelui obtinut, montarea unor ferestre cu tamplarie termopan, izolarea pardoselii si a tavanului micului balcon, montarea unui sistem de incalzire si finisarea acestuia cu materiale alese.

Cea mai delicata etapa este, din punctul multora de vedere, montarea unui sistem de incalzire. Dintre variantele posibile voi aminti montarea unui calorifer (insa acest lucru presupune, din nou, obtinerea unor aprobari, in cazul in care esti racordat la sistemul de incalzire centralizata si nu ai montate repartitoare la celelalte calorifere ale apartamentului), a unui convector electric sau a unui panou radiant. In acest fel te vei bucura de caldura in micul balcon chiar si in cele mai friguroase zile ale anului.

Spatii ce pot fi amenajate intr-un balcon mic

Cum am spus si in alte articole pe acelasi subiect, un balcon mic poate fi transformat intr-un dormitor suplimentar, un birou, un mic loc de relaxare, un loc de luat masa (mai ales cand acesta se afla in vecinatatea bucatariei), un spatiu de lectura, un loc de joaca pentru copii sau o mica sala de fitness.

Ca sa te bucuri de maximum de confort, finiseaza-l in nuante deschise care vor mari vizual micul balcon, iar apoi doteaza-l cu mobilier realizat la comanda. Asigura-te ca vei aduce in noua camera a apartamentului tau doar strictul necesar.

sursa foto: pinme.ru

3 răspunsuri la “Ai un balcon mic? Transforma-l intr-o camera frumoasa si calduroasa”

Superbe imaginile si excelente ideile. Mai ales cele care au dus la amenajarea balcoanelor in birouri. Incapere de luat masa nu mi se pare o idee prea buna din pricina aglomeratiei, ingramadelii pe care o presupune. Iar camera pentru copil care sa dea in strada nu cred ca e cea mai buna idee.

Imi surade ideea de a transforma un balcon mic intr-un loc de relaxare sau spatiu de lectura. Felicitari pentru idei.

Foarte interesante informatiile, cu un mic amendament: cred ca notiunea de balcon mic este diferita …
Pentru blocurile vechi din Romania, deja balcoanele din imagine fac parte dintre cele cu balcon mediu spre mare.
Balconul meu masoara cam 2 x 1 m … si usa este pe mijloc …

Multumim pentru ideile frumoase care ni le prezentati mereu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *