Categorii
Intrebari de la cititori

Cand deschid usa la cuptor (incastrat) se produce condens pe mobila de deasupra

Buna seara. In sfarsit am amenajat bucataria iar cuptorul este incastrat in mobila la inaltime de 1 metru. Arata perfect… problema apare in momentul in care gatind la cuptor deschid usa sa amestec in tava sau inchid efectiv gatirea. Toata caldura iese cumva pe deasupra iar usa de la dulapul care se afla deasupra cuptorului efectiv „lacrimeaza”. AJUTOR!!!!! Am montat mobila acum o zi si deja s-a umflat putin usa de la dulapul care se afla deasupra.


Intrebare de la CRISTINA, pe adresa redactiei: Cand deschid usa la cuptor (incastrat) se produce condens pe mobila de deasupra. Cum rezolv aceasta problema?

5 răspunsuri la “Cand deschid usa la cuptor (incastrat) se produce condens pe mobila de deasupra”

Cristina, din pacate, chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau. Si noi avem cuptor electric incastrat, dar pentru ca a fost cumparat la vreo doi ani, dupa ce a fost montata mobila din bucatarie, am ales sa construim la comanda un corp separat, asortat cu garnitura ce exista deja. Corpul nou contine, pe langa cuptorul electric incastrat, doar un dulap in partea inferioara.

Ce vreau sa spun este ca stiu ce aburi scoate cuptorul atunci cand deschizi usa in timpul prepararii mancarii. Din cate stiu, asa fac toate cuptoarele electrice. Si tocmai pentru ca aceasta caracteristica este specifica acestui tip de cuptor, ma gandesc ca, in cazul tau, problema o reprezinta materialul din care a fost confectionata mobila sau felul in care a fost confectionata.

Altfel sunt nevoita sa intreb daca nu s-ar fi renuntat de mult la incastrarea cuptoarelor in corpurile de bucatarie tip soldat, cum banuiesc ca este si al tau?

Sa speram ca vine cineva cu o solutie concreta pentru tine.

Buna ziua. Exista niste aparatori laterale care protejeaza usile sau fetele de sertar din dreapta si stanga cuptorului. Ele se monteaza odata cu cuptorul si sunt eficiente pentru cuptoarele cu aerisire laterala. Ma gandesc ca ar fi buna montarea unei astfel de aparatori si pe latura de sus a cuptorului, care sa protejeze usile de deasupra, sau macar marginea de jos a usilor sau partea pe care este aplicat cantul.

Si eu am cuptor electric incastrat si cred ca cea mai buna solutie ar fi montarea unei hote retractabile chiar deasupra cuptorului – ceea ce au nu am facut (si imi pare rau) pentru ca nu credeam ca aburul va fi asa o mare problema.

Daca distanta va permite se monteaza ,deasupra usii cuptorului un cilindru( cu diametrul de cca . 100 mm) care are o fanta pe toata lunginea .Acest cilindru se conecteaza la un mini ventilator a carui tubulatura conduce aburul afara. Daca cilindrul este vopsit ” hammer ” efectul este deasebit. Succes!

Buna tuturor. Am montat un aragaz cu plita. La prima functionare a cuptorului,in interior am gasit foarte multa apa. Ca si cum ar fi fost condens. Am sters toata apa,apoi la 20 de minute iar sa intamplat la fel. Imi poate da cineva un sfat ? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *