Categorii
Intrebari de la cititori

Cum calculez volumul de apa si antigel intr-o instalatie?

Cum se calculeaza volumul de apa dintr-o instalatie de incalzire?
Ma intereseaza sa stiu cat antigel trebuie pt o instalatie formata din 4 calorifere de otel de 60 x 120 cm si unul de baie de 100 cm si o centrala termica pe combustibil solid de 35kW.
Cum se introduce antigelul in instalatie?


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Cum calculez volumul de apa si antigel intr-o instalatie de incalzire?

5 răspunsuri la “Cum calculez volumul de apa si antigel intr-o instalatie?”

1-antigel gresit glicol sau alte solutii antiinghet de la furnizorii de materiale de instalatii antigelul distruge garniturile si simeringurile pompei
2-instalatia cum o descrii ar avea cam 120L apa cu 20% max solutie e protejata daca nu esti intr-o zona unde o sa ai in casa -20G
3-daca e casa de vacanta e bine sa rupi presiunea la plecare,adica o aduci la 0
4-solutia se incarca cu pompa orice instalator care se respecta are
5-daca nu e casa de vacanta la ce bun? solutiile antiinghet reduc transferul de caldura si implicit performantele instalatiei
bafta

Multumesc foarte mult pt sfaturi.
Locuiesc intr-o zona „blanda” climatic, Oltenia. Nu cred ca voi ajunge la -20 grade dat fiind faptul ca locuinta este din caramida porotherm de 20cm si izolata cu polistiren 10cm EPS 80.
O folosesc mai mult ca locuinta de vacanta adica o incalzesc o data la 3-4 saptamani iarna (stiu ca are multe dezavantaje iar avantaj doar un consum redus de lemne). Oare nu este daunator sa reduc presiunea (sa golesc apa din instalatie) Auzisem ca instalatiile nu se golesc pt ca ar exista o solutie in calorifere ce le protejeaza iar pe de alta parte o zona din instalatie fara apa dar pe unde a trecut apa odata, este mai rapid afectata de rugina.
O presiune mai ridicata nu presupune ca apa ingheata la o temperatura mai mica de 0 grade? Sau gresesc eu?

Salut lasa centrala sa mearga la o temperatura de 10 grade cind pleci sigur ai pe cineva apropiat si mai verifica,nu e bine sa te joci cu scosul apei deoarece ori ce apa introdusa recent are piatra asa ca cea din calorifere e acum apa distilata si caloriferele fara apa ruginesc.Apropo sa sti ca la noi la sud e mai frig ca la munde de curind fi atent.

a rupe presiunea nu iseamna sa golesti instalatia ci plusul undeva la 5l asta ca protectie suplimentara

De acord. Si eu am vazut ca in ultimii ani, aici in Sud e cel mai frig atunci cand e frig (din noiembrie pana in aprilie) iar vara e cel mai cald. Mersi pt sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *