Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa combin faianta in doua culori in bucatarie?

Cum sa combin faianta 20 x 42.5 in doua culori bej si maro pe o suprafata 4×0.80. Nu as vrea simetrie. Am si brau 0.4 x 42.5, astept un sfat. Acest perete este in bucatarie. Este indicat sa o montez model caramida?
Multumesc.


Intrebare de la Gabriela, pe adresa redactiei: Cum sa combin faianta in doua culori in bucatarie?

Un răspuns la “Cum sa combin faianta in doua culori in bucatarie?”

Din punctul meu de vedere, o aranjare simetrica a placilor de faianta la dimensiunile descrise de tine ar fi mult mai simpla, mai ales cand in poveste se vrea si implicarea unui brau ornamental.

O varianta este dispunerea celor doua nuante in doua straturi consecutive suprapuse (culoarea mai inchisa in partea inferioara, iar cea deschisa in cea superioara), separate vizual de braul decorativ.

O alta propunere ar fi intercalarea celor doua nuante de faianta in straturi succesive (placile fiind montate in mod clasic, adica aliniate), pentru a se obtine pe perete un decor in dungi orizontale. De exemplu, asa: media-cache-ak0.pinimg.com/236x/0a/a2/4b/0aa24bfda8d80b4d074377818762a30b.jpg In acest caz as insera braul fie pe orizontala, la mijlocul suprafetei placate, fie pe verticala, din loc in loc.

Si, ca sa-ti raspund la cea de-a doua intrebare, da, poti monta placile de faianta in model de zidarie de caramida. Ba chiar cred ca acest tip de montaj al faiantei este cel mai potivit in cazul placilor late, cum sunt cele alese de tine. Iata un exemplu potrivit, in viziunea mea: images-65.har.com/e1/MediaDisplay/65/hr3062165-6.jpg

Consider ca ai fi avut mai multe optiuni, daca ai fi ales placi cu laturile egale.

Asteptam si alte sugestii interesante de montaj a faiantei bicolore de aceste dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *