Categorii
Intrebari de la cititori

Exista diferenta de pret intre o casa parter + mansarda si una parter plus etaj?

Buna ziua,
Vin in intampinarea dumeavoastra cu o intrebare la care inca nu am gasit un raspuns concis pe forum. Doresc sa construiesc o casa in zona de Sud a Capitalei (ilfov).
In calcularea pretului la rosu pentru o casa P + M cu amprenta de 8×9 (72mp) cum se calculeaza tinand cont ca mansarda are pe laturi h=1.9m, mentionez ca aceasta nu iese in consola, un singur balcon pe fata de 4.5 m este o casa „simpla” cu un acoperis in 2 ape. De ce intreb? Pentru ca am observat (poate gresesc) ca nu este diferenta la calcul intre P+M si P+1.
Astept raspunsurile dumneavoastra, pentru a avea un punct de plecare in vederea negocierilor de pret cu eventualii constructori.
Va multumesc.


Intrebare de la Alexandru, pe adresa redactiei: Exista diferenta de pret intre o casa parter + mansarda si una parter plus etaj?

Un răspuns la “Exista diferenta de pret intre o casa parter + mansarda si una parter plus etaj?”

Buna ziua,

Preturile pot fi apropiate dar nu egale , doar in conditia in care acoperisul va avea o panta foarte mica si sa fie foarte simplu . Asta este valabil la casele din lemn . La casele de zidarie cu placi peste fiecare nivel , diferenta este mare .
Finitiile la o casa mansardata sant mai grele in comparatie cu etajul .
In cazul dv , daca pe laturi aveti 1.9 m , eu cred ca este suficient pentru a nu jena . Daca face-ti mansarda , sante-ti obligat sa aveti panta acoperisului de peste 30grade , deci un acoperis mai mare . Daca face-ti etaj , casa va fi mai inalta pe laturi si veti avea mai multa suprafata de fatada . Un acoperis poate rezista peste 40 ani, dar o fatada , nu .
de la 1.9 la 2.4 sant 0.5mx aprox 50ml pereti =25mp pereti in plus .
Nu poate fi difereta mare .

Nu se poate da o cotatie de pret reala , fara a se vedea proiectul .
Cu stima Ec Gigi Mocanu
0040722235456
magicconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *