Categorii
Intrebari de la cititori

Gresie sau parchet intr-un living in care este si scara interioara?

Ce imi recomandati pentru un living de 60 metri patrati, cu scara interioara din living. Gresie sau parchet?


Intrebare de la Ioan, pe adresa redactiei: Gresie sau parchet intr-un living in care este si scara interioara?

5 răspunsuri la “Gresie sau parchet intr-un living in care este si scara interioara?”

Depinde de gusturile personale. Ambele se preteaza, mai ales ca exista gresie rectificata care imita perfect parchetul. Estetic lemnul este mult mai cald si intim (atat pentru pardoseli cat si pentru scari) insa, repet, depinde de gusturi, buget, destinatie,

Eu as alege parchetul pentru living. Gresia este rece mai ales iarna, chiar daca imita parchetul nu imita si caldura acestuia. Depinde totusi de gusturi si de stilul de amenajare a livingului.

Sunt de acord cu antevorbitorii mei – alegerea depinde in primul rand de gusturi, buget si de stilul in care urmeaza sa fie amenajat livingul.

Eu as alege un parchet rezistent la uzura. Ganditi-va ca livingul este o incapere in care va veti petrece o mare parte a timpului liber, mai ales iarna. Ori ma indoiesc ca vreti sa simtiti sub picioare o pardoseala rece. Iar daca mai aveti si copii…

O gresie rectificata care imita dusumeaua (am vazut o multime de modele absolut superbe la niste preturi pe masura!) este mai indicata in cazul in care aveti montat un sistem de incalzire prin pardoseala. Insa daca aveti montat un sistem de incalzire clasic, va recomand sa alegeti totusi parchetul sau o dusumea din lemn care va va asigura un plus de caldura in timpul sezonului rece.

Si inca ceva: nu uitati sa alegeti un finisaj care sa armonizeze si cu scara interioara care porneste chiar din living. Daca veti decide sa mergeti pe varianta parchet, ar trebui sa imbracati si treptele scarii interioare in lemn de aceeasi nuanta, iar daca veti alege gresia, ar trebui sa folositi acelasi model si pentru trepte.

Eu am vazut si varianta gresie – parchet. Pe margine era gresie si in mijloc parchet. Desi pare ciudat arata foarte bine. In zona de delimitare avea bagheta metalica care era ca un chenar in interiorul caruia era parchetul. Parchetul si gresia erau asortate, nu identice. Cred ca este destul de complicat sa montezi gresia la aceasi inaltime (grosime) cu parchetul si iti trebuie meseriasi buni, iar eu in loc de bagheta metalica as merge pe o margine de alta culoare tot din gresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *