Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O garsoniera de 33 mp amenajata in stil modern cu accente eco

1-garsoniera 33 mp amenajata in stil modern eco


Cumparata cu scopul de a fi transformata intr-o locuinta folosita doar in situatii de urgenta, aceasta garsoniera a devenit, dupa amenajare, un spatiu pe care proprietarul il adora.

Dupa ce si-a construit o casa in suburbia Moscovei, proprietarul acesteia a decis sa investeasca in achizitia unei garsoniere in oras, astfel incat sa aiba unde sa innopteze atunci cand intalnirile de afaceri il vor retine prea mult la serviciu. Dar aspectul final al garsonierei de 33 mp l-a convins pe proprietar sa trasforme casa de la marginea orasului in resendinta de vacanta si sa se mute in mica si cocheta locuinta din capitala.

Compartimentare inteligenta a spatiului

De renovarea, amenajarea si decorarea garsonierei s-a ocupat designerul Nadia Zotova de la compania de arhitectura si design Enjoy. Tanara a ales sa foloseasca o combinatie interesanta de stiluri de amenajare – modern, industrial loft si eco – obtinand astfel un decor actual, elegant si totodata puternic masculin.

Pentru a-l scapa pe proprietar de neplacuta sarcina a aranjarii patului, Nadia a renuntat la ideea de a folosi o canapea extensibila. In schimb, a decis sa ascunda un pat pentru doua persoane intr-o nisa pe care a construit-o chiar in perimetrul camerei, iar pentru living a ales o canapea fixa cu design modern. In acest fel garsoniera a fost transformata intr-un mic apartament cu dormitor si living.

Un perete de sticla pe structura metalica asigura patrunderea luminii naturale in dormitor. Ca sa nu ocupe toata suprafata acestei incaperi, designerul a ales un pat de mijloc de doar 140 cm latime, astfel incat sa permita pastrarea unor alei de acces de cate 30 cm fiecare in lateralele acestuia. Peretele de deasupra patului a fost decorat cu un panou decorativ din scanduri de lemn, pe suprafata caruia au fost dispuse 3 rafturi utile cu rol de noptiere. Nadia povesteste amuzata ca le-a dat ceva batai de cap mesterilor care au realizat panoul decorativ, deoarece nuanta pe care o vizualizase ea este destul de dificil de obtinut. Dar, dupa mai multe incercari esuate, mesterii au nimerit nuanta, iar rezultatul a fost apreciat atat de designer cat si de proprietarul garsonierei.

O camera cu multiple functii

In aria ramasa libera, dupa constructia dormitorului, Nadia Zotova a fost nevoita sa inglobeze un living, o bucatarie si un birou. Proprietarul garsonierei lucreaza in domeniul multimedia, amanunt esential pentru definirea elementelor importante din decorul micutei locuinte. De aceea, pe langa living, bucatarie si birou, designerul a gasit o solutie de a integra in aceeasi incapere un ecran urias, pentru proiectii video. Prin actionarea unui buton, ecranul alb coboara dintr-o nisa din tavan.

Mobilierul de bucatarie a fost realizat de Kornmüller, o companie austriaca specializata in productia de mobilier de inalta clasa. Garnitura ce ocupa un intreg perete are un design modern minimalist, iar furnirul din lemn de teak ii adauga acea nota eco ce predomina in decorul intregii garsoniere echilibrand in acelasi timp greutatea peretelui din caramida aflat in partea opusa a camerei.

Atunci cand proprietarul nu vrea sa lase bucataria la vedere, poate actiona ruloul din aluminiu din partea de mijloc a garniturii, facand sa dispara, ca prin minune, chiuveta si blatul, iar locul de luat masa capata automat functie de birou. Mi se pare foarte fain sistemul asta si mai ales practic, pentru locuintele mici, amenajate in regim open space.

Cada din beton turnat

O alta gaselnita a tinerei Nadia este cada din baie. Spatiul mic, dar si dorinta de a folosi mai multe elemente specifice stilului industrial au inspirat-o sa realizeze o cada unicat, turnata din beton, chiar la fata locului. Si pentru ca betonul este un material ce absoarbe apa designerul a decis sa imbrace atat cada unicat cat si intreaga baie in tadelakt, o tencuiala decorativa marocana folosita inca din antichitate pentru etansarea vaselor in care se pastra apa potabila si pentru finisarea si decorarea peretilor din baile orientale (Hammam) si din palate.

Finisarea cu tadelakt a fost una dintre cele mai dificile etape din intregul proces de renovare al garsonierei, multitudinea de unghiuri si colturi ale baii mici punand mesterii in dificultate. Spre bucuria Nadiei, si aceasta etapa a fost dusa la bun sfarsit. Ce-i drept, cu multa migala.

Singurul spatiu de depozitare al garsonierei se afla pe hol, unde a fost proiectat un dressing spatios care ii ofera proprietarului suficient loc pentru pastrarea tuturor hainelor si obiectelor personale.

sursa foto: admagazine.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *