Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Pardoseli din lemn pentru baie. Absolut spectaculoase!

1-pardoseala lemn impermeabil decor baie moderna la mansarda


Gresia este primul material care ne vine in minte atunci discutam despre finisarea pardoselii din baie. Fara indoiala este unul dintre cele mai practice finisaje, iar varietatea de modele existente pe piata ne ajuta sa alegem mai usor modelul potrivit preferintelor fiecaruia dintre noi.

Si totusi, astazi, nu despre baile placate cu gresie vreau sa vorbim, ci despre cele cu pardoseli din lemn. Acest tip de finisaj este folosit extrem de rar in amenajarea bailor din cel putin un motiv: prea putine persoane stiu ca exista parchet special conceput pentru a fi folosit in placarea pardoselilor din baie, bucatarie si hol, adica in conditii de umiditate. Aceasta calitate a parchetului rezistent la umezeala se datoreaza faptului ca este tratat cu substante speciale si este acoperit cu mai multe straturi decat parchetul laminat obisnuit.

O baie cu pardoseala calda tot timpul anului

In ultimii ani, pardoselile din lemn au devenit tot mai populare in randul designerilor, gratie aspectului elegant si ecologic pe care il confera bailor, dar si a caldurii pe care o degaja. Spre deosebire de gresie, travertin, marmura si alte tipuri de finisaje reci care necesita incalzire in sezonul rece, pardoselile din lemn sunt calde, oferind confort in orice moment din an.

Si nu doar atat. Gratie tehnologiei de fabricare, parchetul impermeabil este si un excelent izolator termic si fonic, avand in acelasi timp capacitatea de a rezista oscilatiilor de temperatura, fapt ce il recomanda si pentru placarea pardoselilor din spatii precum balcoanele sau terasele acoperite.

Tipuri de parchet rezistent la umezeala

Parchetul rezistent la umezeala poate fi clasificat in functie de structura si de modul de fabricare dupa cum urmeaza:

1. Parchetul triplustratificat de bambus

Gratie elasticitatii si densitatii sale lemnul de bambus rezista excelent in conditii de umiditate crescuta. Parchetul triplustratificat (cel compus din 3 straturi de lemn) de bambus poate fi folosit in placarea pardoselii din baie, cu mentiunea ca aceasta trebuie stearsa de apa, iar incaperea trebuie aerisita dupa fiecare dus sau baie.

2. Parchetul stratificat

Ideal si pentru incalzirea prin pardoseala, parchetul stratificat este foarte bine uscat, fiind compus din trei straturi dispuse perpendicular. Aceasta constructie impiedica infiltrarea umezelii facandu-l asadar extrem de rezistent, dar si usor de intretinut. Spre deosebire de parchetul masiv cel stratificat are avantajul montajului simplu, prin sistemul clic.

3. Parchetul pietrificat

Creat special pentru spatiile umede precul baia, bucataria, holul, balconul sau terasa, parchetul pietrificat este un material inovator pentru placarea pardoselilor, format din mai multe straturi suprapuse si dotat cu o garnitura ce permite etansarea placilor dupa ce acestea au fost montate. De altfel, acest tip de parchet impermeabil este usor de intretinut.

sursa foto: rilane.com

4 răspunsuri la “Pardoseli din lemn pentru baie. Absolut spectaculoase!”

Parchet stratificat si triplustratificat gasiti cu siguranta in magazinele de bricolaj, de unde puteti afla si alte detalii de montaj. Din cate stiu, pretul parchetului din cele doua categorii porneste de la aproximativ 80-90 lei/mp.

Cel mai scump dintre aceste tipuri de parchet este cel pietrificat, pe care il gasiti la importatorii directi care va pot da detalii despre pretul acestuia.

Ma intereseaza sa achitionez parchet pietrificat pentru baie, hol, bucatarie, aproximatin 30 m patrati. Cine poate sa-mi faca o oferta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *