Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Piatra naturala in decorul baii. 24 de IMAGINI

baie de lux decorata cu piatra naturala si cada stativ de forma ovalaUn finisaj nobil si mereu la moda, piatra naturala este renumita pentru capacitatea sa de a transforma orice incapere intr-un spatiu elegant si rafinat. Cu toate acestea, putina lume alege sa foloseasca acest finisaj in decorul baii, asociindu-l mai degraba cu celelalte incaperi ale casei.


Fiind un finisaj cu greutate, atat la propriu cat si la figurat, piatra naturala este folosita cel mai des in calitate de accent decorativ al livingului si in placarea semineelor. Ceva mai rar, dar cu rezultate la fel de spectaculoase, piatra este prezenta si in decorul dormitoarelor, mai ales a celor amenajate in stil rustic sau cu accente rustice. In amenajarea bailor insa acest finisaj este folosit mai rar, in special din cauza dimensiunilor acestei incaperi, dimensiuni care, de cele mai multe ori, impun folosirea unor finisaje mai usoare si mai delicate.

Piatra naturala si stilul de amenajare al baii

Spuneam mai sus ca piatra naturala este aleasa adesea pentru decorarea interioarelor amenajate in stil rustic, dar mai spuneam si ca este un finisaj mereu la moda, fapt ce il face potrivit pentru a fi integrat intr-o multime de stiluri de amenajare, de la clasic la modern, minimalist.

Stilul de amenajare al baii dicteaza forma, culoarea, dimensiunea si textura pietrei naturale. Pentru o baie amenajata in stil clasic se poate alege o piatra de rau de forma bruta, iar pentru o baie moderna se preteaza mai degraba bucatile inguste, cu forma dreptunghiulara, regulata. Producatorii au denumit-o scapitata. In ambele cazuri se va evita folosirea pietrei in exces, pentru a nu transforma baia intr-o incapere cu aspect obositor si supraincarcat.
O foarte mare importanta o au si celelalte elemente prezente in decorul baii: celelalte finisaje alese, mobilierul si desigur obiectele sanitare. Impreuna, toate acestea trebuie sa compuna un decor armonios si echilibrat.

Obiecte sanitare din piatra

O categorie ce face parte din gama dotarilor de lux pentru baie sunt obiectele sanitare din piatra naturala. Si daca despre lavoare am auzit cu totii si cei mai multi dintre noi le-am si vazut in magazinele de specialitate, cazile din piatra sunt adevarate piese de lux, realizate, de cele mai multe ori, la comanda. Iar pretul acestora depaseste adesea imaginatia fiecaruia dintre noi.

O astfel de cada nu poate fi folosita intr-o baie de mici dimensiuni, insa va arata de-a dreptul spectaculos intr-o baie spatioasa, alaturi de piatra naturala folosita cu masura.

sursa foto: uutv dome

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *