Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pompa de la centrala pe lemne este prea mare?


Salut, am o mare problema si o mare bataie de cap… de 2 saptamini am achizitionat o centrala pe lemn Atake de 35 kw cu gazificare, hornul este de 7.5 m izolat si cu un diametru de 21 cm, casa este de 200 m patrati p+1 izolata cu polistiren de 10 cm, instalatie pe henko… calorifere am 19 (10 buc de 1 m iar 9 buc de 50-60 cm). Problema e ca mi se incalzeste foarte greu si am o autonomie de maxim 3 ore si folosesc doar fag de doi ani. Ce am observat eu: mi s-a montat o pompa asa zis mai mare de recirculare ceva de 24 si are 3 trepte. Instalatorul mi-a lasat-o pe treapta doi. Eu setam temperatura in cazan de 80 grade iar tenperatura nu crestea mai mult de 62-63 grade (cum pornea pompa scadea rapid 58) asa ca am dat-o o treapta mai mare si e mai rau, mi-a racit caloriferele de tot, asa ca am incercat prima treapta, se incalzeste perfect putin mai greu la etaj dar am o autonomie de maxim 3 ore. Intrebare e daca nu cumva pompa este prea mare si asa in prima treapta, sau alte soluti. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Valeriu, pe adresa redactiei: Pompa de la centrala pe lemne este prea mare?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

victor in noiembrie 6th, 2014

Imediat dupa pompa nu aveti o rozeta cu gradatii de la 1 la 10? Astfel puteti controla cantitatea de apacalda care pleaca pe circuit. La inceput este bine sa o fixati intre 3 si 4 pana cand se incalzeste circuitul si se produce echilibrarea hidraulica. Veti vedea ca va urca mai usor la 80 si va sta mai mult acolo.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii