Categorii
Intrebari de la cititori

Pot turna sapa de beton peste podul din grinzi si dulapi?

Am construit o casa cu mansarda de curand si neavand bani de placa din beton am facut „placa” din grinzi si dulapi.
As dori sa stiu daca pot turna sapa de beton peste acest pod. Va rezista podul de lemn sub greutatea sapei?


Intrebare de la Cornelia, pe adresa redactiei: Pot turna sapa de beton peste podul din grinzi si dulapi?

13 răspunsuri la “Pot turna sapa de beton peste podul din grinzi si dulapi?”

Buna ziua doamna Cornelia,
Se poate turna o sapa peste pod, dar dupa ce faceti o izolatie ca la carte si dupa ce veti avea si acordul unui specialist in domeniu, va sfatuiesc sa faceti si o armare cu plase de Buzau inainte de turnare a sapei.
Cu stima si respect,
Mihai Lazar
0766813228

Transmiterea si deci pierderea caldurii se face prin trei feluri: curentii de aer care se ” scurg” prin neetanseitati,conductie ( adica trecerea undelor infrarosii prin material -lemn,caramida) si convetie (adica preluarea caldurii de la peretele incalzit,de catre curentii de aer care racesc in acest fel peretele afara). In cazul dvs. atentia trebuie orientata catre primele doua aspecte: sa rezolvati neetansietatile si conductia. Conductia se rezolva prin punerera in opera a unui material usor si f. bun izolator. In plus materialul poate fi si etansant ,si izolator si rezistent. Solutia consta in a merge la un magazin de bricolaj( mai mare) unde cereti granule depolistiren ( care se gasesc in saci mari,)granule care, in amestec cu anumite cantitati de ciment ( retetele sunt date pe sac) realizati difetite duritati. dar daca vreti sa ” dansati” pe acest material putei sa-i puneti o plasa de buzau.Materialul „curge” printre grinzi se lipeste de lemnul existent pe care-l inglobeaza( functie de specificul constructiei si realizati o f. buna izolare, o f. buna etansare si o solicitare minima a constructiei. Sigur ca ,cel mai avantajos ( si mai putin greu)ar fi sa realizati un material cu cat mai putin ciment( betonul este f.f. bun conducator de caldura si e o mare sursa de frig!!!) si de aceea unii constructori aseaza peste acest material o podea de ascandura ( care nu-l deterioreaza) pe care puneti parchet si puteti dansa in voie!! Succes!

Salut daca ai facut de curind ,mesteri ce ti-au zis nu torni nimic ca o ingreunez si ce lemn ai pe placa dintre parter si masarda(dulap de cit pe cit)si cu ce mesteri ai facut de nu au stiut si de unde ideea cu sapa,ca sa-ti crape mereu pe lemn.

Se poate , dar numai dupa ce discutati cu un inginer proiectant de Rezistenta -PFA ,sau eventual Firma de proiectare, si numai dupa aceea discutati cu o echipa sau o firma de constructii pentru executarea lucrarii . In teorie si intre cei de specialitate se spune ca aveti nevoie de o expertiza tehnica cu solutie de executare si dupa aceea va puteti apuca de executie cu o firma sau o echipa , dar numai sub supravegherea unui diriginte de santier , altfel riscati sa o dati in bara (avarierea constructiei prin cedarea placii peste parter , sau supradimesionarea cu fier sau beton prea mult !!!!
Pentru toate fazele va pot ajuta : expertizarea podului si a peretilor de sustinere , proiectul si detaliile de executie ( solutia de armare si eventual consolidare a grinzilor , daca va fi cazul), si in final recomandarea a 3 firme cu care sa faceti licitatie , iar dupa ce alegeti un constructor pot sa va asigur dirigintia si consultanta pe perioada executiei lucrarii !!!
Cu stima , ing. TOADER Gheorghe , Bucuresti Sector 6
0723676675

Echipa de mesteri constructori, executam orice finisaje interioare vile, renovari apartamente, spatii de afaceri, etc. Cea mai avantajoasa oferta. Nu solicitam avansuri, nu solicitam masa, nu consumam alcool. Primim comenzi pentru case la rosu pe 2015. Lucrari in judetele; Galati, Bucuresti-Ilfov, Neamt, Iasi, Satu mare, Sibiu, Arges, Mures, Brasov, Vrancea , si limitrofe. tel; 0745315725 cavas33@yahoo.ro

De putut se poate,caci au facut acest lucru si noii mei vecini care au cumparat o casa veche cu doua camere si un hol si au transformat-o intr-o frumoasa casa cu etaj ,dar ei ne-au povestit caci s-a cam lasat tavanul la parter (casa a fost renovata cu o firma de constructii).
Am spus ca se poate,dar nu si ca este necesar sa faci acest lucru.
Nu inteleg dece in Romania fara ciment sau beton nu se concepe nici-o constructie.Am avut ocazia sa merg in SUA unde ca sa nu spun toate spun majoritatea caselor sunt cu etaj si sunt facute din lemn.Nici nu va puteti imagina ce spatii agreabile si mari au,fara fire sau conducte insirate pe pereti,si fara un stalp de rezistenta in mijlocul livingului cum se pune la noi.
Am adaugat toate astea pentru a va demonstra ca nu este necesar sa turnati ciment.
Bineanteles este doar un sfat, si va doresc sa va bucurati multi ani de spatil nou construit!

Am ridicat si noi o casa cu mansarda acum 9 ani si din cauza bugetului prea mic nu am turnat placa de beton intre „nivele” asa ca ma cautat alte alternative mai putin costisitoare, asa ca la sfatul unui meserias in domeniu am batut asteriala pe grinzi iar in pod peste asteriala am turnat un amestec din ciment , rumegus si apa. Din pacate nu mai stiu reteta amestecului dar orientativ puteti merge intr-un magazi de bricolaj si sa cititi retera de pe sacii cu granule de polistiren(idee STOLERU). Costul ar fi doar sacii de ciment caci rumegusul, cel putin la noi in zona, este gratis.
Dupa ce sapa sa uscat prindeti dulap peste grinzi. Daca va place mai rustic preferabil ar fi dulapul sa fie prelucrat inainte de prindere (trecup prim sasina de grosome, abric(geluit),cantuit)urmand sa aplicati doar lacul la sfarsit daca vreti parchet laminat peste ar fi indicat ca dulapul sa aiba aceeasi grosime pentru a nu interveni denivelari.
Daca va surade ideea, spor la treaba .

cautati pe internet frigomatic.ro ,si sunati la datele de contact de acolo .Au o solutie pretabila la problema Dvs . Un produs numit ISOPLANS ,este o varianta mult mai usoara decit betonul . Daca faceti o expertiza s-ar putea sa nu puteti turna beton pentru ca incarcati cu 2 tone /mc pentru o grosime de 10mm

Buna ziua, Daaaaa se poate turna pardoseala de beton in pod peste lemn, exista o tehnologie noua pe piata (PLANSEU NERVOMETAL) ce rigidizeaza structura de lemn , elimina vibratiile ,scartaitul….este de fapt un cofraj din otel care face legatura pardoseli din beton cu structura grinzilor planseului, la turnarea betonului se formeaza o suprafata compacta,etansa , unita.Eu am folosit la masarda casei, RECOMAND cu incredere acest cofraj NERVOMETAL,numele cofrajului vine de la nervurile ce permit inglobarea betonului facilitand legatura dintre grinzile de lemn si pardoseala de beton, in realitate nu veti simti diferenta dintre acesta placa Nervometal sau una din beton armat.

Am cumparat o casa veche, consolidata partial care are doar partial placa beton pe holul de la intrare in rest sunt grinzi de lemn (70% din suprafata) iar deasupra mansarda, sunt centuri de beton dar stalpi doar unde este placa de benton. Am gasit niste crapaturi mai vechi intr-un perete si un inginer structurist mi-a spus ca ar trebuie sa consolidez fundatia apoi stalpi si grinzi si placa de beton peste tot.Dar mi-a spus ca asta inseamna sa imi darame mansarda ceea ce mi se pare prea mult ca si costuri sa o refac plus ca e partial luata cu credit de la banca. Credeti ca exista vreo varianta sa se toarne placa pe parter folosind centurile existente fara sa daram toata mansarda? E o mansarda din lemn inalta practic ca un etaj deasupra are si pod. Exista vreo solutie? Multumesc!

Am planseul din grinzi de lemn asezate la distanta de 30cm una de alta.Dedesubt am batut scandura de 2,5cm pe care am pus rigips pe profile.Intre grinzi am asezat vata minerala.peste grinzi am batut dulap de 5cm.As-i vrea sa torn termobeton intre grinzi peste vata minerala.Ar fi o solutie buna.

Buna seara am si eu o intrebare stie cineva cat ma ajunge sa torn o placa de 81 metri patrati pentru a ridica o mansarda ?

Am si eu o intrebare am o mansarda cu pardoseala din l-am grinzi de 10/15din 60in60 cu vată și folie aluminiu după care dulapi de 5 întrebarea mea este vreau să pun parchet luminat dar mansarda nu este compartimentata si am si o baie ce ma sfătuiți să fac și cum multumesc idee as avea să pun polistiren este urat sau plăci osb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *