Categorii
Intrebari de la cititori

Stau la etajul 3 si aveam mucegai pe pereti. Nu stiu ce sa fac?

Stau la etajul 3 si aveam mucegai pe pereti si am izolat cu polistiren de 5 si acum se umezeste parchetul sub mobila si toata mobila o am de mucegai si geamurile si usa sunt pline de apa si ziua si noaptea, raspundeti-mi si mie va rog ce sa fac mai am si copil mic de 3 luni, in camera asa sunt toate, cel putin in celelalta doua n-am izolatie deloc si sunt peretii uzi fleasca. raspuns va rog.


Intreare de la George, pe adresa redactiei: Stau la etajul 3 si aveam mucagei pe pereti, pe mobila, peste tot. Nu stiu ce sa fac?

3 răspunsuri la “Stau la etajul 3 si aveam mucegai pe pereti. Nu stiu ce sa fac?”

buna ziua
mucegaiul apare din cauza condensului iar condens aveti din cauza temperaturii scazute in apartament,adica cu cit „produceti”mai multa umezeala in casa cu atit temperatura din incapere trebuie sa fie mai mare ex:gatit cu flacara intensa si fara capac nu uitati ca apa fierbe la 100G si oricit de tare va clocoti in oala timpul de preparare e la fel doar aburul rezultat va fi mai mult deci foc mic capac la oala e un exemplu, izolarea cu polistiren pe interior e o greseala dar asta cred ca stiti acum, izolarea in cazul peretilor reci se face cu rigips care lasa peretii sa respire

Buna ziua,
Condensul inseamna umiditate . Umiditatea poate venii din bucatarie , baie sau din respiratie . Daca va cantariti dimineata veti constata ca aveti cu pana la 500 grame mai putin . Duferenta aceasta este apa ce curge pe pereti .
Solutia este sa respectati ce a zis Stefan cu oala neacoperita , sa opriti trecerea aburuli catre camera si sa ventilati bine camera . Folositi un dezumidificator pentru e reduce umiditatea . Cel mai bun absorbant al umuditatii este sarea . In zilele insorite si calde , aerisiti bine pentru a se putea usca pereti . Va doresc succes .

Verificaţi şi la vecinii de jos şi de sus. Dacă şi ei au condens, e posibil ca o cauză mare să fie fenomenul de capilaritate al betonului care conduce apa (umezeala) până la etajul 20 se ex. Ruperea capilarităţii se face prin subzidire si acoperire cu folie specială, fundaţie, subsol, etc. Tratarea fenomenului de capilaritate al betonului implică meseriaşi cunoscători. Cu bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *