Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa renovez / extind o casa batraneasca. Ce pasi trebuie sa fac?

Buna Ziua, sa trec direct la subiect. Am cumparat o casa batraneasca din 1968 in localitatea Comarnic si doresc sa o renovez, mansardez si extind. In acte casa are 88 mp insa doresc sa o extind cu inca atat. Casa este facuta din barne de lemn cu tavan, ma rog demolabil tavanul, vreau sa mentin peretii de la casa initiala si asa cum am precizat anterior sa o extind si sa torn o placa de beton apoi sa mansardez.
1. care sunt primi pasii?
2. ce autorizatie imi trebuie si cat ar costa estimativ?
3. Nu am proiect, am plan in cap dar nu si pe hartie, cat costa si cine exact trebuie sa il faca, arhitectul de bucuresti isi poate pune stampila.
4. Am sa cumpar eu materialele, insa voi avea nevoie de o echipa serioasa cu un contract, aveti recomandari ?
Apreciez raspunsurile profesionale or sau ale celor care au fost in aceasi situatie cu mine candva.
va multumesc.


Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei: Vreau sa renovez si sa extind o casa batraneasca. Ce pasi trebuie sa fac?

7 răspunsuri la “Vreau sa renovez / extind o casa batraneasca. Ce pasi trebuie sa fac?”

Buna ziua
Pentru realizarea proiectului va stam la dispozitie

Executam realizarea de case taranesti traditionale cat si renovarea acestora.
Oferim servicii de proiectare – renovare – restaurare – executie de case traditionale romanesti.
A trai intr-o asemenea casa inseamna a trai in zaristea cosmica si in constiinta unui destin emanat din vesnicie, a pastra valorile si traditiile culturale. Mandria satului de a se gasi in centrul lumii si al unui destin ne-a mentinut si ne-a salvat ca popor peste veacuri. Satul nu s- a lasat ispitit si atras in „istoria“ facuta de altii peste capul nostru; el s-a pastrat feciorelnic neatins in autonomia saraciei si a mitologiei sale pentru vremuri cand va putea sa devina temelie sigura a unei autentice „istorii romanesti“ pastrand vatra satulului, arhitectura caselor traditionale a fiecarei zone, obiceiurile si datinile stramosesti si nu in ultimul rand acei oameni de caracter si cu frica de Dumneazeu.
Aceste proiecte pot fi folosite fie pentru: case de vacanta , cabane, pensiuni, case le locuit permanent.
Noi, Echipa CasaTaMultVisata ne propunem sa proiectam si sa realizam un numar de peste 35 proiecte de case traditionale taranesti prin care sa reprezentam fiecare zona a Romaniei, proiecte pe care o sa le punem la dispozitia dumneavoastra.
Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”
Telefoane:
0767 954857 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Buna ziua,
In cazul in care doriti extindere , aveti nevoie de expertiza de rezistenta . Apoi , toate actele necesare pentru obtinerea autorizatiei .
Niciodata nu veti obtine autorizatie sa turnati placa peste parterul acelei case din lemn . Nu inteleg dece nu continuati extinderea tot din lemn , ca o mansarda sau doar ca o modificare a acoperisului . In acest fel reduce-ti foarte mult atat timpul cat si costurile .
realizarea unei constructii grele peste una deja existenta si din lemn , va avea costuri mult peste costurile de constructie noua .
Eu zic sa analizati bine si sa plecati cu dreptul de la inceput .
Eu sant inca in Franta in acest moment unde fac o scoala din lemn , dar in jyur de 15 dec revin la Campina si daca doriti putem avea o intalnire si poate gasim o solutie impreuna .

Cu stima Ec Gigi Mocanu 0040722235456
magicconstruct.ro

Va stau la dispozitie pentru orice necesitate in domeniu, pot realiza si ce altii nu reusesc. Sunt din Valenii de Munte. Adrian 0720424045

BUNA CA INGINER VA SPUN URMATORELE VA STAU LA DISPOZITIE CU TOTE ACTELE CARE VA VOR TREBUI SI CA EXECUTIE VA STAU LA DISPOZITIE 24 DIN 24 DE ORE VA ASTEPT

Salut,

Vreau sa extind o casa in Bucuresti cu beci, parter, etaj si pod (mansarda) pe o amprenta de 10m lungime cu 4 – 5m latime.(Bucuresti)Trebuie sa spun ca sunt inca la inceput si acum incerc sa imi fac o idee, o logica a lucrurilor.Ma poate ajuta cineva cu ce ar trebuii sa fac in linii mari ?
Autorizatii, proiect, arhitect, constructori etc.

Salut. casa existenta din caramida fundatie beton zid de 30 cm compartimentata 3 camere si 2 holuri doresc eliminarea zidurilor interioare turnarea unei placi deasupra si mansardarea acesteia cu un acoperis de 30 grade cu 3 dormitoare deasupra si baie serviciu.ma ajuta cineva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *