Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Apa de la ploaie si zapada se strange langa casa noastra. Cat de grav este? (cartierul Latin)


Am cumparat o casa in Cartierul Latin de la un dezvoltator din zona, am avut tot felul de probleme mai mici sau mai mari dar cel mai grav mi se pare faptul ca strada e foarte ingusta si fara canalizare pentru apele pluviale iar casele de vis-a-vis fiind mai sus toata apa de la ploaie si de la zapada se strange langa casa noastra care sta vesnic in apa. As dori sa stiu ce putem face in aceasta situatie, nu am stiut cu ce o sa ne comfruntam, era turnata doar fundatia cand am contractat-o si nu aveam nici o experienta in acest domeniu locuind la bloc cea mai mare perte din viata. Va rog sa-mi spuneti cat de grav poate afecta casa aceasta situatie.


Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei: Apa de la ploaie si zapada se strange langa casa noastra. Cat de grav este? (cartierul Latin)

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

marinel in decembrie 8th, 2014

BUNA SEARA Depinde cum a fost construita casa,problemele v-or aparea mai devreme sau mai tarziu.Nu este bine ca aveti apa langa casa,in timp v-or aparea probleme din ce in ce mai mari[egrasie.mucegai,fisuri,crapaturi etc].Dar se poate rezolva usor prin turnarea de trotuare in jurul case cu panta spre ext,imprejmuirea terenului cu gard cu fundatie de beton etc sunt mai multe solutii in functie de ce este la fata locului,ceva poze ar ajuta.pt detalii e-mail vilmacomp1969@yahoo.com SPER CA A-M FOST DE FOLOS STIMA

Aurel in decembrie 9th, 2014

Buna ziua.Sant multe posibilitati de rezolvare a problemei,dar cel mai bine se vede la fata locului.Daca va intereseaza ma gasiti la nr.tel 0769942980 sau email ionpopescu182@yahoo.com.O zi buna va doresc.

Petrescu Vasilica in decembrie 9th, 2014

Buna ziua,
Din cate inteleg eu, dumneavoastra aveti nevoie pentru indepartarea tuturor problemelor legate de statioanarea apelor de ploaie si din topirea zapezilor, de o sistematizare verticala a terenului. Acest lucru presupune realizarea de trotuare in jurul casei, cu pante spre exterior, realizarea de alei si rigole care sa indeparteze apele din zona constructiei. Stationarea apelor langa constructie poate produce tasarea neuniforma a terenului care in timp va
afecta structura.
Pentru un lucru bine facut si cu efecte pe termen lung, va recomand sa luati legatura cu un proiectant( de preferat de drumuri)care impreuna cu un topometrist sa va faca un proiect de sistematizare pe care sa-l aplicati cat mai repede cu putinta. Daca mai doriti alte informatii ma puteti contacta la tel. 0748217654.
Va doresc mult succes!

Alexandru in decembrie 9th, 2014

problema este complexa, mai ales pentru perioada de iarna, cu urmari posibil grave pentrufundatie respectiv pentru cladire.
Prezenta apei pe fundatie sub cota de inghet, pe perioada de iarna supune fundatia umeda la procese periodice de inghet dezghet. ce afecteaza grav fundatia…..
Colegii mei in parerile de mai spus au dat cateva solutii pentru indepartarea apei de langa fundatie.
Eu va sugerez urmatoarele:
– colectarea apelor pluviale si transportul lor cat mai departe de fundatie
-turnarea de trotuare cu latimea de 90-100 cm in jurul cladirii.
-stabilirea unor nivele de curgere si construirea de rigole de indepartare a apei.
-daca solul sub cota de 1-3 m contine pietris sau nisip, se pot fora puturi absorbante la o distanta de minim 5 m de cladire.

Daca pot sa vad locatia, as putea efectua masuratori de nivel si in baza acestora s-ar putea gasi solutiile optime.
alexandru, SC Perodicom, mail aduncaalex@gmail.com

peter mar in decembrie 11th, 2014

Cum a spus si ALEXANDRU este cel mai indicat , colectarea apelor si racordare lor prin canalizare cu scurgerea in canalizarea apelor pluviale . De preferat in timp cat mai scurt căci este casa dv. CEAU

Aurel in decembrie 12th, 2014

Salut.Baieti cititi cu atetie.Nu are canaizare.Ma scuzati,dar fiti mai atenti.Va salut.

adrian in ianuarie 16th, 2015

mai rau decat apa este focul. puteti modela terenul de langa casa pentru a indeparta apa de langa soclu, altii civilizati o fac de la proiectare, pacat ca noi nu avem noroc de proiectanti, ingineri sau arhitecti . Adrian 0720424045

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii