Categorii
Intrebari de la cititori

Apa de la ploaie si zapada se strange langa casa noastra. Cat de grav este? (cartierul Latin)

Am cumparat o casa in Cartierul Latin de la un dezvoltator din zona, am avut tot felul de probleme mai mici sau mai mari dar cel mai grav mi se pare faptul ca strada e foarte ingusta si fara canalizare pentru apele pluviale iar casele de vis-a-vis fiind mai sus toata apa de la ploaie si de la zapada se strange langa casa noastra care sta vesnic in apa. As dori sa stiu ce putem face in aceasta situatie, nu am stiut cu ce o sa ne comfruntam, era turnata doar fundatia cand am contractat-o si nu aveam nici o experienta in acest domeniu locuind la bloc cea mai mare perte din viata. Va rog sa-mi spuneti cat de grav poate afecta casa aceasta situatie.


Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei: Apa de la ploaie si zapada se strange langa casa noastra. Cat de grav este? (cartierul Latin)

7 răspunsuri la “Apa de la ploaie si zapada se strange langa casa noastra. Cat de grav este? (cartierul Latin)”

BUNA SEARA Depinde cum a fost construita casa,problemele v-or aparea mai devreme sau mai tarziu.Nu este bine ca aveti apa langa casa,in timp v-or aparea probleme din ce in ce mai mari[egrasie.mucegai,fisuri,crapaturi etc].Dar se poate rezolva usor prin turnarea de trotuare in jurul case cu panta spre ext,imprejmuirea terenului cu gard cu fundatie de beton etc sunt mai multe solutii in functie de ce este la fata locului,ceva poze ar ajuta.pt detalii e-mail vilmacomp1969@yahoo.com SPER CA A-M FOST DE FOLOS STIMA

Buna ziua,
Din cate inteleg eu, dumneavoastra aveti nevoie pentru indepartarea tuturor problemelor legate de statioanarea apelor de ploaie si din topirea zapezilor, de o sistematizare verticala a terenului. Acest lucru presupune realizarea de trotuare in jurul casei, cu pante spre exterior, realizarea de alei si rigole care sa indeparteze apele din zona constructiei. Stationarea apelor langa constructie poate produce tasarea neuniforma a terenului care in timp va
afecta structura.
Pentru un lucru bine facut si cu efecte pe termen lung, va recomand sa luati legatura cu un proiectant( de preferat de drumuri)care impreuna cu un topometrist sa va faca un proiect de sistematizare pe care sa-l aplicati cat mai repede cu putinta. Daca mai doriti alte informatii ma puteti contacta la tel. 0748217654.
Va doresc mult succes!

problema este complexa, mai ales pentru perioada de iarna, cu urmari posibil grave pentrufundatie respectiv pentru cladire.
Prezenta apei pe fundatie sub cota de inghet, pe perioada de iarna supune fundatia umeda la procese periodice de inghet dezghet. ce afecteaza grav fundatia…..
Colegii mei in parerile de mai spus au dat cateva solutii pentru indepartarea apei de langa fundatie.
Eu va sugerez urmatoarele:
– colectarea apelor pluviale si transportul lor cat mai departe de fundatie
-turnarea de trotuare cu latimea de 90-100 cm in jurul cladirii.
-stabilirea unor nivele de curgere si construirea de rigole de indepartare a apei.
-daca solul sub cota de 1-3 m contine pietris sau nisip, se pot fora puturi absorbante la o distanta de minim 5 m de cladire.

Daca pot sa vad locatia, as putea efectua masuratori de nivel si in baza acestora s-ar putea gasi solutiile optime.
alexandru, SC Perodicom, mail aduncaalex@gmail.com

Cum a spus si ALEXANDRU este cel mai indicat , colectarea apelor si racordare lor prin canalizare cu scurgerea in canalizarea apelor pluviale . De preferat in timp cat mai scurt căci este casa dv. CEAU

mai rau decat apa este focul. puteti modela terenul de langa casa pentru a indeparta apa de langa soclu, altii civilizati o fac de la proiectare, pacat ca noi nu avem noroc de proiectanti, ingineri sau arhitecti . Adrian 0720424045

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *