Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baia: Tendintele anului 2015 in amenajare

1-baie moderna tip spa amenajata in stil japonez tendinte 2015

Planifici sa-ti renovezi baia in anul care vine? Afla care sunt tendintele anului 2015 in amenajarea bailor, astfel incat sa stii exact ce finisaje, obiecte sanitare si decoratiuni sa alegi.


Dar inainte de orice, trebuie spus ca si in anul urmator vor fi in voga baile decorate in nuante de gri, cele dotate cu cazi stativ sau cu cabine de dus spatioase. Tuturor acestor caracteristici li se vor alatura si urmatoarele 4 tendinte:

1. Stilul asiatic – prima alegere in amenajarea bailor anului 2015

Baia – locul in care ne incepem fiecare zi – tinde sa devina mai mult decat locul destinat igienizarii personale, transformandu-se intr-un spatiu destinat relaxarii, incarcarii cu energie pozitiva. Stilul oriental sau asiatic, pe care stiinta Feng Shui si-a pus zdravan amprenta, este considerat de catre specialistii in amenajari interioare unul dintre cele mai relaxante si puternic energizante stiluri.

Specifice stilului asiatic sunt baile SPA, din decorul carora nu lipsesc piatra naturala si lemnul, in mod special bambusul. Drept inspiratie se pot folosi cultura si elementele arhitectonice specifice Japoniei si Chinei.

2. Materiale si finisaje naturale

Am mentionat deja piatra naturala si lemnul la punctul anterior. Pe langa acestea, in 2015 se va pune accentul pe alte elemente naturale in decorul bailor. Pe primul loc se vor clasa plantele de interior in ghivece frumoase in nuante de gri, alb, maro sau chiar negru. Si mai de efect vor fi gradinile verticale, adica peretii imbracati in plante verzi.

Dintre finisajele naturale cu impact vizual deosebit se remarca si pardoselile din lemn special dedicate bailor, usor de integrat intr-un decor de inspiratie asiatica.

3. Surse de iluminat LED

O alta tendinta a anului 2015 in amenajarea bailor sunt sursele de iluminat de tip LED. Deosebit de economice, corpurile de iluminat bazate pe diode LED emana o lumina naturala, aproape fiziologica, cu impact minim asupra vederii si psihicului uman.

Pe piata de profil se gasesc deja tot felul de surse de iluminat LED ecologice pe care le poti folosi in decorul baii: spoturi incastrabile, neoane, benzi si chiar panouri intregi.

4. Incalzirea prin pardoseala

Aparuta si in tara noastra de cativa ani buni, incalzirea prin pardoseala reprezinta cea de-a patra tendinta in amenajarea bailor pentru anul 2015. Ideala mai ales in baile cu pardoseli placate cu mozaic, gresie, travertin, marmura sau piatra naturala, incalzirea prin pardoseala asigura un confort termic sporit mai ales pe durata sezonului rece.

Dupa cum poti vedea, in anul ce urmeaza nu se anunta schimbari majore in ce priveste designul si paleta cromatica a bailor, comparativ cu anul curent, accentul punandu-se mai mult pe aspectul ecologic si economic al decorului. Dar daca planifici sa-ti renovezi baia, stii acum ce elemente si finisaje trebuie luate in calcul pentru obtinerea unui decor modern, de actualitate.

Un răspuns la “Baia: Tendintele anului 2015 in amenajare”

Apreciez de fiecare data sugestiile si ideile transmise,insa vrea sa ve semnalez un aspect: multi dintre noi locuim la bloc si de fiecare data ma astept ca intr-un set de fotografii de amenajare a unui spatiu sa gasesc ceva raportat la spatiul alocat intr-un apartament din epoca comunista. Multumesc anticipat, in speranta ca pe viitor ne veti aloca si noua celor mai putin norocosi o idee, doua privind amenajarile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *