Categorii
Proiecte de case inedite

Casa compacta si moderna amenajata intr-un container maritim de 6 m

1-container industrial maritim de 6 metri lungime transformat in locuinta moderna compacta


Cu multa munca si perseverenta iti poti implini orice vis, a demonstrat o neozeelandeza care si-a construit o frumoasa casa moderna folosind un singur container maritim cu lungimea de 6 metri.

Indragostita inca din copilarie de locuintele compacte, Brenda Kelly arata ca se poate trai confortabil intr-un spatiu mic, daca stii cum sa valorifici fiecare centimetru patrat al acestuia.

Locuinta ecologica autonoma

Prin montarea a doua butoaie de 220 l fiecare, racordate la burlanele casei, Brenda isi asigura necesarul de apa menajera. Iar panoul solar montat pe acoperis ii asigura independenta energetica, mentinand mereu incarcati cei doi acumulatori de 12 volti.

Un intreg apartament in doar 9,6 metri patrati

Daca privesti containerul maritim din exterior, poti vedea ca din cei 6 metri cati masoara in lungime doar 4 au fost alocati pentru amenajarea apartamentului, ceilalti primind destinatie de antreu din care se face accesul spre baia amenajata intr-un corp metalic atasat constructiei principale. Avand in vedere ca in latime containerul metalic masoara 2,4 m, se poate constata ca intreaga locuinta nu are mai mult de 9,6 metri patrati, spatiu in care ingenioasa neozeelandeza a reusit sa integreze facilitatile unui intreg apartament cu doua camere.

Bucatarie, living, dormitor si chiar un birou, iti vine sau nu sa crezi, toate acestea au fost integrate intr-un spatiu ce masoara mai putin de 10 metri patrati. Doar baia lipseste, fiind, asa cum spuneam si mai sus, amenajata intr-un spatiu separat, alipit containerului metalic.

Living deasupra dormitorului

Inaltimea de 2,9 metri a containerului maritim i-a inspirat Brendei ideea de impartire a spatiului pe verticala. Dupa aplicarea stratului termoizolator de pe tavan, containerul a ramas cu o inaltime de 2,7 m. Astfel, dormitorul compus dintr-un pat mare si cateva spatii de depozitare a fost amenajat sub o platforma ce sustine zona de zi sau micul living, dotat cu o canapea extensibila de culoare alba.

Micul dormitor cu inaltimea de 1 metru ii ofera tinerei sale proprietare suficient spatiu pentru a dormi confortabil si a citi o carte, fiind destul de bine iluminat, datorita ferestrei ce se desfasoara pe intreaga lungime a patului, dar si a surselor de lumina integrate in tavan.

Livingul de deasupra dormitorului masoara 1,65 metri inaltime, suficient cat sa-i permita Brendei si musafirilor sai sa stea asezat confortabil pe canapeaua coltar, in fata televizorului. Accesul spre micul living se face cu ajutorul celor trei trepte de culoarea alba care nu sunt altceva decat niste spatii suplimentare de depozitare in care Brenda isi ascunde aspiratorul si alte obiecte care n-ar da bine daca ar fi lasate la vedere.

Bucatarie moderna compacta

La intrarea in casa, pe latura din stanga, a fost amenajata o bucatarie moderna excelent utilata cu chiuveta, frigider, o mini plita pe inductie ce poate fi ascunsa in dulap atunci cand nu este folosita. Mobilierul cu fronturi albe contribuie la marirea vizuala a spatiului, iar panoul din sticla colorata de culoare bleu ii aduce locuintei un plus de profunzime, facand-o sa para mai larga.

Fata in fata cu bucataria compacta Brenda si-a amenajat un birou, pe care il foloseste in zilele in care munceste de acasa. Fereastra verticala ingusta din aproprierea biroului ii ofera si o iluminare adecvata, fancadu-i munca mai placuta.

O baie spatioasa cu vedere spre cerul liber

Desi adora locuintele compacte, tanara neozeelandeza nu suporta baile inghesuite si mai ales cabinele de dus inguste. De aceea i-a alocat baii sale o suprafata indestulatoare pentru integrarea unei cabine de dus confortabile. Pana aici nimic neobisnuit. Dar daca vei avea rabdare sa urmaresti filmuletul din subsolul articolului, vei vedea tavanul din baie. Banuiesc ca e absolut spectaculoasa senzatia sa faci dus sub cerul liber, senzatie data de tavanul din policarbonat transparent.

surs foto: livingbiginatinyhouse.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *