Categorii
Intrebari de la cititori

Ce material sa fie caloriferele la o centrala pe lemne

Am o casa de 180 metri patrati, m-am hotarat sa imi iau centrala pe lemne dar nu stiu din ce material sa cumpar caloriferele. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi? Multumesc anticipat!


Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Ce material sa fie caloriferele la o centrala pe lemne.

4 răspunsuri la “Ce material sa fie caloriferele la o centrala pe lemne”

Buna ziua.Nu conteaza materialul cat dimensionarea lor in urma unui calcul al suprafetei ( suprafetelor ),care trebuie incalzita.

Recomand calorifere din aluminiu ‘sunt net superioare din punct de vedere al puterii calorice degajata.

Caloriferele safie din Aluminiu sau otel dar pompa depe retur sa fie suficient de puternica chiar un pic supra dimensionata.

Domnule Ionut,

Va dau cateva detalii cu privire la eficienta instalatiei pe care vreti sa o faceti:
a).- radiatorul de fonta (energofob-este cel mai scump in exploatare) contine cea mai mare cantitate de apa, si NU incalzeste cu agent termic sub 75÷80°C
b).- radiatorul de tabla contine o mare cantitate de apa, si NU incalzeste cu agent termic sub 65÷70°C
c).- radiatorul de aluminiu contine o mai mica cantitate de apa, agent termic 65÷70°C, dar este foarte sensibil la „curentii vagabonzi”, apare efectul de electroliza si se sparg usor.
RECOMANDARE- sistem cu ventiloconvector, care functioneaza cu agent termic in temperatura joasa de la 45÷70°C, si din acest punct de vedere este cel mai eficient, din variantele de mai sus.
1- daca sunteti in faza de proiect, va recomand, Semineu central, cu incalzire directa si/sau prin acumulator, cu aer cald din ambele surse, si, preparare ACM. – Este cea mai IEFTINA si EFICIENTA varianta de incalzire si ACM (apa calda menajera)
Pentru mai multe detalii si/sau proiect, ma puteti contacta pe e-mail: smart1greenenergy@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *