Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scap de mucegai intr-o casa neincalzita toata iarna?

Buna seara,
Cum sa scap de mucegaiul care se formeaza in timpul iernii intr-o casa la deal in aceasta perioada? Casa nu este incalzita toata iarna, iar primavara cand ma duc gasesc mucegai si pe sifoner. Cum pot sa stopez aceasta, mentionez ca am in camere dusumele, iar sub ele este turnat beton.


Intrebare de la Franga, pe adresa redactiei: Cum scap de mucegai intr-o casa neincalzita toata iarna?

7 răspunsuri la “Cum scap de mucegai intr-o casa neincalzita toata iarna?”

Buna seara,gasiti solutie”mucegai stop”e la 1 L,intr-o sticla de plastic galben si se aplica solutia pe perete cu o pensula.apoi se sterge cu carpa.Se curata foarte repede,procedeul se repata de cateva ori,insa atentie ca e destul de toxic.

Mi- a parut mucegai pe colturile de la tavane si a luat-o pe perti in jos .Am vazut niste aparate electrice numite dezumidificator ,care are si rezerva ,la un pret de vreo 50 lei .Oare sa cumpar ,o fi bun?

Dezumidificatoarele nu prea dau randament, am folosit si eu, dar fara nici rezultat, se incarca rezervorul de apa si umezeala era continua. Nici chiar solutiile antimucegai nu au avut efect. Totul tine de izolatie, daca este casa bine izolata nu se mai face mucegai.

Buna seara. M-am confruntat si eu cu aceasta problema. In apartamentul parintilor neizolat termic, unul din pereti, care era exterior,era plin de mucegai. Am spalat peretele cu un detergent ecologic. Acesta omoara ciuperca. Am varuit pentru a indeparta petele si de trei ani de zile nu am mai avut probleme.

Mucegaiul este o ciuperca,avand nevoie de multa umezeala sa se dezvolte.
Pentru a combate mucegaiul trebuie sa se stabileasca sursa care genereaza umiditatea. Odata aparut mucegaiul absoarbe umiditatea din aer si se dezvolta in spatiu.Sursele de umezeala pot fi condensul,infiltratiile in pereti, transferul prin pardoseala.
In cazul de fata nu este vorba de condens, ci probabil de un transfer de umuditate.
Intr-o casa nelocuita, chiar iarna, umiditatea din aer ar trebui sa fie mai mica decat intr-o casa locuita unde se respira, se gateste, se face dus, etc.
modul de a rezolva aceasta problema, consta in a depista sursa de umiditate, a o inlatura si a face un tratament antifungic.
Putem colabora, dar la primavara.
Alexandru, SC Perodicom, mail aduncaalex@gmail.com

sall am o casa pe care am terminat o in proportie de 99% dar problema este ca nu am sursa de incalzit si mi s a umflat parchetul pe doua portiuni mici?Care ar fi motivul si cum pot rezolva problema.Tin toate geamurile mereu rabatate si degeaba.Sa fie umezeala? si cum pot rezolva problema pana imi baga gazele(cam o luna).casa nu este locuita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *