Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Idei decorare apartament mic semidecomandat


Am un apartament mic semidecomandat. Am daramat zidul dintre holul de la intrare si bucatarie. Acum este o camera de aproape 4,5 pe 3, pe 1 perete de 4,5 este usa si paralel cu ea pe celalalt perete este usa de la sufragerie la o distanta de 45 cm de celalalt perete, unghi drept, pe alt perete este usa din balcon. Se poate sa-mi dati o idee de decorare unde sa fie cuprinsa centrala, perete cu usa balcon si frigiderul? multumesc!


Intrebare de la Camelia, pe adresa redactiei: Idei decorare apartament mic semidecomandat.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Victoria in decembrie 27th, 2014

Camelia, n-ai specificat ce destinatie vrei sa aiba camera obtinuta. Din descriere tind sa cred ca vrei sa-i pastrezi functia de bucatarie cu o zona destinata holului.

In imediata apropiere a usii de intrare in apartament as proiecta un mobilier garderoba. Desi, daca spatiul si bugetul iti permit, iti sugerez sa proiectezi chiar un dressing din pardoseala pana in tavan pe unul dintre peretii cu lungimea de 3 metri (peretele opus ferestrei si balconului, daca am inteles corect configuratie camerei). Daca il vei imparti in doua si il vei compartimenta ergonomic, te vei alege atat cu o garderoba spatioasa cat si cu o camara/debara foarte utila, avand in vedere suprafata mica a apartamentului. Iti recomand sa alegi pentru dressing usi glisante placate integral cu oglinzi. in acest fel vei mari vizual spatiul facandu-l mai luminos.

Daca doresti, poti integra si frigiderul in dressingul despre care vorbeam mai sus. Dar cred ca suprafata de peste 13 mp a incaperii obtinute iti permite sa-l amplasezi in apropierea mobilierului de bucatarie. Nu uita insa sa nu-l asezi in apropierea cuptorului si a plitei, ca sa-l protejezi si ca sa eviti cresterea consumului de energie electrica. Daca nu ai cumparat deja mobila de bucatarie, iti sugerez sa alegi o garnitura in forma literei L sau pe colt. Este mult mai practica decat garniturile liniare.

Si pentru ca intrebai despre centrala, presupun ca inca nu a fost montata, fapt ce teoretic iti permite sa schimbi si pozitia caloriferului din bucatarie, pentru a proiecta una dintre laturile mobilierului chiar pe peretele cu usa de iesire spre balcon.

Si mai am o nelamurire: balconul alaturat este inchis? Pentru ca eu as monta centrala in balcon, ca sa economisesc spatiu in interiorul apartamentului. Altfel, o poti masca, integrand-o intr-un dulap a mobilierului, special proiectat si dimensionat n acest sens.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii