Categorii
Intrebari de la cititori

Instalatie cu centrala Ferroli pe lemne – autonomie foarte mica

Acum cateva zile am pornit o centrala pe lemne Ferroli dp 25 standard. Pornirea asigurata de un inginer al unui magazin mare de bricolaj, inginer autorizat, instalatia facuta de o firma autorizata. Problema e urmatoarea:


1) toate caloriferele ferroli aluminiu se incalzesc foarte putin in jumatatea de jos, iar 3 aflate pe aceeasi coloana raman reci in jumatatea de jos. Instalatia e ppr, spatiul de locuit bine dimensionat, lemnul uscat de 2 ani de stejar.

2) cand se termina de ars lemnele in decurs de o ora temperatura camerelor scade brusc cu cinci grade, caloriferele devenind reci la primele 20 minute dupa ce centrala ajunge sub 50 grade, temperatura setata sa bage in calorifere apa. Autonomia centralei este jalnica, 4-5 ore la un plin si acelea chinuite, nu reusesc sa scot mai mult de 18 grade pe camera la apogeu. Am observat ca apa calda avea o autonomie dubla si specialistul a luat de la apa ca sa dea mai multa putere pe caldura. Nu s-a modificat mare lucru. A revenit echipa care a facut instalatia si dupa spusele lor erau residuuri pe filtrul centralei: au procedat la curatare, curatat, desfacut de calorifere si ce-or mai fi facut ei pe acolo. Cat despre autonomie mi-au zis ca « n-ai ce-i face, ca asa e normal » daca nu o incarci la fiecare 5 ore. Mie nu mi se pare normal sa cheltuim cre’ ca juma’ de miliard pt. o centrala cu gazeificare si sa tina focul cat intr-un cazan clasic de 20 de milioane. Asa ca raspunsul mi se pare tras de par. Situatia nu s-a imbunatatit. Pun pe foc la fel ca inainte, din 5 in 5 ore cel putin, la fel cum puneam intr-o soba de teracota sau cum pune o ruda de-a mea intr-un cazan de 23 de milioane.

Ce poate fi? Instalatia e facuta acum mai multi ani pana la iesirea pexalului din perete si cum abia acum am avut posibilitati financiare, ea a fost continuata acum cu tot ceea ce mai trebuia. Rog raspuns. Ce sa verificam? Punct cu punct, ce putem incerca?

Intrebare de la Sica, pe adresa redactiei: Instalatie cu centrala Ferroli pe lemne – autonomie foarte mica. Ce pot face?

3 răspunsuri la “Instalatie cu centrala Ferroli pe lemne – autonomie foarte mica”

buna seara
totul e perfect dar nu merge clasic romanesc,din simtomele descrise in opinia mea ar fi doua probleme
1 cazan subdimensionat daca „specialistilor”care v-au facut instalatia le-a iesit un necesar de 25kw randamentul maxim al centralei de 85% il duce la aprox 20kw iar lemnul chiar de 2 ani nu are umididatea maxima de 20% cit are nevoie o centrala pe lemn ca sa functioneze cu randamentul din fisa tehnica
2instalatie dezechilibrata hidraulic
Ar fi decent sa va dau si o solutie de avarie mare lucru nu puteti face acum fiind cu iarna la usa presupun ca radiatoarele sint cuplate in diagonala ar fi mai bine sa mutati si turul jos
la incalzirea cu lemne e obligatoriu un puffer de acumulare
nu stiu cum aprindeti focul indicat ar fi de sus adica umpleti cazanul cu lemne cu grija sa nu cada jarul printre ele si puneti aschiile deasupra cu lemn subtire mai consistent si dati foc in felul acesta veti avea o ardere mai lenta,incercati si sa reduceti tirajul cosului cu suberul centralei se merge prin tatonare si o faceti cind sinteti acasa toata ziua sa puteti urmari focul, bafta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *