Categorii
Intrebari de la cititori

Mucegai in coltul de sus al camerei, placa este izolata cu polistiren pe interior

Buna ziua! Am si eu o problema, am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou. Acesta este situat la etajul 3, al unui bloc P + 3 + pod. Structura este una de zidarie de caramida porotherm de 25 cm, izolat cu polistiren expandat de 10 cm. M-am mutat in luna iunie a acestui an, blocul a fost finalizat undeva in martie. Pe timpul verii nu am avut probleme insa acum a inceput sa apara mucegai in partea de sus a camerei, mai exact perimetral in coltul de sus al camerei. Placa turnata deasupra este si ea izolata pe interior cu polistiren expandat de 5, unde este problema? Si care ar fi rezolvarea?


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Mucegai in coltul de sus al camerei, placa este izolata cu polistiren pe interior.

2 răspunsuri la “Mucegai in coltul de sus al camerei, placa este izolata cu polistiren pe interior”

Daca placa de deasupra are ca singura izolatie polistirenul de 5cm dedesubt (in camera) iar podul este neincalzit aveti parte de condens, urmat de mucegai. Temperaturile mici ale placii (neizolate) produce condens (punctul de roua va fi intre polistiren si placa de beton) si de aici toate problemele.
Deci, daca podul nu este izolat termic sau incalzit, e nevoie sa faceti o izolatie corespunzatoare fie a lui, fie a placii de deasupra apartamentului dvs. (sunt cateva discutii deschise pe aceasta tema pe casadex.ro)

Polistirenul este destinat numai pentru partea exterioara a unei cladiri,perete,tavan.Izoland tavanul pe exterior(pod)puteti rezolva 70% din problema restul se va rezolva in timp….betonul dupa turnare se usuca oproape dupa 365 de zile (in functie de grosimea lui) nu mai spun de zidarie si tencuiala!Momentan pulverizati clor in coltul respectiv pana in primavara..dupa care decopertati tavanul de polistiren si izolati tavanul pe exterior..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *