Categorii
Intrebari de la cititori

Neclaritati instalatie centrala pe lemne: pompe, by pass etc

Buna ziua, vreau sa-mi pun centrala pe lemne si nu sunt inca decis ce sa pun pentru „by pass”: pompa sau ventil termoregulator, ce e mai bun? Instalatia vine facuta pe distribuitoare, este necesar pompa de circulatie si pe tur si pe retur sau doar pe retur?


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Neclaritati instalatie centrala pe lemne: pompe, by pass si altele.

10 răspunsuri la “Neclaritati instalatie centrala pe lemne: pompe, by pass etc”

Buna ziua.Nimeni nu va va spune despre ce si cum fara sa fie platit.Astfel de informatii nu vi se ofera decat daca persoana care va da raspunsul se ocupa si de lucrare.In caz contrar solicitati efectuarea unui proiect iar lucrarea se va face conform proiectului.
O zi buna va doresc.

buna ziua!
pentru by pass aveti nevoie de asa ceva arenainstalatiilor.ro/grup-de-pompare-termostatic-pt-cazane-pe-lemne-esbe-ltc-171-32-60-1-1-4-p1110
pompa se monteaza doar pe tur ,dar cel mai ideal ar fi un grup de pompare arenainstalatiilor.ro/grup-de-pompare-cu-ventil-de-amestec-si-servomotor-esbe-gra-111-p4897 .pentru casa mea am luat materiale de la arena instalatiilor deci daca sunteti din Bucuresti sau in apropiere va sfatuiesc sa luati legatura cu ei.

Buna seara
Eu folosesc la cazanele de incalzire cu lemne pompa de recirculare intre tur si retur,a carei functionare poate fi controlata foarte usor
Aveti nevoie de un termostat de contact pe teava si un controler Pc 12HW de la salus,acest dispozitiv controleaza si functionarea pompei pt ACM pe care cred ca o veti prepara cu ajutorul unui boiler termoelectric,daca sinteti interesat pt detalii- rusu.stef@yaho.com– bafta

Daca este cineva amabil si doreste sa imi explice pe scurt (si „pe gratis” daca se poate, chiar daca „lumea moderna” ne-a invatat sa cerem bani si pt a da binete) la ce e buna o pompa de recirculare. Nu pot eu sa pornesc direct apa din momentul in care bag lemnele sau sa pornesc cu un termostat reglabil cand apa are 30 grade?
Va multumesc!

Pai ce pornesti???daca nu ai pompa?pompa trebuie pornita si termostatu fara pompa nu ai ce face cu el.el actioneaza pompa sa plece

Domnule Robert

In primul rand, pentru a nu avea o lucrare tip „Dorel” (reclama), este recomandabil sa platiti un proiect – NU costa o avere, si, va scuteste de multe probleme. (in primul rand faceti o lucrare in mod LEGAL), in al doilea rand, cu siguranta va fi mai eficienta si poate chir mai ieftina decat una ieftina la inceput si apgradata o data sau chiar de mai multe ori …ulterior, pentru a ajunge la eficienta.
In ce priveste intrebarea Dvs., cu siguranta este mai eficient si mai ieftin o vana termica. Dar depinde cine si cum va face instalatia, daca va respecta dimensiunile de racord ale centralei, si, pana unde, pe traseul instalatiei.
Pentru o functionare mai buna si pentru protectia pompei este recomandat a se monta doar pe retur. ATENTIE!!! la dimensionarea pompei si unde o montati pe retur.
Asa cum am mai spus, un proiect va scuteste de multe batai de cap, si, aveti garantia ca instalatia este bine facuta.
RECOMANDARE: montati Puffer cu placa de stratificare si tub de difuzie pentru returul din instalatie (se evita ciclonarea in interiorul pufferului si implicit racirea prematura), iar, pierderea de caldura prin peretii lui trebuie sa fie sub 3kW/24h, adica cca. 1÷2°C/24h. Daca doriti mai multe detalii sau proiect, ma puteti contacta pe adresa: info.smart.install@gmail.com

Domnule Mihai,

Daca a-ti avea un pic de pregatire in domeniul instalatiilor, cu siguranta ati intelege mai bine principiile de baza ale functionarii corecte a unei instalatii, mai ales de incalzire.
By pass-ul, cu: Pompa de recirculare si termostat de contact sau imersie, grupul de repompare si amestec, sau vana terica de amestec, se monteaza pentru:
1). -a proteja cazanul la functionarea in condensare, care este ca un cancer pentru anumite cazane care NU sunt proiectate pentru o astfel de functionare.
2). -a avea o temperatura pe Tur, suficienta pentru functionarea in parametrii a instalatiei interioare. (Daca aveti radiatoare, temperatura de lucru este de minim 75÷85°C. Daca de la cazan pleaca cu mai putin, consumul este enorm, iar caldura…ii duceti dorul, mai ales la -15-26°C, cat au fost in iarna aceasta….

Multumesc de sfaturi domnu Aurel,instalatia vreau sa o fac eu,ma pricep in deajuns zic eu,doar ca nu am montat niciodata in romania,eu lucrez in italia,de asta am nelamuriri,ce si cum …

Buna seara ,am o centrala pe lemne si as vrea sa o schimb cu una de pe OLX .Domnul care o vinde imi da si pompa by pass as dori sa stiu daca ar trebui sa stiu daca ma ajuta mult ,instalatia este deja facuta . Multumesc cu respect

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *