Categorii
Proiecte de case inedite

O familie traieste intr-un CAMION transformat in CASTEL MEDIEVAL

1-castel medieval dintr-un camion vechiDaca te-ai intalni cu camionul lui Justin si Jola pe sosea, n-ai banui ca intre peretii lui se ascunde un adevarat castel si asta pentru ca a fost atat de ingenios proiectat incat atunci cand este inchis, camionul arata ca orice alta casa mica pe roti. Doar turnurile din spatele lui te pot pune pe ganduri.


Odata parcat, in cel mult 30 minute, camionul este transformat de catre tinerii sai proprietari intr-un castel in miniatura, dotat cu absolut toate cele necesare unui trai decent si confortabil.

O casa independenta energetic

Avand un stil de viata extrem de activ, Justin si Jola au refuzat ideea de a se stabili intr-un singur loc, chiar daca fiul lor Piko nu a implinit nici macar primul an de viata. Asa ca au decis sa-si investeasca toate economiile in constructia unei case pe roti in care sa poata trai asa cum le place si mai ales unde le place.

Pasionat de constructii si proiectare, Justin a venit cu ideea de a face mai mult decat o simpla casa pe roti, concepand proiectul unui castel compact, astfel incat fiul lor sa creasca intr-o locuinta de poveste, inconjurat de dragostea parintilor.

Castelul rabatabil, pentru ca asta au reusit sa faca cei doi tineri entuziasti, este o casa in toata regula, cu bucatarie, living, dormitor, baie si chiar balcon. Gratie dotarilor moderne, mica locuinta pe roti beneficiaza de apa calda, curent si caldura. Un recipient montat dedesubtul camionului acumuleaza apa de ploaie, iar panourile solare montate pe acoperis o incalzesc.

Godinul de fier asigura incalzirea in sezonul rece, astfel incat tanara familie sa se poata bucura de incantatorul castel in toate anotimpurile, iar butelia pe gaz le permite sa foloseasca plita si cuptorul din bucatarie fara restrictii.

Compartimentarea interioara a castelului pe roti

Dupa ce se hotarasc sa ramana intr-un anumit loc, Justin si Jola se ocupa de „despachetarea” casei, rabatand pereti si parti ale acoperisului pentru a se face comozi. Dupa incheierea procesului care nu dureaza foarte mult, castelul se imparte in trei nivele, cel de jos fiind ocupat de un open space compus din living, bucatarie si loc de luat masa, nivelul intermediar avand functie de dormitor, iar acoperisul transformandu-se intr-o minunata terasa cu vedere panoramica, prevazuta cu un hamac si chiar si o cada.

In interiorul celor doua turnulete au fost amenajate dupa cum urmeaza: in cel din stanga se afla o baie minuscula cu wc uscat si dus, iar in cea din dreapta a fost integrata masina de spalat rufe.

Peretii dormitorului au fost imbracati cu un tapet decorativ handmade unicat, confectionat de Jola din texte ale unor melodii de dragoste decupate din niste carti vechi. Astfel, micul dormitor este un spatiu al iubirii amenajat intr-un fel unic. Imi place foarte mult aceasta idee, dar sunt curioasa cat timp i-a luat sa adune toate aceste versuri si apoi sa compuna decorul inedit cu ajutorul lor.

sursa foto: livingbiginatinyhouse.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *