Categorii
Intrebari de la cititori

Pret manopera pentru construirea unei case parter, etaj si pod in 2015

Buna ziua.
In primavara anului 2015 vreu sa incep construirea unei case. Ma intereseaza pretul pentru manopera la rosu a casei. Terenul este situat in Bragadiru pana in centura.


Cateva detalii:
Casa – parter, etaj si pod.
Amprenta la sol este de 83.5M // 10M x 8.35M iar pe latura de 10M este o terasa descoperita cu dimensiunea de 10M X 3M, terasa este la nivelul elevatiei.
Fundatia este de 1M / 55cm latime in pamant si 65cm inaltime elevatia, fundatia este armata doar cu 4 bare pe fundul gropii. S-a efectuat studiu geo inainte.
Zidarie portanta pe 25cm, 12 stalpi cu 4 bare pe stalp, total fier 5 Tone, 82MC beton (beton adus cu cifa), 60MC caramida, sapatura fundatie mecanizata + finisare manuala, acoperis in doua ape, fara balcoane.
Pentru proiect si structura de rezistenta va rog sa imi lasati adresa de mail si va voi trimite documentele.
Daca se mai doresc si alte amanute va rog sa ma contactati.
Va multumesc,

Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Pret manopera pentru construirea unei case parter, etaj si pod in 2015.

33 de răspunsuri la “Pret manopera pentru construirea unei case parter, etaj si pod in 2015”

va salut pretul la rosu pentru fundatie pina la cota 0 este de 30 euro mp pentru parter acoperis 25 euro mp tel 0722148503

Buna ziua,, pretul de manopera pentru casa dnv, este aprx 5.200 eurp
Daca doriti detalii despre case executate la rosu va puteti uita pe site-ul nostru:
alma-em.ucoz.com

Iar pentru alte detalii va astept la 0766298899

MESERIASI UNU MAI BUN CA ALTUL DAU PRETURI DIN BURTA SA NU FACETI COSARI NU CASE SAU POATE NU CUNOSC PLANUL DAR STIE TOT.UN AN PROST VA DORESC

Buna seara,
Suntem o echipa din Chitila si sigur va putem face o oferta de nerefuzat.Daca va intereseaza propunerea noastra ne puteti contacta la 0740189710.
CU STIMA TUDOR

Va salut pt o oferta pret ne putem vedea sau auzi vad si eu planurile si discutam pretul 0733739838

si studiul geo v-a zis ca trebuie aruncat cate 1/2 m3 de beton la fiecare metru liniar de fundatie cu doar 4 bare de fier fara etrieri ?
calculele le-ati facut dv sau vecinul ?
fundatia casei este cea mai importanta parte, ea nu este o supa de pui(betonul)iar sarea (fierul) nu se pune dupa gustul fiecaruia pentru ca imi pare ca acel cineva care v-a facut calculele era la „regim” .

Sinteti ..cam glumet,domnule tommaso,mie mi se pare proiectul bine intocmit…..Daca terenul de fundare este coeziv,sanatos,nu e nevoie de mai mult,acele bare nu au etrieri,dar nu stau singure acolo.Sint prinse intre ele de bare pe directie transversala si au rolul de a ajuta fundatia la tasari inegale.Daca proiectantul a hotarit asa,el are responsabilitatea.Cu proiectarea nu te joci……..

Pt Tommaso: ce calificare aveti? Adica ce studii.
Omul vorbea de „fundatie” si „elevatie” ca despre doua categorii diferite, putin impropriu, dar e clar ca „elevatia” este partea armata a fundatiei , iar „fundatia” este partea nearmata sau slab armata a fundatiei, cea in contact cu terenul.
Cineva s-a ocupat de proiectul de rezistenta si si-a asumat o responsabilitate.
Pt Adrian (proprietarul): ati inceput sa dati niste cantitati de materiale. Arhitectul ar trebui sa va ofere o lista de cantitati destul de detaliata iar ofertele de la constructori ar trebui sa puna un pret fiecarui articol din aceasta lista. Cu cateva oferte contractuale puteti avea o idee destul de clara despre ce va poate astepta. Adaugati un procentaj rezonabil pentru devieri si neprevazute (eu recomand 12-15%). Proiectul pe care-l aveti nu pare sa fie foarte complex sau problematic, dar este mereu util sa trimiteti ofertantilor si documentatia grafica, iar lista de cantitati este absolut necesara. Daca nu o aveti si nu o puteti obtine, incercati sa o confectionati, dar, desi poate parea simplu, uneori se omit lucruri importante (de exemplu excavatii). Unii constructori accepta sa redacteze chiar ei aceasta lista, dar este mai bine sa provina de la proiectant.
Inca ceva, daca nu sunteti din bransa (sau chiar si daca sunteti), evitati sa lucrati cu echipe ad-hoc. Responsabilitatea si garantiile legale vizavi de calitatea executiei le pot asigura numai societatile comerciale si persoanele fizice autorizate cu calificarile necesare in executia constructiilor.
Daca lucrati in regie proprie cu zilieri sau chiar si cu contract de munca si se intampla un accident pe santier, puteti avea probleme foarte mari. Daca va moare un lucrator puteti fi incadrat la ucidere din culpa, daca apare vreo mutilare sau leziune grava iarasi, foarte neplacut, dar legea spune ca angajatorul trebuie sa le asigure angajatilor conditii optime de lucru, inclusiv protectia muncii, o responsabilitate enorma. Alegeti in cunostinta de cauza.
Pt Costin: daca pretul la rosu pentru fundatie ar fi 30euro/mp, care ar fi pretul la gri si care ar fi pretul la cheie pentru aceeasi fundatie?

Multumesc.

Pt domnul GT .sa inteleg ca va deranjeaza studiile mele nu idea mea .as putea sa va spun ca sunt arhitect sau lacatus mecanic, ceea ce sustineam mai devreme poare fii demonstrat cu lucrari executate in realitate nu pe hartie la o bere.va spun ca am avut de a face cu arhitecti care nu stiu nici daca apa le face bine sau nu. Deci o tampenie ramane tampenie chiar daca e spusa de un arhitect sau un cioban. O zi buna !

Tommaso: Intelegeti gresit. Ce ma deranjeaza sunt parerile date hodoronc-tronc de catre cei fara studii sau calificari valabile dar cu experienta in constructii ilegale si facute prost. Ca sa va citez, o tampenie este o tampenie chiar daca e spusa de un arhitect sau de un cioban, in cazul Dvs nefiind cazul arhitectului, dupa cum si-a dat seama toata lumea. Sa va zic pt ce e buna cartea: ala cu studii poate sa faca ce face ala fara, dar invers nu. Inchei repetand intrebarea: domnul Tommaso, aveti studii, aveti vreo calificare, si daca da, care? Sa ne cunoastem si noi geniile.

Buna ziua.

Pentru domnul tommaso, studiul geo a fost facut prin forare la teren si analizate straturile de panmant la laborator. In baza rezultatelor s-au facut calculele pentru constructia casei. Tinand cont ca nu este o casa foarte mare iar planseul 2 este de lemn nu era necesar sa se bage 8-9 tone de fier doar ca asa este obisnuita lumea. Zidaria este portanta de 25cm pereti exteriori iar cei interiori sunt tot pe 25cm. Poate nu m-am exprimat eu chiar asa in termeni specifici ca nu sunt de profesie dar am incercat si eu sa fiu cat mai detaliat. Proiectul de arhitectura si cel de rezistenta a fost facut de oameni autorizati cu drept de semnatura si cu multe case construite.

Si inca un lucru, va rog frumos sa nu mai afirmati lucruri de genul „si studiul geo v-a zis ca trebuie aruncat cate 1/2 m3 de beton la fiecare metru liniar de fundatie cu doar 4 bare de fier fara etrieri ? calculele le-ati facut dv sau vecinul ? fundatia casei este cea mai importanta parte, ea nu este o supa de pui(betonul)iar sarea (fierul) nu se pune dupa gustul fiecaruia pentru ca imi pare ca acel cineva care v-a facut calculele era la “regim”. ”

Daca dumneavoastra v-ati facut casa de curand mi-ati putea spune daca a fost efectuat studiul geo si care este rezultatul privind proprietatile pamantului si in functie de acesta ce masuri s-au luat pentru executarea fundatie si a casei.

Pentru domnul GT, am proiectul tehnic si proiectul casei cu toate cantitatile si toate specificatiile construiri casei. Este adevarat ca poate nici eu nu m-am exprimat corespunzator la anumite detalii dar am incercat sa detaliez anumite aspecte incat constructori sa isi poata face o idee despre ce este vorba. Constructorilor le-am trimis toate documnetele necesare pentru calcularea manoperi. Da, lucrarea va fi facuta in regie proprie si am sa incerc sa fie cat mai in siguranta.

Va multumesc si va rog sa nu deviem de la subiect.

Adrian

Domnule Adrian, va felicit pentru abordare. Mesajele Dvs sunt putine dar au substanta, ceea ce inseamna ca aveti o gandire. Asa cum profesionistii se impart pe categorii valorice, la fel si clientii. Se pare ca veti sti pana la sfarsit sa dozificati riscul si precautia in aceasta initiativa si cred ca veti avea succes.
Imi dau seama acum ca am venit cu un ton alarmist legat de lucrul in regie proprie. Nu ca nu ar fi serioasa chestiunea, dar nu va descurajati.
Din pacate nu va pot face o oferta pentru ceea ce solicitati, pentru ca nu ma ocup cu asta. Dar cu voia Dvs voi urmari evolutia subiectului pentru ca activez ca promotor si proiectant pentru cateva lucrari aproape identice cu descrierea Dvs, din aceeasi zona.
Succes!

domnule GT interogatoriu de genul poate va reusea inainte de 89 eu nu trebuie sa va demonstrez nimic dv. oameni cu „carte ” i-am avut la munca pt cateva zile dar i-am preferat pe cei care stiau sa foloseasca maineile .eu cred ca e ceea ce cauta domnul Adrian, un meserias.
pt domnul Adrian daca sunteti interesat sa vedeti o casa facuta de la 0 ,executia acesteia e demonstrata pas cu pas (foto). o lucrare trebuie sa aiba propria garantie. prin modul in care e facuta lucrarea si luarea in calcul a eventualitatilor care pot aparea dupa incheierea lucrarilor.daca sunteti interesat ne putem auzi la telefon si va pot trimite si poze cu lucrari facute, pr ca nu imi place sa fiu luat peste picior de acesti intelectuali , pt ca au o diploma luata de pe nu stiu unde in oferta de craciun. ca doar avem „”doctori in parlament si cu gramada arhitecti in santiere „”
imi cer scuze pt abaterea de la subiect!

Un cetatean isi cumpara un teren cu intentia de a-si construi o casa pe el. Atunci cand dispune de finantare demareaza procesul. Un arhitect il informeaza despre pasii ce trebuie facuti pe linie administrativa si pe linie tehnica. Pentru Primarie sunt necesare actele de care stim cu totii, de la Primarie se emit certificatul de urbanism, autorizatia de construire si altele asemenea care stabilesc cadrul legal si urbanistic din care nu se poate iesi. Arhitectul realizeaza proiectul cu respectarea acestor reglementari, tinand cont de dorintele clientului. Asa se ajunge la solutia de compromis intre ceea ce se vrea si ceea ce se poate construi. De obicei tot arhitectul face comanda proiectelor de specialitati (structuri si instalatii) care si ele trebuie sa respecte un set de reglementari. Sunt necesare si ridicarea topografica si studiul geotehnic. Toate cele trei proiecte contin documentatie grafica si scrisa, in aceasta ultima aflandu-se si lista de cantitati a fiecarei specialitati. Cu aceste proiecte complete, clientul poate invita firme de constructii sa faca oferte sau isi poate incepe organizarea pentru executie in regie proprie. In cazul din urma, va avea nevoie de mana de lucru pe care o va contracta direct, asumandu-si sarcinile de control si calitate ale executiei.
Dl Adrian a parcurs toti pasii inaintea executiei, iar acum are nevoie de niste oferte pentru mana de lucru.
Dl Tommaso, oferiti-i dlui Adrian ceea ce solicita, nu ironii fudule despre ceea ce nu va intra in atributii.
Daca va cunoasteti locul in tot acest tablou nu va ia nimeni peste picior, dimpotriva, veti fi apreciat.
Istoria omenirii ne invata ca este mai bine sa lucrezi in constructii cu oameni (care isi folosesc superior mintea) decat cu orangutani, care au patru maini, nu doua. Intr-un meci imaginar, mintea bate mana cu 46 la 2. Nu mai luati in deradere lumea care a studiat daca nu stiti cum se obtine o diploma si nici cum este o facultate pe dinauntru. V-ar prinde bine o schimbare de atitudine si veti vedea cum veti obtine comenzi si castiguri mai multe, ceea ce va doresc cu toata sinceritatea. Urari de prosperitate tuturor.

Toata stima pt cei care au studiat si stiu sa si aplice toate cele.eu ma refeream la cei care se ascund inspatele unei harti…cat despre lucrarea dlui Adrian vroiam doar sa intervin cu un sfat nu sunt interesat sa fac eu lucrarea. Sarbatori fericite tuturor!

domnule GT nu sunteti cumva Ghiorgiu de la amanda viva?
dansul era tot un promotor ca dv si dansul se exprima destul de bine dar…
domnule Adrian spuneti ca nu sunteti de meserie , cum o sa va asigurati ca executarea lucrari o sa fie facuta comform planului ?eu va sfatuiesc sa vorbiti cu cei care v-au facut proiectul ,daca au o firma care se respecta si chiar va v-or da o garantie la ceea
ce au proiectat sa trimita pe cine care sa controleze corecta executare a lucrari .
nu va luati dupa vorbe frumoase . cereti celui care v-a fi ales sa va faca casa sa va arate macar doua lucrari din palmaresul lui si vb daca se poate cu propietari , asa va veti putea face o ideie despre persoana respectiva .

Va multumesc domnule GT, in ceea ce priveste constructia casei am sa deschid un topic in care am sa detaliez toti pasii pe care i-am facut, de la acte pana la inceperea constructie si pana la finalizarea la rosu. O informatie este binevenita pentru toti.

Domnule tommaso imi pare rau dar dumneavoastra ati avunt o abordare putin altfel la inceputul acestei discutii, nu ma deranjeaza discutia deschisa dar sa venim cu argumente relevante.

Va multumesc si va doresc tuturor numai bine si sanatate.
Sarbatori fericite!

Adrian

aveti dreptate …daca imi dati posibilitatea de a va contacta in oricare alt mod va pot arata si faptele nu doar bla bla ..

Dl Tommaso: nu ma numesc Ghiorgiu, nici similar, nu stiu ce este amanda viva.
Dl Adrian: ar fi un gest foarte apreciat sa impartasiti experienta Dvs pe forum. Nu sunt singurul care intra aici mai ales pentru a lua pulsul pietei. Uneori intervin atunci cand mi se pare ca merita si uite ca va fac deranj in sirul discutiei. N-as facea-o daca nu as fi convins ca pot contribui cat de putin pentru normalizarea abordarilor din constructii, fie ca vin de la proprietari, proiectanti, sefi de echipa sau simpli mesteri.
Craciun fericit tuturor!

BUNA ZIUA SUNTEM O FIRMA SERIOASA DIN DEJ SI LA CEA CE DORITI SA FACETI VA POT FACE PRETUL DE 4700 EURO LA ROSU 0766889754

Eu am facut contract pt construirea la rosu a unei case similare cu 21000 Euro, manopera si materiale de calitate. Tigla este ceramica, dar nu Bramac caci as iesi mai scump. Acestea sunt preturi din Timisoara, nu stiu daca iese mai scump in zona Bucurestiului.

Exista un comentariu din 19 decembrie 2014 pe care nu l-am facut eu si apare ca fiind facut tot sub ID ul meu.

una din lucrarile facute de recent tinypic.com/view.php?pic=35lfeja&s=8#.VKvbTyuG8b8
casa de aproape 80 mii numai materialele….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *