Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi pentru a muta bucataria in alta camera

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu ceea ce trebuie facut pentru a muta o bucatarie intr-o camera, de altfel singura camera disponibila devenind astfel un living cu zona de bucatarie inclusa si sa ma sfatuiti cum pot utila bucataria existenta ca si spatiu de dormit si lucru, dat fiind ca aceasta este micuta. Este dreptunghiulara, avand latura mica de 1,63 iar latura mare de 3,28.
Cum pot amenaja acest spatiu ca sa fie cat mai functional? Va multumesc si astept raspunsurile dvoastra cu maxim interes.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Sfaturi pentru a muta bucataria in alta camera.

4 răspunsuri la “Sfaturi pentru a muta bucataria in alta camera”

Inteleg ca este un spatiu cu dimensiunile de 3,28×1,63…. deosebit de mic.
Sunt totusi variante.
Se poate realiza, este o provocare…..dar doar pentru o singura persoana, cel putin patul.
Am cateva idei pe care deja am inceput sa le asez pe hartie…va rog sa imi dati o adresa de mail, si va trimit proiectul, dar nu va garantez ca veti si putea dansa in acel spatiu, dar loc de dormit, loc de gatit, si spatiu de lucru se pot realiza cu succes.
Alexandru, SC Perodicom, aduncaalex@gmail.com

In urma cu putin timp, am prezentat un proiect similar aici: https://www.casadex.ro/2014/10/transformarea-unui-apartament-cu-3-camere-intr-unul-cu-4-camere/ Dupa cum poti vedea, si in acest caz livingul a devenit parte integrata a livingului, iar bucataria a fost transformata in dormitor. E drept ca incaperea cu pricina nu era la fel de ingusta ca cea descrisa de tine. Din acest articol poti afla si ce a implicat mutarea efectiva a bucatariei (tevi apa, canalizare, gaze etc.).

Revenind la intrebare, eu cred ca exista posibilitati de amenajare a unui dormitor, chiar daca vorbim despre un spatiu deosebit de ingust. Dar asta presupune alegerea unui pat de cel mult 120 cm latime, in cazul in care vorbim despre amenajarea unui dormitor matrimonial. Apoi, presupunand ca usa de acces in camera se afla in capatul opus ferestrei, patul ar trebui amplasat chiar sub fereastra, pastrand in acest fel degajat restul suprafatei din incapere. Astfel, dupa montarea unui pat cu lungimea de 2 metri (dimensiunea standard a paturilor), in camera vor mai ramane doar 2 mp disponibili, spatiu care nu permite aducerea unui dulap mare. In suprafata ramasa libera poti monta totusi o comoda cu sertare.

Pentru obtinerea unor spatii de depozitare absolut necesare intr-un dormitor, imi vin in minte doua solutii:

1. Construirea unei platforme inaltate care sa aiba patul/salteaua in partea superioara, iar partea inferioara sa fie formata din dulapuri adanci, cu sertare retractabile, astfel incat sa poti depozita hainele si alte lucruri. Aceasta solutie presupune gasirea unei firme cu experienta in domeniul proiectarii de mobilier, firma care sa poata concepe un proiect perfect adaptat dimensiunilor incaperii. Si desigur ca o astfel de constructie implica si costuri pe masura. Mai multe detalii despre platformele inaltate gasesti aici: https://www.casadex.ro/2013/06/platformele-inaltate-o-solutie-de-optimizare-a-spatiului-in-apartamentele-mici/

2. Cea de-a doua solutie la care ma gandeam este proiectarea unor dulapuri in jurul ferestrei. Stii seturile de mobilier denumite „camere tineret”? Ei, cam asa ar trebui sa arate dormitorul tau dupa punerea in practica a acestei variante de amenajare, cu mentiunea ca mobila va fi proiectata pentru a se incadra in jurul ferestrei. Si desigur ca si in acest caz va fi nevoie de implicarea unei firme specializate in proiectarea si productia la comanda a mobilierului. Imagini cu dulapuri proiectate in jurul ferestrelor poti vedea aici: https://www.casadex.ro/2013/07/dulapurile-din-jurul-ferestrei-utile-si-decorative/

Pentru obtinerea cat mai multor spatii de depozitare poti chiar combina cele doua solutii propuse, daca iti plac, bineinteles.

Sper ca ti-am putut fi de ajutor 🙂

Se poate folosi mobila modulara.
Te poti inspira de aici:
smallspacesaddiction.fr/2014/12/20-hidden-beds.html
smallspacesaddiction.fr/2014/12/small-loft-apartment-with-hidden-office.html
smallspacesaddiction.fr/2014/11/smallest-house-in-italy.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *