Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Tigla din sticla pentru acoperis – un sistem revolutionar de incalzire solara

acoperis casa imbracat cu tigla din sticla soltech sistem incalzire solara


Inventat de suedezi, sistemul de incalzire solara SolTech este o alternativa eleganta si revolutionara la deja obisnuitele panouri solare. Spre deosebire de acestea din urma care sunt concepute special pentru a incalzi direct apa, sistemul suedez incalzeste aerul din golul termoizolat de sub tigla de sticla de pe acoperis, aer care este ulterior folosit pentru incalzirea apei.

Confectionate din sticla obisnuita, tiglele folosite in conceptul SolTech au aceeasi dimensiune si aproximativ aceeasi greutate ca placile din tigla ceramica pentru acoperis. Tigla din sticla este montata pe un strat de panza de nylon de culoare neagra care absoarbe caldura ce patrunde prin stratul gros de sticla. Odata acumulata caldura, aerul de sub panza neagra incepe sa circule incalzind apa din sistemul central de incalzire al casei.

Un sistem de incalzire solara flexibil

Sistemul SolTech a fost conceput pentru a fi integrat cu usurinta atat in constructiile noi cat si in cele existente, indiferent de sistemul principal de incalzire. Acest lucru se poate realiza prin montarea unui rezervor de apa / puffer si a unui invertor care sa genereze curent alternativ de 230V.

Inventatorii SolTech ne asigura ca sistemul de incalzire solara cu tigla de sticla da randament chiar si in perioadele cele mai putin insorite ale anului. Desigur ca acesta se dovedeste a fi mai eficient atunci cand este montat pe acoperisurile cu orientare sudica, dar pierderile in cazul acoperisurilor orientare spre sud-est si sud-vest sunt destul de nesemnificative, astfel incat si in aceste circumstante SolTech isi indeplineste excelent misiunea.

Eficienta sistemului de incalzire solara cu tigle de sticla

Si daca din punct de vedere al aspectului tiglele din sticla pentru acoperis ii confera oricarei case un aspect glaciar spectaculos, din punct de vedere al costurilor investitiei sistemul SolTech nu mai pare la fel de atragator. Din pacate, nu am gasit informatii concrete in acest sens, dar pana si producatorii sustin ca dotarea unei locuinte cu acest sistem necesita o investitie initiala destul de consistenta. Pe de alta parte, odata facuta investitia, costurile de incalzire pe timp de iarna se reduc simtitor. Locuitorii tarilor nordice, dar si locuitorii Germaniei, de exemplu, prefera sa investeasca in sisteme de incalzire eficiente, chiar daca acestea sunt scumpe si nu pot fi cumparate decat in rate pe care le achita de-a lungul mai multor ani.

In functie de clima, gradul de inclinatie al acoperisului si de orientarea fata de soare, sistemul de incalzire solara cu tigle de sticla pentru acoperis SolTech poate genera aproximativ 350 kw de caldura/mp anual. Producatorii garanteaza ca durata de viata a acestui sistem revolutionar de incalzire solara poate depasi 40 de ani, perioada in care proprietarii casei pot uita de grija facturilor de incalzire pe timp de iarna.

sursa foto: soltechenergy.com

10 răspunsuri la “Tigla din sticla pentru acoperis – un sistem revolutionar de incalzire solara”

Din punct de vedere stiintific si tehnic care este legatura dintre un rezervor de apa și un invertor care „genereaza curent alternativ de 230 V ” ?( citat din articol:„ Acest lucru se poate realiza prin montarea unui rezervor de apa / puffer si a unui invertor care sa genereze curent alternativ de 230V.” )
Invertorul nu generează energie electrica ci el transforma curentul continuu in curent alternativ.

In articolul dvs. se face o mare confuzie intre conversia termica a radiatiei solare si coversia fotovoltaica a radiatiei solare.

Se invata in clasa a 12 – a despre efectul fotoelectric.

Buna ziua,
Fiind constructor de case lemn si cum majoritatea caselor se fac cu mansarda , exista o problema majora a izolarii acestei mansarde , mai ales in zonele caniculare .
Eu deja am conceput un sistem de recuperare al caldurii de sub invelitorile caselor, in special pe partile insorite .
Acest lucru-mi elimina caldura excesiva din poduri , care este convertita in apa calda.
Prima casa pe care o voi face acum in tara , va avea acest sistem montat sau cel putin partial montat , pentru ca ulterior clientul sa aiba posibilitatea sa-l definitiveze .

Bună ziua,
Sunt și eu interesat de sistemul dumneavoastra domnule Mocanu. Iosif 0741146358

Buna seara Doamna Victoria.
Cat costa sa acopar o casa de 100 mp cu tigla de sticla?

Indiferent de forma acoperisului, preferabil in doua ape.
Multumesc frumos.

Buna seara!

Pentru informatii legate de pret va rugam sa contactati compania inventatoare/producatoare a acestei tigle de sticla la urmatorul link: soltechenergy. com

Ca specialist in protectia inventiilor, va sfatuiesc sa va inregistrati solutia tehnica la OSIM. Domnul Mocanune ne poate contacta pentru consiliere la cabinetgavril@yahoo.com Puteti fi sigur ca suedezii si-au brevetat solutia tehnica inainte de a o face publica.

Salut cu caldura orice tehnologie revolutionara dar prefer sa astept ajungerea ei la maturitate. O astfel de solutie e exagerat de costisitoare, complicatii sunt multe iar recuperarea investitiei se face … cam niciodata.

Sa nu uitam ca nordicii au mai putin soare decat noi si orice inovatie in acest domeniu al recuperarii energiei are ca scop reducerea consumului casnic. Acum niste consideratii tehnice; multa lumina (purtatatoare de energie) va fi reflectata iar izolatia (termica) care este sub acea mebrana neagra (care converteste energia de inalta frecventa in energie termica, efectul corpului negru combinat cu efectul de sera) mareste mult costurile, altfel pe timp de iarna, noaptea mai ales, ar fi mari pierderi de caldura.
La noi, daca se izoleaza bine planseul si restul casei, desigur (deci suprafata echivalenta va fi mai mica decat suprafata „apelor”), nu ar trebui sa fie probleme iarna iar vara s-ar putea monta o perdea de apa pe coama casei care se va aduna in sistemul pluvio si de-acolo se duce ..inapoi (cu o mica pompa, desigur)dar nu inainte de a trece printr-un rezervor in care se afla o serpentina, care, la randul ei, se afla in circuitul sub presiune al retelei de apa.
La canicula se poate folosi mai multa apa (e adevarat ca se pierde ceva apa dar racirea va fi mai pronuntata).

Sistemul suedez este brevetat, dar tiglele de sticla in sine nu. Modul de a inmagazina, transforma energia termica solara este partea a doua, unde fiecare poate sa aplice o solutie proprie. Elon Musk a iesit pe piata cu sisteme bazate pe tiglele de sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *