Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Am nevoie de autorizatie pentru o casa din lemn pe piloni?


Am un teren pe care baiatul meu vrea sa faca act de vanzare – cumparare catre mine. Va rog sa-mi spuneti daca eu construiesc o casa de vacanta din lemn, dar pe piloni deci nu cu fundatie am nevoie de autorizatie?


Intrebare de la Rodica, pe adresa redactiei: Am nevoie de autorizatie pentru o casa din lemn pe piloni?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

CasaTaMultVisata in ianuarie 28th, 2015

Autorizatia de construire este un document obligatoriu atunci cand cetateniii doresc sa construiasca, sa consolideze sau sa repare o constructie deja existenta. Sunt, totusi, unele situatii stabilite prin lege in care acest act nu este necesar.Lucrarile de constructii sunt permise numai pe baza unei autorizatii de construire, dupa cum reglementeaza Legea nr. 50/1991.
Sunt, insa, si o serie de cazuri in care nu este necesara o autorizatie de construire. Astfel, dupa cum se precizeaza in reglementari, se pot executa fara autorizatie de construire lucrarile care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora cum ar fi: zugraveli, reparatii, inlocuit tablou tamplarie etc… etc …….
Deci in concluzie aveti nevoie de Autorizatie de Construire.
Pentru p colaborare contactati-ne.
Cu respect si stima,
Echipa „CasaTaMultVisata”
Telefoane:
0767 954857 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

CasaTaMultVisata in ianuarie 28th, 2015

poate pe piloni din lemn, da nu m-am documentat si nu sunt sigur.

ConstruireaCasei.wordpress.com in ianuarie 29th, 2015

Buna ziua!

Teoretic da, practic difera de la caz la caz.
Sfatul meu este sa prezentati Primariei ceea ce doriti sa faceti si, daca gasiti intelgere, veti primi si sfaturi care sa va scuteasca de birocratie (daca ceea ce doriti sa ridicati este o constructie modesta, utilizata ocazional)

Mult succes!

ArtAateliers in ianuarie 29th, 2015

Auorizatia de construire este obligatorie.

Violeta in ianuarie 30th, 2015

Legea nr. 50/1991 Art. 11. – (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora:

a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
B) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei;
c) reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f) reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g) reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
h) reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scări de acces, fără modificarea calităţii şi a aspectului elementelor constructive;
i) lucrări de întreţinere la căile de comunicaţie şi la instalaţiile aferente;
j) lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare şi restaurare a componentelor artistice ale construcţiilor prevăzute la art. 3 lit. B), cu avizul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţii administraţiei publice judeţene sau locale, după caz;
k) lucrări de foraje şi sondaje geotehnice pentru construcţii de importanţă normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecţie instituite pentru zăcăminte acvifere;
l) lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane, cu avizul administraţiei cimitirului.
(2) Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.

(3) Dacă lucrările prevăzute la alin. (1), cu excepţia celor prevăzute la lit. e) şi j), se execută la construcţiile menţionate la art. 3 lit. B), este obligatorie emiterea autorizaţiei de construire.

De asemenea, am mai constatat ca si casele mobile (pe roti) nu necesita autorizatie de constructie.

mocanu in ianuarie 30th, 2015

Buna ziua,
Eu am doua case cu peste 150 mp la parter , facute in Franta , dar in Romania , nu am reusit sa conving autoritatile sa-midea acord pentru casa pe piloti . Poate daca nu este la oras si nu este asa mare reusiti .
Daca doriti mai multe informatii , ma puteti contacta pe tel sau maill .
Cu stima ec mocanu 0722235456
m_u_c1992@yahoo.com

liviu1964 in mai 16th, 2015

Pentru acea casa mobila, iti trebuie autorizatie de amplasament, ptr ca iti trebuiesc utilitati, apa, canalizare, tensiune, telefonie fixa, etc.

radu dumitru in iulie 12th, 2015

tatal meu are un act de mostenitor dar nu avem taxa de sucesiune facuta.sunt 4 mostenitori pe bucata respectiva de pamant….mai ex 640 mp doresc sa stiu daca as putea sa amplasez o casa mobila adica pe roti fara a avea o autorizatie de amplasament …cu precizarea ca nu vreau sa ma atasez la nici un fel de utilitati

Geany M. in iulie 14th, 2015

B.ZIUA,

AS DORI SA CONSTRUIESC UN BAR/DEBARCADER PE MALUL UNUI LAC, CONSTRUCTIA AFLANDU.SE CHIAR IN APA.
ADANCIMEA APEI ESTE CUPRINSA INTRE 0.5 – 1.0 MT PLECAND DE LA MALUL CONSOLIDAT/BETONAT SPRE LARG / SUPRAFATA DEBARCADER – L x l (14 m x10 m).
AM CAUTAT PE INTERNET CE MI.AR FI PUTUT OFERI INFO CU PRIVIRE LA ACEST
TIP DE CONSTRUCTII IN APA PE PILONI DE LEMN SAU BETON DAR DIN PACATE NU
AM GASIT DETALII RELEVANTE.

ROG DACA SE POATE SA IMI DATI CATEVA INFO SAU LINK.URI UNDE M.AS PUTEA EDIFICA
CARE AR FI METODA CEA MAI VIABILA DE CONSTRUCTIE A SUSTINERII LEMN VS BETON SI PASII PTR CONSTRUCTIA PRIN CELE 2 METODE.

MULTUMESC ANTICIPAT, DACA SE POATE UN EMAIL PE ADRESA DEJA INSERATA IN SITE.

ConstruireaCasei.wordpress.com in iulie 14th, 2015

Pentru utilizatorul Geany M.

Datele oferite sunt insuficiente pentru a indica solutia.
Oricum, este vorba despre o constructie cu caracter special dpdv tehnic si juridic (natura posesiei sau utilizarii suprafetei respective)

Nu veti gasi un raspuns multumitor pe forumuri generaliste, va trebui sa contactati un birou de consultanta in arhitectura/proiectare.

Evi in iulie 31st, 2015

Buna ziua!As dori si eu o parere…am un teren extravilan,pe care am un solar si in interiorul caruia vreau sa betonez vreo 5 metri…de la primarie mi s-a spus in prima faza ca am nevoie de autorizatie,am facut un proiect la arhitect…etc,dupa care am depus actele la primarie si dupa 2 saptamani mi s-a spus ca nu e ok proiectul si ca ele habar nu au de ce proiect si de ce autorizatii am nevoie!Nu stiu ce sa fac…nu vreau sa iau amenda pentru 5 metri de beton intr-un solar!

ConstruireaCasei.wordpress.com in iulie 31st, 2015

Pentru Evi: Pentru ce amenda?

Daca este extravilan nu puteti construi, deci nu e nevoie de AC. Solarul in sine ar fi presupus o autorizatie dar nimeni nu se leaga de asa ceva.
O platforma de beton (care ar putea fi si din dale) nu are nici fundatie

Fiti fara grija!

Claudia in septembrie 7th, 2015

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am achizitionat un teren extravilan. Pentru a putea construi o casa mica de vacanta( cu fundatie) din caramida eu de ce acte am nevoie? Va multumesc.

lacrima in ianuarie 27th, 2016

Detin un teren de 1000 mp, iar pe terenul vecin se afla o sonda subterana (nefolosita), motiv pentru care am inteles ca nu se poate construi decat la o distanta de minim 50 m. Ce pot face in acest caz? Nici macar o casa de vacanta, cabanuta din lemn, fara fundatie, sau ceva? Exista vreo solutie ?

mocanu in ianuarie 27th, 2016

Probabil singura solutie este ca faceti o caravana pe roti . Mai trebuie sa verificati problema cu dreptul de a construi . Eu am o conducta de titei si restrictia este de 10 m . Am obtinut autorizatie . Exista o zona de risc si una de siguranta . Bagati un certificat la primarie si vedeti raspunsul s-au aplicati tupeul si construiti fara , depinde de localitate si de primar .
Mai aveti varianta ca in cazul incare aveti copaci mai mari sa faceti casa suspendata intre acesti copaci . Nu exista reglementare in acest sens , deci este lla liber .

lacrima in ianuarie 27th, 2016

Oare se poate amplasa ceva de genul casa-container ( in cel mai rau caz)?

mocanu in ianuarie 27th, 2016

da , dar tot va trebuie autorizatie de amplasament . Nu stiu daca s-a schimbat legea dar daca , cladirea nu este statica , nu necesita aut ,. deci pune-tii roti si nu mai aveti probleme . In ce locatie sunteti ?

lacrima in ianuarie 27th, 2016

Din Targu Mures. De fapt, terenul este la 5 km de oras, in comuna Corunca, langa padure.

Dinu in februarie 20th, 2016

Vã salut pe toti ,ca sunt nou pe aici! Am si EU o intrbare ,de genul sa construesc anexa(anexe gospodaresti + o mica locuinta atacat 2C ) in extravilan !?Credeti ca voi tribula mult pentru asa zisa autorizatie?

mariana in martie 11th, 2016

Am un teren de 250 mpatrati dar cu o deschidere de doar 10,80. Pot obține certificat de urbanism ptr o casa de vacanta ori altceva ? Eu îmi doresc o casuta neapărat dar am temeri ca nu pot obține autorizația . Ce credeți ?

crista iconia in aprilie 1st, 2016

DORESC SA CONTRUIESC UN SOLAR PE SCHELET DE LEMN IN GRADINA CASEI INTRAVILAN, IN REGIE PROPRIE ,AM NEVOIE DE AUTORIZATII?

Daniel in aprilie 6th, 2016

Buna in legatura cu cabanutele fara proiect.Daca doresc sa fac doar o placa de ciment fara fundatie ai nevoie de autorizatie?Sau ce am mai vazut ca se poate face se pun doua grinzi puse paralel bagate putin in pamant si peste se face chenarul sau dusumeaua cabanutei si se ridica.Am mai auzit ca atata timp cat o fundatie nu este continua se poate face fara autorizatie(ma refer la piloni)Astept sfaturile dvs

Balanescu Ioan in aprilie 21st, 2016

Doresc sa construiesc o platforma de beton de cca 1000 mp in camp pe care sa depozitez namoluri de epurare,gunoi de grajd,compost etc ce se folosesc pentru fertilizarea terenurilor agricole proprietate personala.

Construiesc aceasta deoarece nu le pot aplica imediat si numai in anumite perioade ale anului si nu doresc depozitarea direct pe sol si mai sant perioade nefavorabile de aplicare(ploi,zapada etc).

Crede-ti ca trebuie autorizatie de constructie.

Parfene Armand in iunie 18th, 2016

Buma ziua. Am cumpărat o casa tip duplex,sunt intre doi vecini.Am intrare in fata iar, in spate am o iesire in gradina de 62 mp. La iesirea din spate doresc sa fac un acoperis pe cadre de metal, pt ca atunci cand ploua imi ploua pe usa, cand o sa ninga o sa imi intre zapada in casa cand deschid usa. . Imi trebuie autorizatie de construire? Mulțumesc

Alin in iulie 5th, 2016

Buna ziua,
Am o problema mai delicata. Sunt in conflict cu arhitectul orasului iar acesta nu doreste sa imi dea autorizatie de construire din diverse motive. Inca nu doresc sa il dau in judecata, de aceea vreau sa ma descurc cum pot, pana primesc autorizatia. Credeti ca pot cumpara un container de locuit fara a avea probleme cu arhitectul? Legislatia nu este clara in asemenea situatii. Teoretic nu am nevoie de fundatie pentru container sau pentru casuta de gradina.
Puteti sa ma ajutati, va rog?
Multumesc frumos!

claudiu in august 5th, 2016

Va rog sami spuneti o parere autorizata pot construi o cabana de 24 m.p
Pe piloni de lemn fara documente.multumesc

Andreea_Anais in septembrie 4th, 2016

Buna seara . Este nevoie de autorizatie pt a ridica o anexa(magazie de lemne)pe o placa de beton fara fundatie?precizez ca va fi in laterarul casei care nu ii modifica structura . Multumesc

Orsin in septembrie 14th, 2016

Am nevoie de autorizație pentru o anexă din lemn demontabila acoperită cu tablă zincata?

ConstruireaCasei.wordpress.com in septembrie 15th, 2016

@ Orsin: Pentru casutele din lemn pe care le vand magazinele de bricolaj sunt necesare autorizatii? Toti am spune NU! Analog, nici cazul dvs. nu ar necesita. Succes!

Daniel in octombrie 7th, 2016

Este nevoie de autorizatie de constructie atunci cand o constructie devine fixa si nu o poti muta la nevoie . Casele de lemn ( cele construite fara fundatie de beton si care se pot muta nu au nevoie de autorizatie ) , containarele , rulotele , casele pe roti , etc , garajele de beton care se pot muta cu macaraua sau cu roti nu au nevoie de autorizati de constructie .
De asemenea ansambul de containare ( o casa realizata din containare ) nu are nevoie de autorizatie . etc.

Ori ce Fundatie turnata din beton in pamant si devine fixa siu o poti muta cu macaraua sau pe roti are nevoie de autorizatie de constructie .

Dana in octombrie 19th, 2016

Buna ziua va rog din suflet sa imi dați un răspuns am o casa in bucuresti sectorul 5 am ridicat 2 dormitoare constructie din lemn fără placa totul din lemn dar nu am autotuzatie am avut un Vecin care a umblat sami ia autorizație pt ca am schimbat geamurile , podeaua , am zugravit si mia spus ca pt constructie din lemn nu trebuie autotizatie pt ca este pe legea 11 si este constructie ușoară unde sa ma duc sa fac autorizație si cat m-ar costa acum ca eu am ridicat etajul primesc amenda mulțumesc

Gigi in octombrie 24th, 2016

Pt casa mobila nu trebuie autorizatie de amplasare,pt ca au roti si sunt catalogate ca fiind rulote,ideea e ca eu am o casa de 9/5 si nu -mi da autorizatie s-o asamblez pt ca terenul meu e lat de 10 metri si sunt langa o Cale ferata,ma gandesc sa-I pun roti de camion,4 sau 6 buc si s-o asamblez,ce ziceti?pt curent pun 4panouri,apa am fantana

MARIUS in februarie 10th, 2017

buna ziua,
foare multe voci spun ca nu este nevoie de autorizatie de constructie pt. casa pe roti si container.Dar unde este reglementat sau ce sa arate proprietarul unei astfel de case celor de la primarie cand vin sa il intrebe ce este cu acea casa . Multumesc! tel 0786257373 si eu doresc sa achizitionez asa ceva dar la urbanism imi cere autorizatie.

Gigi in februarie 10th, 2017

Daca in loc de piloni puneti roti a-ti scapat de aprobari

mocanu in februarie 10th, 2017

Buna .
Eu sunt producator si constructor de case lemn .
Cu tote ca am facut un model de prezentare ,o casa suspendata, tot a trebut a scot autorizatie , asta fiind la oras .
Pentru mai multe detalii ma puteti contacta pe office@constructii-caselemn.ro
s-au tel 0722 235 456

Eduard in aprilie 9th, 2017

Buna seara ,am langa apartament aflat la demisol o terasa betonata de 30 metri in propietate avand gard de beton ,doresc sa intreb daca pot face fara autorizatie o magazie de 7,8 metri pe o structura de lemn punand doar termopan si policarbonat ca acoperis,multumesc .

mihai in aprilie 22nd, 2017

Pentru Daniel…..
Daca betonez curtea trebuie autorizatie ?…..ca nu e mobila si nu se poate ridica cu macaraua ?
Parerea mea este ca nu ar trebuii nici un fel de autorizatie atata timp cat construiesti pe terenul tau……dar legile in Romania sunt date contra populatiei de catre nemernicii care conduc tara din 90 incoace.

mihai in aprilie 22nd, 2017

Autorizatiile de constructii nu au nici o logica …..dar asta este……traim in Romania

Medesan ioan in octombrie 16th, 2017

Bună. O antrebare va rog.Ce saivan aş putea face fără sa am nevoie de autorizație?

Mihai Balan in octombrie 24th, 2017

Buna ziua,
Nevasta a mostenit 2 incinte dintr-o casa, in orasul Ploiesti.
Casa este construita din schelet de lemn si chirpici. As vrea sa inlocuiesc scheletul de lemn cu unul de fier si in locul zidurilor de chirpici as vrea sa pun panou sandwich cu spuma poliuretan, suplimentar as vrea sa fac mansarda(2camere la etaj). Ce solutii as avea si cum as putea face aceste constructii fara autorizatii?

Multumesc,
Va stau la dispozitie pentru alte detalii.

mocanu in octombrie 24th, 2017

Domnule Balan , din pacate nu cred ca veti putea fara autorizatie . Puteti repara dar fara sa modificati tipul structurii , deci a-ti fi putut reface pereti tot pe structura lemn , dar pentru mansarda veti avea nevoie de mansarda . Doar in situatia in care podul va permite sa faceti acea mansarda , este posibil sa evitati autorizarea . Daca aveti si un vecin guraliv , este si mai rau .
La ploiesti si pentru un gard , isc-ul cere proiect de executie si diriginte santier .
Daca doriti sa vedeti o casa pe structura lemn in lucru , puteti venii la Ploiestiori . Are inca structura vizibila . Vad ca aveti teama de lemn , si poate este bine sa vedeti o structura de casa .
Cu stima Ec Mocanu 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Alex V in noiembrie 22nd, 2017

Buna ziua. Am intentia de a construi sau de a amplasa o casuta suspendata intre copaci. Amplasarea este in zona montana, padure de conifere. Inaltimea pana la platforma pe care va fi casa, aprox. 6m. Avand in vedere ca nu este construita pe sol, nu are fundatie, materialele folosite sunt lemn, osb si cuie/suruburi lemn, cu alte cuvinte cat mai eco, de ce anume autorizari am nevoie? Ma rog, padurea este extravilan… sau parca asa se considera si este in proprietatea mea.

Nolan Cojocaru in ianuarie 18th, 2018

@Violeta in ianuarie 30th, 2015

„De asemenea, am mai constatat ca si casele mobile (pe roti) nu necesita autorizatie de constructie.”
UNDE, mai exact, aţi constatat aşa ceva?
….

Criteriul nu este fundaţia sau mobilitatea, ci prezenţa în spaţiul urban. mai precis, dacă las vreo 5 ani o rulotă pe terenul meu proprietate şi locuiesc în ea, am nevoie de autorizaţie de construire. Trebuie să respect Codul Civil, trebuie să mă racordez la reţelele publice – ca orice casă.

Marius in ianuarie 29th, 2018

Si cine imi elibereaza autorizatie de construire pentru o rulota? Practic, nu e o constructie, nu s-a construit nimic.. Poate autorizatie de amplasament. Dar cu asta nu o pot racorda la apa si canalizare, conform legii. Doar la curent. Deci, se poate amplasa, dar nu prea poti locui in ea fara apa si canalizare.. Mai ales in orasele mari.. In zona rurala mai ai fantani, wc in curte sau fosa septica..

Ciobanasu andreea in februarie 20th, 2018

Buna ziua..am cateva nelamuriri..daca puteti sa ma ajutati..va rog..tatal meu a facut un acoperis pentru lemne care e sustinut de bare metalice( popi) prinse in suruburi in beton..cei de la primarie ne.au spus ca ne trebuie autorizatie de constrire..dar nu va fi mereu acolo..pe timp de vara il demonteaza..este doar acoperis fara ziduri si fundatie..repet; barile sunt prinse in suruburi in placa de ciment.va rog sa.mi raspundeti daca stiti..si inca ceva..langa casa avem o râpa care se mananca pamantul la fiecare ploaie sau zapada..tatal meu a facut 2 gropi de 2 m in curte pentru a face stalpi de sustinere pentru ca placa de beton s.a inclinat mult spre aceasta râpa..am facut mai multe cereri la primarie pentru consolidare dar fara rezultat sau ajutor din partea lor..asa ca ne.am apucat sa facem singuri..si pentru gropi trebuie autorizatie si plan? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la ambele intrebari..multumesc anticipat.

mihai in mai 24th, 2018

@Nolan Cojocaru
aoleu, astia ca matale fac si legile astea anapoda. pai cum sa-ti trebuiasca autorizatie daca stai cu o rulota care are un regim propriu de functionare ???
constructia e constructie si rulota e rulota…

mihai in mai 24th, 2018

@marius
dar de ce ca sa imi trag apa trebuie sa am nevoie de o cosntructie ? vreau sa stau in curte sa ma spal si sa dau in canalizare . si am o rulota care prin constructie se poate racorda la apa, canalizare. legile trebuie facute sa ajute omul nu sa il puna in impas ca „nu e prevazut in lege, deci nu se poate” .

Anton Claudiu in mai 31st, 2018

Bună ziua

Socrul meu are un act de mostenitor dar nu avem taxa de sucesiune facută și nici moștenirea.Sunt 4 moștenitori pe bucata respectiva de pământ….Doresc să știu dacă as putea să construiesc o casă pe piloni fară a avea o autorizatie de amplasament …cu precizarea ca nu vreau sa ma atasez la nici un fel de utilitați, vreau totul să fie cu energie solara deoarece nu sunt racordat la rețeau de curent electric.

C.E.B. in mai 31st, 2018

Buna ziua.
Domnule Anton Claudiu pentru o posibila colaborare sau raspunsuri autorizate va rugam sa ne contactati.
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Adik in septembrie 30th, 2018

Buna ziua

Am si eu o nelamurire, despre casutele de camping si cele de gradina. Daca o casuta de camping vine pe trailer gata montata chiar daca are/nu are roti, sa zicem ca se aseaza pe niste borduri; pentru ce ar mai fi nevoie de autorizatie de construire, daca ea vine deja montata?
Insasi cuvantul “autorizare de construire” ne zice ca este un procesc de construire :). Eventual niste documente de utilizare de la firma care a facut-o. Legea e asa ambigua, deoarece au trecut in ea ca doar tonetele si chioscurile de ziare care sunt doar electrificate nu au nevoie de autorizare.
Firma vinde casutele gata construite.
Intrebarea este daca pun o astfel de casuta de camping la mine in curte pe niste borduri am nevoie de autorizatii?

Multumesc

mocanu in octombrie 1st, 2018

Buna ziua.
teoretic , daca nu este bransata la utilitati si nu este fixata pe sol , nu necesita . In cel mai rau caz ,o aotorizatie de amplasamant .

Si noi suntem producatori de case mobile .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Sandu Dan in octombrie 16th, 2018

Buna ziua,
in curtea casei exista o constructie gen beci (betonat complet) – in care este amplasat grupul de pompare. Aceasta constructie este ridicata 40-50 de cm deasupra nivelului solului. Tot ce am descris pina acum a fost facut de fostul proprietar. Acum pe aceasta suprafata vreau sa amplasez o casuta de gradina (structura usoara de lemn – grosime 28 mm). este necesara autorizatie de constructie?

Anca in decembrie 10th, 2018

As vrea sa construiesc o mica florarie.locul,as desființa poarta mare care are intrare in curte însă acel spațiu este acoperit si folosit drept depozit.ce îi de facut?

Marian in ianuarie 15th, 2019

Bună ziua.Locuiesc la parter.As vrea sa știu dacă atașat la balcon pot construi o streașina de 1m în lemn.Imi trebuie autorizatie?Dacă da,ce pași trebuie sa urmez.Mulțumesc

Gageanu Valeriu in ianuarie 20th, 2019

În România nu mai putem face chiar nimic fără sa ne mănânce acei nenorociți din guvern de bani prin legi inventate astfel încât lumea sa nu își mai poate ridica o casa după bunul plac ? Ar trebui distrus acest sistem tâmpit! Eu unul dacă as avea bani nu țin cont de nimeni și de nici o lege! Pur și simplu cumpăr materiale și construiesc cum vreau și când vreau! Nu îmi pasa de legi inventate și de amănunte absurde ! Deasta e democrație în România ca sa facem fiecare ce ne place nu? Pai atunci sa se respecte asta și sa nu se mai ceara atâtea autorizații tâmpite ! Lasați oamenii sa își construiască casa cum vor! Sunt foarte mulți oameni de rand foarte buni meseriași car știu foarte multe despre construcții decât inginerii! Nici un inginer nu va ști vreodată ce înseamnă cu adevărat construcții decât în momentul în care muncește la lopata pe șantier și după ani de carat cărămizi doar atunci un inginer constructor va avea dreptul sa dea indicații nu stand în costume de lux în birou la căldură ! Așa ca terminați cu autorizațiile! Pe timpul lui Ceausescu a fost mult mai bine ! Atunci toată lumea își putea face o casa cum vroia nu după cum dădeau alții autorizații ! Atunci aveai bani cumpărai materiale și te apucai de treaba nu așteptai luni întregi ca niște ingineri sa Îți puna stampila pe niște hârtii ca sa poți sa Îți construiești o casa! Eu în momentul în care voi avea bani sa ridic o căsuța nu cer nimic la nici o autoritate ! Pur și simplu mă apuc de treaba îmi fac o schiță și contruiesc casa cum vreau eu nu cum vor alții!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii