Categorii
Misto, nu?

Caloriferul care poate fi transformat in pat

calorifer pat design modern inventie designer corean Yi KunwooPentru ca e iarna si pentru ca incalzirea casei este unul dintre principalele subiecte ale sezonului, trebuie sa vezi ingeniosul calorifer-pat, inventie a designerului corean Yi Kunwoo.


Inventat in special pentru locuitorii tarilor cu ierni lungi si friguroase, Bediator este un calorifer cu design modern ce poate fi transformat in pat cat ai clipi.

Pat incalzit dintr-o singura miscare

La fel ca orice alt calorifer, Bediator poate fi montat in pozitie verticala in apropierea unui perete, mutat cu usurinta in orice loc al casei, iar la nevoie poate fi culcat spre a fi utilizat in calitate de pat incalzit.

In timpul sezonului rece caloriferul propulseaza aer cald prin fanta vernil din laterala sa. Prin aceeasi fanta este degajat si aerul rece in zilele caniculare din timpul verii, astfel incat caloriferul sa poata fi folosit in orice anotimp. Pentru a-l pune in functiune este suficienta apasarea butonului amplasat deasupra fantei laterale. Pe langa asta, caloriferul-pat inventat de designerul corean este prevazut cu un ecran care afiseaza ora, data si temperatura din incapere.

Cat costa caloriferul minune?

Desi este este inca in stadiu de concept, se zvoneste ca pretul caloriferului ce poate fi transformat in pat se va situa in jurul sumei de 12.000 dolari. O suma exorbitanta, in opinia mea, mai ales ca vorbim despre un singur calorifer. Cam cat ar costa sa incalzesti o casa intreaga folosind exclusiv aceasta inventie? Iti spun ca ai iesi mai ieftin daca ai monta incalzire electrica prin pardoseala intregii case, ba chiar ti-ar ramane bani si pentru plata facturii de curent electric multi ani la rand.

Daca aceasta jucarie ar costa cel mult 1000 dolari, probabil ca si-ar gasi destui cumparatori. Ori asa, este foarte probabil sa nu treaca niciodata de stadiul de concept.

sursa: tuvie.com

5 răspunsuri la “Caloriferul care poate fi transformat in pat”

Pe ce merge acest calorifer? Este electric? aasa pare. Nu cred sa fie racordat la un sistem ce incalzeste apa, pentru ca spune ca poti sa il muti. Pe langa costul lui, se mai adauga si cheltuielile de exploatare. Nu cred ca se va pune in practica vreodata la acest pret. Conceptul e bun.

Am facut armata pe canal , eram electrician . M-i sa dat o instalatie pentru produs apa distilata . Distilarea aburului se facea cu apa continua , deci ca rezultat apa calda continuu . Atelierul era ,binenteles neincalzit . Pentru a putea dormi noaptea , am trecut apa calda printrul calorifer de tabla peste care am asezat salteaua dela un hamac . Rezultatul era un pat cald ,, inventat acum „.Probabil si alti inaintea mea sau dupa au facut ceva similar .

Apropo . Stiti care era programul de lucru al militarilor de pe canal ?
Va spun eu . Doua schimburi -7 dimineata -19 seara si schimbul doi -19-07 dimineata . Si eram doar copii .Deaceea care puteam dormeam .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *