Categorii
Intrebari de la cititori

Ce parere aveti despre izolarea cu polistiren la interior?

Salutare, am o casa la rosu si m-ar interesa izolarea la interior cu polistiren si rigips, lipit peste. Ce parere aveti?


Intrebare de la Koko, pe adresa redactiei: Ce parere aveti despre izolarea cu polistiren la interior?

21 de răspunsuri la “Ce parere aveti despre izolarea cu polistiren la interior?”

cu polistirena face egrasie intre parete si polistirena e mai buna spuma proyectata si dupa vata de sticla .

Un picior intr-un pantof de piele, pânză sau Goretex respiră şi rămâne uscat. Un picior într-o cizmă de cauciuc se umezeşte de la transpiraţie. Să pui termoizolaţie cu pori închişi pe casă (polistiren sau spumă poliuretanică proiectată) este ca şi cum i-ai trage o pungă pe cap. Interiorul va respira numai prin uşi şi ferestre – insuficient. Soluţiile care evită condensul şi igrasia sunt vata de sticlă, vata minerală (bazaltică), celuloză, paie, lână, cu dezavantajul pentru cele organice că sunt vulnerabile la mucegai, bacterii, insecte etc şi pentru toate în general că teoretic ar putea apărea şoareci care să se vâre prin spaţiul creat, mai ales dacă se construieşte la câmp, la ţară, mă rog, se înţelege ce vreau să spun.

Pentru un ambient sanatos, casa trebuie sa ” respire ” prin pereti si acoperis.
Transferul de umiditate, trebuie sa nu fie intrerupt, pentru ca apare condensul si se formeaza mucegaiul.
Cel mai bun exemplu, este punga de plastic, pusa pe cap. Vom vedea ca pe plastic se formeaza condens dupa purin timp, cand respiram. Indicat sa fie cat mai scurt experimentul, pentru a evita orice accident.
Solutii pentru constructii cu consum energetic redus si materiale ecologice
tataruca.nicusor@gmail.com

doar imi exprim parerea. daca cineva poate sa ma contrazica chiar il rog!!!
toata lumea zice ca nu mai respira peretele??? dar peretele are plamani? :)))
daca este izolat pe exterior cu un polistiren de minim 10 cm grosime…..minim eps 80 si lucrarea este facuta ca la carte….mai face punct de roua in interiorul zidului ca sa faca egrasie??? nu se izoleaza la interior dupa parerea mea pentru a folosi peretii ca acumulator de caldura! tot din motivul asta este indicat ca ferestrele sa fie pozitionate pe latura de sud(cand bate putinul soare ziua in lunile de iarna…incalzeste obiectele din casa si la randul lor vor degaja caldura). astfel daca ai izolat la exterior bine….parerea mea este ca poti izola si la interior pt a fi cat mai pasiva casa. peretii nu vor mai acumula caldura….deci cand ai oprit caldura vei avea mai putin timp cald la interior. toata lumea zice ca este indicat vata si profile….dar daca pui folie anticondens…..nu este la fel ca la polistiren??? nu se face egrasie??? reuseste sa treaca apa din eventualul condens din perete izolat prost pe exterior prin folie??? daca era asa de nociv POLISTIRENUL pentru a fi folosit la interior…mai faceai cei de la rigips RIGITHERM-UL??? totul este ca daca izolezi pe interior cu polistiren…sa izolezi si exteriorul ca la carte. inca ceva…izolarea pe exterior trebuie obligatoriu finisata cu var sau tencuiala cat mai impermeabila la apa(iarna si la ploi cand se umezeste izolatia polistirenul acumuleaza o cantitatea foarte mica de apa fapt ce determina pierderea intr-o oarecare masura a propietatilor izolatoare…fapt testat de mine cu 2 placi de polistiren puse la un canal pe perioada iernii- cine ma va contrazice sa citeasca fisele tehnice la diferite marci de polistiren)

in interior nu este indicat sa se faca izolatie, aceasta se face numai la exterion , de unde vin intemperiile sa poata sa faca izolatia paretelui

Salut, nu tin neapărat să-i contrazic pe toti, dar se mai poate folosi si RigiTherm, un produs Knauf din polistiren si gips special facut ptr case care nu se mai pot face termisistem la exterior.
ptr detalii ne auzim pe mail.

Buna am si eu o intrebare am cumparat o casa veche din caramida .zidul este de 50 cm iar eu vreau sa o izolez cu polister de 5cm in interior dupa care sa fac un zid de 10 cm de bca ca sa fac pereti drepti.as dori niste pareri este economic la caldura nu apare mucegaiu.

Pt utilizatorul „fildan”: vă rog să reflectaţi la ceea ce vă voi expune în continuare, cu speranţa că veţi înţelege unde bat.
Ca regulă generală, o casă a avut dintotdeauna rolul de a ne proteja de agresiunile climatice ale naturii. Una din agresiuni este fluctuaţia temperaturii pe parcursul unui an întreg. O casă creează un mic ecosistem climatizat şi adaptat nevoilor omului, în care fluctuaţiile de temperatură sunt mult mai estompate. Cu alte cuvinte, căutăm să avem căldură în casă pe timpul iernii şi răcoare pe timpul verii. Dacă s-ar obţine o fluctuaţie care să seîncadreze între 20 şi 24 grade Celsius ar fi probabil ideal. Această constanţă se obţine prin termoizolare faţă de exterior şi prin inerţia termică a masei construite a pereţilor şi planşeelor. Cu cât elementele masive sunt mai izolate de sursa de frig şi de căldură (adică exteriorul), cu atât interiorul va fi mai confortabil, pentru că aceste elemente masive se răcesc şi se încălzesc mai greoi.

Legat de cazul Dvs, oricine care se pricepe la genul acesta de chestiuni va considera că este o eroare să izolaţi zidul masiv de cărămidă faţă de interior. Corect este să-l izolaţi faţă de exterior (ca să nu-l bată soarele sau gerul, dar şi intemperiile) şi să-l lăsaţi să lucreze eficient cu interiorul. În acest mod veţi folosi corect masa termică, obţinând fluctuaţii reduse ale temperaturii spaţiului locuit. Dacă doriţi să regularizaţi suprafaţa interioară din punctul de vedere al finisajului, folosiţi BCA-ul direct peste cărămidă (chiar şi montajul umed, cu mortar, va funcţiona mai bine), sau tencuiţi. Sau aplicaţi plăci de gipscarton cu pastă adezivă (nu lăsaţi cavităţi pentru insecte sau rozătoare), rezolvaţi rosturile cum trebuie şi apoi zugrăviţi. Păstraţi termoizolaţia pentru exterior, dacă se pune problema. DAR, dacă finisajul exterior are o oarecare calitate arhitectonică, mai bine nu-l mutilaţi. Păstraţi-l şi recondiţionaţi-l dacă este cazul şi puteţi chiar reunţa la termoizolaţia suplimentară. 50cm de zid masiv de cărămidă oferă izolare termică suficientă.

Totuşi, fiecare caz în parte are problematici specifice şi este posibil să îmi scape ceva. Dar, cu datele de care dispun, v-am înşirat mai sus recomandările mele. Succes!

Salut Petru

Esti prima si singura persoana in Romania care o aud vorbind despre acest tip de constructie.Tu poate faci acest lucru pentru a indrepta peretii, dar afara(in anumite zone ale europei, in trecut)se construia astfel casele pentru a avea o izolatie termica perfecta,fara efect de sera,non-nociva omului care locuia acolo,niciodata nefiind mucegai si igrasie.Doua ziduri, unul de aprox.20 cm, iar la interior unul de 10 cm cu un spatiu minim de 10 cm intre ele(camera de aer-am vazut astfel de camere,chiar si de 50 de cm ), se tencuia clasic(ciment,var,nisip)doar la exterior si la interior(camera de aer ramanand nefinisata).
Nu arunca banii pe un lucru rau(polistiren), ci foloseste-te doar de al doilea zid,dar parerea mea este sa folosesti caramida la zidire, nu plina, ci aceea pe camere de dimensiuni mari(11,5X250X600)(sper sa ai placa de beton buna pentru ca aduni ceva greutate).

O zi placuta si spor la treaba

Salut

Hai sa va spun si parerea mea la intrebarea de mai sus.
Nu se izoleaza pe interior cu polistiren din doua motive: 1. Curba de reducere a temperaturii e bine sa aiba loc in polistiren si nu in perete. Asa peretele va fi protejat de inghet-dezghet. 2. Nu s-au facut studii pentru a verifica daca polistirenul este sigur pentru sanatatea oamenilor.
*Un perete de 50 cm caramida plina cu o vechime mai mare de 30 ani are o rezistenta termica de 0.77 fara a lua in considerare puntile termice. Dupa normativul actual un astfel de perete trebuie as aiba o resitenta termica > 1.8.
Apelati cu incredere la un specialist inainte de a va izola casa pentru a decide in cunostinta de cauza.

O seara buna,
Ionut T
office@cperomania.ro

De ce nu izolati casa pe exterior? Daca se poate face izolarea la exterior, aceasta este cea mai indicata. Aveti grija la conditiile meteo si sa respectati temperatura de punere in lucru a materialelor. Eu am ales sa fac lucrarea pe vreme uscata si cu intreg termosistemul luat de la acelasi producator; am ales Adeplast pentru ca stiu ca au materiale bune si desigur compatibile intre ele. Nu lasati polistirenul in bataia directa a soarelui, in umiditate sau temperaturi scazute.

am placat o camera cu rigiterm . e o minune ideia . e de 5 ori mai cald ,economie la caldura .

buna seara se poate izola cu polistiren in interior numai daca lasati o distanta intre rigips si polistiren de 2-3 cm pentru acrea o camera de aer ,in spania izolatia se face in interior intre paretele exterior si paretele interior o seara buna daca va e de folos

Am o problema cu un perete care tot mucegaieste
Casa e din caramida veche.E izolata exterior cu polistiren.Am un perete exterior la dormitor care mucegaieste desi l-am tratat cu solutie antimucegai.
Anul trecut am dat jos gletul pana la tencuiala si am refinisat.Acum am vazut in partea de jos iar ceva pete de mucegai.Ma gandesc ca cea mai buna solutie ar fi sa i izolez.
Cu ce ma sfatuiti sa il izolez?

Buna ziua
Doresc sa izolez apartamentul pe interior cu polistiren,apartamentul fiind deja izolat pe exterior cu polistiren de 10,apartamentul este cu 3 camere,bucătărie mare,baie si doua balcoane.
Doresc sa stiu cat este de indicat sau nu sau daca sa renunț la polistiren si sa pun rigips cu vara,cu care as iesi mai bine pentru apartament si economic.
Multumesc anticipat si astept răspunsuri cu interes!
O zi buna.

Am cumpărat o casa de cărămidă și vreau o idee pentru renovare interior … De poate folosi termoizolație cu polistiren??? Este posibil a face mucegai??? Poate cineva sa îmi ofere informații?? Mulțumesc anticipat..

Buna ziua,
am și eu o întrebare,vreau sa izolez un balcon la interior cu polistiren de 120 densitate, 2-3 cm grosime. In prezent, este izolat cu polistiren de acum vreo 12 ani(scârț,cum se numea pe atunci) peste este placat cu rigips și apare mucegai in fiecare iarna.
Este in regula cu polistirenul și daca da cu ce as putea da peste-adeziv,tinci,glet?
Menționez că este vorba despre un bloc neizolat la exterior.

Mulțumesc.

Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva?Am casa construita din boltari fabricati din ciment si balast, casa este izolata pe ext cu polistiren de 10, iar la interior fara tencuiala cu vata de 10 si rigips.De cativa ani s-a udat rigipsul pana la jumatatea peretelui si nu se mai usuca.Incalzirea e pe centrala pe gaz.As vrea sa izolez si pe interior cu polistiren de 2 sau 5 cat imi permit tevile de la calorifere dar nu stiu daca e recomandat. Ce ma sfatuiti sa fac?

Buna am si eu o intrebare: am izolat casa pe exterior cu vata bazaltica de 10 cm, vreau sa o izolez pe interior cu rigips cu polistiren de 2 cm . As vrea sa stiu daca ar fi probleme gen mucegai sau alte probleme. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *