Categorii
Proiecte de case inedite

O casa ecologica produce mai multa energie decat poate consuma

1-vedere frontala casa ecologica independenta energetic Snohetta ZEB Norvegia


Tot mai des auzim de proiecte de case ecologice complet independente cu impact minim asupra mediului inconjurator, desi ofera maximum de confort.

Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de case ecologice s-a nascut din colaborarea companiei norvegiene de arhitectura Snøhetta cu Centrul de Cercetare a Constructiilor cu Emisie Zero ZEB (The Research Center on Zero Emission Buildings). Constructia moderna desfasurata pe o suprafata de 200 mp este un prototip menit sa fie folosit in calitate de exemplu de studiu de catre cei interesati de casele independente energetic de inalta clasa si de metodele de integrare, implementare si optimizare a celor mai noi si eficiente solutii sustenabile existente.

Casa produce mai multa energie decat poate consuma

Constructia casei ecologice independente Snøhetta a durat 10 luni, grija principala a arhitectilor si inginerilor implicati in proiect fiind eficientizarea utilizarii energiei solare. Pozitia si orientarea geografica a casei, termoizolatia eficienta, gradul de inclinatie al acoperisului imbracat in panouri solare fotovoltaice si in colectoare de energie solara, sistemele de recuperare a caldurii, precum si instalatiile geotermale ii asigura locuintei totala independenta energetica. Ba mai mult, toate aceste dotari produc lunar un surplus de energie ce poate fi folosit pentru alimentarea unei masini electrice timp de un an. Incredibil, nu-i asa?

Design modern si finisaje alese cu grija

Forma acoperisului si inclinatia de 19 grade i-au dat interiorului un aspect total inedit, modern si spectaculos. Datorita acestora, dormitoarele cu suprafata destul de mica dispuse la etajul casei au capatat volum.

Materialele folosite pentru finisarea interiorului au fost alese atat din considerente estetice cat mai ales din considerente pratice, arhitectii axandu-se in special pe finisaje ce influenteaza pozitiv calitatea aerului din interiorul constructiei, contribuind la obtinerea unui climat optim.

Terasa spectaculoasa

Cea mai neobisnuita si frumoasa parte a casei ecologice construite de norvegieni nu este bucataria sau livingul, ci terasa-atrium care desparte cele doua corpuri ale cladirii, oferindu-le in acelasi timp un plus de lumina naturala. Atat forma cat si finisarea neobisnuita a acestei mici curti interioare o fac ideala pentru momentele de relaxare din sezonul cald. Caramida recuperata de la demolarea unui vechi hambar cu care a fost placata pardoseala urca si pe peretele inalt, dandu-i atriumului un aer impunator, iar peretii imbracati in lemn ii confera caldura.

sursa foto: snohetta.com

Un răspuns la “O casa ecologica produce mai multa energie decat poate consuma”

Tehnologia viitorului.
Peste doua decenii asa vor arata foarte multe locuinte.
Stima si respect pentru cei ce isi permit sa le detina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *