Categorii
Intrebari de la cititori

Proiectul casei este cu etaj dar vreau doar parter. Ce pot face?

Buna ziua, vreau sa cumpar o casa care are proiect p + 1, este ridicat doar parterul la rosu cu placa turnata. Intrebare: Pot sa renunt la etaj? Sau macar sa transform in p + m (mandarda) pentru a diminua costurile? Cum trebuie sa procedez si cam cat m-ar costa schimbarea proiectului? Casa are 160 m2 amprenta.


Intrebare de la Silviu, pe adresa redactiei: Proiectul casei este cu etaj dar vreau doar parter. Ce pot face?

10 răspunsuri la “Proiectul casei este cu etaj dar vreau doar parter. Ce pot face?”

Salut nu schimba nimic ca un acoperis tot trebuie ca e pe placa(fara etaj)ca e un pod(masarda pe viitor)de 2-3 m inaltime tot aia e decit ca te salti cu podul mai mult merita.Constructor serios pt.detali dumitru.spirea@gmail.com

Buna ziua.Da,poti renunta la executia etajului.facind un pod mansardat.Obtii si spatiu si de ce nu,imbunatatesti si arhitectura casei.Pe deasupra e si mai ieftin Pentru detalii trimiteti planurile pe care le aveti la adresa: binian.construct @yahoo.com si tel. 0723967398 pentru colaborare.

Buna ziua,
Puteti renunta la etaj prin faptul ca nu extindeti constructia ci prin faptul ca o reduceti.
0768 138 258

Pentru orice modificare a proiectului pentru care s-a obtinut o autorizatie de construire este necesara o documentatie de autorizare. Daca Cerificatul de urbanism este in perioada de valabilitate atunci se va intocmi numai o documentatie de modificare a temei initiale. Daca Certificatul a expirat atunci trebuie obtinut un alt Certificat si o alta Autorizatie de construire pentru noua cladire( indiferent ca este modificare de la P+1 in P+M sau P).
Cel mai simplu pentru dvs. este sa va adresati proiectantului initial sau daca nu puteti, unui birou de proiectare.Ca sa nu aveti batai de cap ulterioare situatia de pe teren trebuie sa aiba corespondent in acte.
Daca doriti alte detalii ma puteti contacta la tel. 0748217654
Cu stima ing. V. Petrescu

Pentru cat costa inaltarea acoperisului va convine sa faceti mansarda decat sa modificati proiectul. 0720424045

Multumesc pentru proptitudine, o sa aleg varianta mansarda fara sa o compartimentez pentri moment. O sa mai dureze cam o saptamana pana iau casa ca e prin credit bancar dupa care revin cu planul casei pentru aflare preturi si posibila colaborare

Orice modificare de proiect pentru care s-a obtinut Autorizatia de Construire este necesara o noua documentatie de autorizare, aftfel nu o sa puteti intabula constructia datorita nerespectarii proiectului si nu o sa puteti intra in legalitate.
Atentie mare daca luati casa prin credit si ipotecati terenul si constructia existenta este putin mai greu sa modificati proiectul deaoarece intervine ipoteca care posibil sa fie notata interdictia de grevare, dezmembrare, modificare, etc….
Pentru o posibila colaborare va stam la dispozitie cu profesionalism.
Cu respect si stima,
Echipa „CasaTaMultVisata”
Telefoane:
0767 954857 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Se poate construii etajul din lemn (ma gandesc ca e mai ieftin) sau trebuie respectat anumit material ?

Da, chiar va recomand lemnul care pastreaza intotdeauna argumente pro mai mult decat contra. Eu locuiesc intr-o casa din lemn si daca as mai construi pentru mine inca 10, le-as face tot din lemn. Construiesc, renovez si restaurez de 16 ani, cladiri de orice tip si arhitectura. Daca aveti nevoie de sprijin profesional eu lucrez direct cu beneficiarul, nu sunt intermediar, ma ocup personal de toate lucrarile mele si la cerere pot cumpara materiale de la producatori la preturi avantajoase pentru client. Adrian Capraru, 0720424045, adriancapraru16@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *