Categorii
Misto, nu?

Televizorul transparent – ecranul viitorului

1-televizor transparent tehnologie toled loewe invisio


In ultimii ani, televizoarele au devenit din ce in ce mai subtiri, ajungand sa semene mai degraba cu niste tablouri post-moderniste agatate pe perete. Te intrebi ce inovatie ne-ar mai putea uimi, dupa aparitia ecranelor tip plasma, LCD sau a televizoarelor LED.

Designerul Michael Friebe a conceput, sub umbrela companiei germane de electrocasnice Loewe AG, ceea ce se poate numi televizorul viitorului – un ecran din sticla transparenta montat pe un suport din metal.

Tehnologiile LCD si TOLED impreunate intr-un singur televizor

Pentru crearea televizorului Loewe Invisio Michael Friebe a combinat doua dintre cele mai recente tehnologii ale domeniului: LCD si TOLED/OLED. Acest lucru a permis obtinerea unui ecran transparent ce are capacitatea de a reda imagini de o calitate impecabila.

Astfel, spre deosebire de deja obisnuitele ecrane plate ce pot fi confundate cu niste tablouri post-moderniste, asa cum spuneam si mai sus, televizorul transparent poate trece neobservat in orice decor. Din pacate insa, tehnologia OLED este inca foarte scumpa, pretul unui televizor pornind de la cateva mii bune de euro. Dar trebuie sa recunosc ca arata misto, nu?

sursa foto: yankodesign.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *