Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Un apartament modern cu 3 camere decorat cu diverse modele de tapet

1-living si bucatarie open space apartament modern 3 camere


Desi nu este o inventie moderna, tapetul ii pune pe multi in dificultate, cand vine vorba despre folosirea lui in decorul casei. Apartamentul pe care vreau sa ti-l prezint astazi este un exemplu ca tapetul decorativ poate fi introdus in fiecare camera a unei locuinte, fara sa creeze impresia de spatiu incarcat vizual. Secretul este masura.

Acest apartament modern din Suedia poate fi asemanat cu multe dintre apartamentele din tara noastra datorita suprafetei de doar 63 metri patrati. Dupa cum vei descoperi in imaginile din galeria foto de mai jos, tapetul decorativ in diverse culori si cu diferite modele de imprimeu condimenteaza discret amenajarea simplista si minimalista a apartamentului.

Tapet violet cu imprimeu floral in holul apartamentului

Niciuna dintre cele 3 camere ale apartamentului nu a scapat neatinsa de frumusetea tapetului decorativ. Prima intalnire cu acest finisaj se produce inca de la intrarea in holul luminos al locuintei, unde te intampina un perete imbracat cu tapet decorativ violet cu imprimeu floral in alb si auriu. Impactul vizual este, fara indoiala, puternic, iar peretele cu pricina iti capteaza imediat atentia.

Ceilalti pereti ai holului si usile care duc spre dressing, baie si camera copiilor sunt de culoare alba, culoare ce scoate si mai mult in evidenta frumusetea tapetului ales.

Living decorat cu tapet cu imprimeu in dungi orizontale

Am observat ca in cele mai multe dintre casele si apartamentele din tarile nordice bucataria si livingul sunt amenajate in plan deschis. Mie imi place foarte mult acest tip de amenajare, dar consider ca, intr-un fel sau altul, cele doua spatii trebuie delimitate vizual fie prin folosirea diferitor tipuri de finisaje pentru pardoseala (parchet pentru zona livingului si gresie pentru bucatarie), fie prin delimitarea cromatica (o zona sa fie finisata in alb si alta in negru, de exemplu), fie prin folosirea unor bariere discrete, cum sunt paravanele despartitoare. Insa, in acelasi timp, trebuie gasit un element decorativ comun.

In cazul acestui apartament s-a mers pe folosirea diferitor finisaje pentru pereti, intrucat pardoseala ambelor zone a fost placata cu acelasi tip de parchet. Peretele din zona blatului de lucru din bucatarie a fost placat cu faianta alba, simpla, iar unul dintre peretii lungi ai camerei a fost imbracat in tapet decorativ cu imprimeu in dungi orizontale. Vei observa ca nuantele imprimeului se regasesc in toate celelalte piese de mobilier ale incaperii, acesta fiind, asadar, acel element comun despre care vorbeam mai sus.

Dormitoare decorate cu tapet in nuante pastelate

Recent, una dintre cititoarele noastre ne intreba cum poate fi folosit un tapet cu imprimeu floral in decorul dormitorului, fara sa incarce vizual camera. Adevarul este ca tapetul cu imprimeu poate fi dificil de integrat in decor, mai ales cand incaperea cu pricina este mica, slab iluminata sau are prea multe piese de mobilier in nuante diferite.

Intr-un decor aerisit, mobilat sumar, tapetul decorativ este usor de integrat, in mod special atunci cand este aplicat pe un singur perete. Ambele dormitoare ale apartamentului au cate un perete decorat cu tapet cu imprimeu in nuante pastelate, suficient cat sa inlature senzatia de monotonie si sa le dea camerelor un aspect deosebit.

sursa foto: svenskfast.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *