Categorii
Video

VIDEO: doua centrale pe lemne legate la un singur puffer

doua centrale pe lemne

Nu intru foarte mult in detalii. Am filmat weekendul trecut o instalatie cu doua centrale, amebele legate la un singur puffer. Locatia este Pensiunea Baciu din Ciungetu, la cativa km de Voineasa.


M-am gandit ca merita sa vedeti „labirintul” de tevi. Eu am intrat de curiozitate dimineata, dupa o noapte in care am fost nevoit sa deschid geamul la un moment dat, pentru ca era foarte cald in camera.

Mi se pare o nebunie ce e acolo, cred ca mi-ar lua ceva timp ca sa stiu fiecare robinet ce inchide sau deschide. Pufferul este montat in toamna ce tocmai a trecut si din cate spune Nea’ Doru, proprietarul pensiunii, isi face treaba :).

O sa vedeti doua centrale, care inainte de montarea pufferului functionau fiecare pentru cate o vila. Acum, insa, sunt legate ambele la pufferul din imagini. Mai multe nu stiu acum sa va zic, eventual daca aveti in gand sa legati mai multe centrale la un puffer va pot pune in legatura cu Nea’ Doru, care, printe altele, e si foarte bun bucatar :).

Doua centrale pe lemne legate la un puffer:

7 răspunsuri la “VIDEO: doua centrale pe lemne legate la un singur puffer”

Multumim!

Intrebari:

1. Cati KW are fiecare centrala?
2. Ce necesar termic (kw) au cabanele
3. Pufferul de 1mc nu este mult subdimensionat mai ales pentru 2 centrale?
4. Cele 3-4 boilere functioneaza electric vara si pe circuitul din centrala iarna?

Multumesc!

– din ce imi amintesc atmosul are 50 si cealalta 40.
– nu stiu exact. iti pot spune ca idee. o cabana are 6 camere plus un living jos si o bucatarie, iar cealalta cabana are un restaurant destul de mare si o bucatarie la parter, iar la etaj vreo 5 camere.
– este subdimensionat, clar, dar am inteles ca se simte existenta lui. Deci, decat deloc, mai bine asa :).
– iarna sigur functioneaza pe lemne, vara nu stiu.
revin cu detalii de la Nea’ Doru 🙂

Am sunat si am intrebat.
La boilere situatia e cam in felul urmator:
Sunt legate in cascada, din puffer le incalzeste pe toate, si oricum apa calda circula dintr-unul in altul pana la ultimul din care pleca spre cabana. Si doar unul e conectat la apa rece :).
Cam asta ar fi ideea :).

Salut,in primul rand vreau sa multumesc foarte mult celor care se straduiesc sa filmeze si sa posteze inventiilelor lor sau pe ale altora pentru a ne ajuta pe multi dintre noi care nu avem specialitatea necesara rezolvarii unor situatii delicate. Si eu beneficiez de o Centrala Termica Pe Lemn si sincer sa fiu dupa ce am cheltuit o groaza de bani nu sunt multumit de ea. Incalzesc 135MP si consumul la combustibil e foarte mare si caldura tot nu am cum era la Soba de Teracota. Dar urmarind o filmare mi-a venit o ideie pe care am s-o pun in practica in Primavara. O sa va tin la cuirent. Sanatate!!!

Dl Serban, poate ar fi bine sa ne spuneti de pe acum ce doriti sa facem. Aveti astfel sansa ca cei mai avizati sa va confirme de pe acum sau sa va sugereze imbunatatiri. Poate chiar sa infirme unele idei. Ati putea iesi castigat verificand dinainte ceea ce intentionati sa faceti.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *