Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Volum si simetrie intr-o casa moderna de 88 mp

1-intrare principala casa moderna 2 dormitoare fara etaj 88 mpNiciodata nu mi-au placut casele complicate, simtindu-ma atrasa mai degraba de proiectele simple, usor de realizat. N-am inteles niciodata rostul constructiilor de anvergura, cu multe balcoane, terase si alte zone care ajung sa nu fie folosite niciodata. Si asta pentru ca prefer sa-mi petrec serile de vara intr-un foisor ridicat in curtea casei si nu intr-un balcon, asa cum faceam pe vremea cand stateam la bloc. M-am mutat la curte ca sa pot simti iarba si pamantul sub talpi si asta fac!


Povestea de astazi este despre o casa simpla si frumoasa prin simetria proiectului ce apartine unui arhitect cu experienta. O casa cu design modern minimalist, in care simti natura aproape si nu te simti apasat ziduri.

Dormitoare separate de living

Separarea zonei de zi de cea de noapte este una dintre regulile importante in proiectarea unei case in care proprietarii sa se simta confortabil. Si daca in cazul constructiilor cu etaj separarea celor doua se face simplu, fiecare zona ocupand un nivel, in cazul caselor fara etaj aceasta separare impune o alta abordare.

Proiectul acestei case din Wyoming, SUA, m-a atras nu doar prin felul in care arhitectul John Carney, asociat la Carney Logan Burke Architects, si sotia sa au ales sa separe cele doua zone, ci si prin ideea extraordinara de a amplasa cele doua dormitoare in capetele opuse ale constructiei. Dispuse astfel, acestea le ofera proprietarilor intimitatea necesara. Iar zona de zi compusa dintr-un living modern si spatios si o bucatarie generoasa se afla chiar in centrul casei, fiind locul de intalnire al intregii familii. Aceasta compartimentare a dus la obtinerea unui proiect modern ce se remarca printr-o placuta simetrie vizibila atat din interior cat si din exterior.

Mi-a mai placut ca, desi masoara doar 88 metri patrati, casa este prevazuta cu doua bai, fiecare dintre ele amplasata in imediata apropiere a dormitoarelor. Si chiar daca baile pot fi accesate cu usurinta si de musafiri, pozitionarea lor lasa impresia ca fiecare dintre ele apartine unuia dintre cele doua dormitoare.

Interior contopit cu natura

Ferestrele mari ale casei creeaza iluzia ca interiorul se contopeste cu natura. Si ar fi fost pacat sa fie altfel, mica locuinta fiind ridicata intr-un peisaj frumos, la care altii doar viseaza. Si nu doar livingul flancat de doi pereti din sticla se bucura de o priveliste frumoasa, ci si dormitoarele mici situate in cele doua extremitati ale casei. Coltul exterior al fiecaruia dintre ele este imbracat in ferestre ample care aduc natura in interior, estompand senzatia de spatiu restrans.

sursa foto: clbarchitects.com

Un răspuns la “Volum si simetrie intr-o casa moderna de 88 mp”

ideea asta de casa o am si eu in minte pentru casa pe care o visez, numai ca eu as vrea sa fac una cu mai multe dormitoare. poate chiar un fel de duplex, ca ne visam sa putem locui impreuna cu parintii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *