Categorii
Intrebari de la cititori

Am nevoie de autorizatie de constructie pentru un gard din tevi si beton?

Vreau sa-mi ingradesc un teren extravilan cu tevi de otel fixate intr-o bordura de beton. Peste tevi voi derula un gard din plasa. Bordura de beton vreau sa fie foarte mica, la suprafata terenului, de cca 10-15 cm.
Pentru aceasta ingradire trebuie sa am autorizatie de constructie?
Multumesc pentru timpul acordat!


Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Am nevoie de autorizatie de constructie pentru un gard din tevi si beton?

8 răspunsuri la “Am nevoie de autorizatie de constructie pentru un gard din tevi si beton?”

Daca te intereseaza si pretul pentru o astfel de lucrare, pentru a obtine 5 oferte de la 5 prestatori diferiti, iti recomand un site. Aici doar trimiti solicitarea ta si nu platesti nimic. Firmele sunt in baza lor de date si cei de la topdeviz le aleg si le verifica in functie de criteriile pe care tu le bifezi in formular. Pentru moment poti lasa o adresa de e-mail pe site si o sa te contacteze echipa pentru a te anunta ca poti trimite solicitarea. Succes !

Buna ziua,

Referitor la cererea d-stra, cred ca cel mai bine mergeti la autoritati si adresati intrebarea. Avand in vedere ca nu este teren intravilan si nu are vreun PUZ aprobat, teoretic nu ar trebui sa fie nevoie de vreun act care sa va permita sa puteti amplasa gardul respectiv. Plus ca nu aveti de gand sa ridicati adevarate ziduri de ingradire, ci numai o plasa cu o foarte mica bordure de sustinere.

Hmmmm … la maniera in care actioneaza hotii de fier de la noi din tara, v-as recomanda sa va plantati un gard viu de salcam forestier.

Subscriu la postarea Isei… daca nu ajungeti des in zona, toate tevile vor fi taiate. La mine asa s-a intamplat. Unii stalpi au fost smulsi cu tot cu beton, altii au fost taiati foarte frumos de la baza betonului…
Un gard viu cred ca ar fi mult mai util (desi… e posibil sa-l sape si pe acela – asta voi incerca eu in continuare, sa platez un gard viu 🙂 )

Buna ziua !
Conform Legii 50/1991 aveti nevoie:
„Autorizatia de construire se elibereaza pentru urmatoarele tipuri de constructii:

•lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora;
•lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la constructii reprezentand monumente istorice, inclusiv la cele din zonele lor de protectie, stabilite potrivit legii;” etc

locuiesc in curte comuna.vecinul din spatele casei mele a construit fara autorizatie o camera si o mansarda si are hot.jud.de desfiintarea constructiei.din aceasta cauza,eu fiind reclamantul,mi-a distrus tot spatele casei ceea ce au constatat si politistii,asiguratorul despagubindu-ma.vreau sa fac o imprejmuire cit tine spatele casei mele,fara sa impiedic caile de acces,pt.protectia casei si a familiei mele.eu am teren aferent casei mele70m2.imprejmuirea o fac la 1m distanta de casa mea.ea va fi facuta din panouri de sirma bordurata,fara fundatie de beton[stilpi de tabla profilata prinsi in dibluri in betonul existent]tot montajul va fi efectuat in suruburi,deci,demontabil.art 561 din codul civil spune ca este un drept al cetateanului sa-si faca imprejmuire pe terenul lui,mai ales ca mie mi s-a vandalizat casa.va rog sa- spuneti daca pot sa am necazuri din cauza asta.multumesc.

Raspuns: daca ii faci fundatie, ai nevoie de autorizatie.tot ce are nevoie de fundație necesita proiect. Pt un simplu soclu insa si un gard simplu, nu trebuie. Insa, atentie! Nu pune stalpi cu plasa daca terenul e in camp. Romanii fura, asta e neamul croit de comunisti, cu Iliescu si PSD. Mergi in Grecia, vezi daca fura vreunul ceva. Doar roman, bulgar ori albanez sa fie. Tara lui „Papura Vodă”. Îți recomand mlădiță sau salcâm, un gard viu des si spinos, sa le rămână chiloții in el. Nu irosi bani pe alte garduri daca nu locuiești acolo. Il vei găsi tăiat, rupt si furat. Salut!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *