Categorii
Intrebari de la cititori

Am termopane maro. Ce culoare sa aleg pentru usi si parchet?

Buna ziua. Tocmai am achizitionat un apartament semifinisat care are termopane maro (o nuanta mai inchisa) deja puse de constructor. Termopanele au aceeasi culoare si in interior. Nu stiu ce culoare sa aleg la usi si parchet pentru a nu pierde din iluzia optica de spatiu. Imi doresc un apartament luminos, super simplu si modern ca amenajare, functional.
Sunt chiar intr-un impas. Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Multumesc!


Intrebare de la Adelina, pe adresa redactiei: Am termopane maro. Ce culoare sa aleg pentru usi si parchet?

2 răspunsuri la “Am termopane maro. Ce culoare sa aleg pentru usi si parchet?”

Adelina, poti alege usi intr-o nuanta apropieta tamplariei, iar ca sa nu pierzi iluzia optica de spatiu, asa cum te-ai exprimat, cauta modele cu suprafete vitrate mari. Adica usi cu ferestre mate ample. Desigur ca pentru baie modelele cu insertii mari de geam nu sunt cele mai potrivite (in cazul usilor de baie mergandu-se cel mai des pe variantele pline sau cu geamuri in jumatatea superioara), dar daca geamul este unul mat, nu vad o problema. Usile in nuante inchise sunt printre cele mai populare in decorurile si amenajarile moderne. Iata si cateva exemple concrete: 1001-anunturi ro/oc-content/uploads/55210_original.jpg (ultimele 3 variante sunt cele mai apropiate de ideea dezvoltata mai sus.

Pe de alta parte, daca iti doresti mai multa lumina, cred ca poti alege usi in nuante deschise, chiar si albe, fara sa strici echilibrul decorului. Dar asta doar in cazul in care ferestrele vor fi imbracate cu perdele si draperii, astfel incat sa estopmezi diferenta cromatica mare dintre usi si tamplarie.

Sper ca ti-am fost de ajutor 🙂

O situație similară am și eu în casa nou achiziționată. Tâmplăria termopan și ușile au culoarea maro. La parchet am optat pentru o culoare deschisă, stejar,iar covoarele și o parte a mobilierului sunt de culori deschise, ceea ce conferă luminozitate. De exemplu, dormitorul este alb. În living, o parte a mobilierului este wenge, dar canapeaua, un colțar, are culoarea inului, la fel ca perdeaua. Covoarele sunt simple, fără modele încărcate, shaggy lama, care sunt și la modă, și se întrețin ușor. Fiind Shagy lama,au un luciu care și el sporește senzația de spațiu și luminozitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *