Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Caramida in amenajarile interioare – un finisaj cu impact vizual spectaculos

1-living modern accente rustice perete placat cu caramidaDesi la indemana oricui, caramida a patruns in amenajarile interioare abia spre finele anilor 1900, cand s-a descoperit ca un perete din caramida bruta, nefinisata, este nu doar mai ieftin, ci si deosebit de interesant din punct de vedere al impactului vizual.


Si daca la inceput acest tip de finisaj a fost folosit in amenajarea spatiilor industriale, ulterior caramida s-a infiltrat si in decorul caselor si apartamentelor amenajate in diferite stiluri.

De la rustic la minimalist modern

Peretii din caramida pot fi adaptati cu usurinta oricarui decor si stil de amenajare, de la rustic si pana la cel mai minimalist stil modern. De altfel, spre deosebire de faianta, de exemplu, acest tip de finisaj poate fi integrat in decorul oricarei incaperi din casa fie ca vorbim despre hol, baie, bucatarie, living sau dormitor.

Datorita puternicului impact vizual pe care il imprima, un perete din caramida poate fi principalul si singurul element de decor al oricarei incaperi, fiind in acelasi timp usor de asortat cu diferite piese de mobilier si accesorii decorative.

Cum integrezi caramida in decorul casei

Spuneam ca, la origini, peretii din caramida nefinisata erau asociati cu spatiile industriale sau cu cele destinate desfasurarii diferitor activitati de creatie: hale, ateliere de lucru, galerii de arta etc. Spatiile ample si tavanele inalte permiteau folosirea caramizii pe suprafete mari, fara sa creeze disconfort.

Daca vorbim despre decorarea si amenajarea apartamentelor si a spatiilor mici in general, acest material robust si puternic trebuie folosit cu masura, pe suprafete limitate, astfel incat sa nu incarce vizual decorul, ci doar sa-l infrumuseteze. Insa, daca vrei sa folosesti caramida pe suprafete extinse, o poti zugravi in alb. In acest fel decorul va pastra aspectul reliefat al peretilor placati cu caramida, insa va fi mai luminos.

Caramida in decorul bucatariei

In bucatarie caramida poate imbraca peretele din dreptul locului de luat masa sau pe cel din zona blatului de lucru, inlocuind faianta, mozaicul sau panourile din sticla colorata. Mai ales in cel de-al doilea caz este indicat sa se aplice un strat de lac protector pe suprafata placata, pentru a o face mai usor de curatat si de intretinut.

Daca nu te-am convins, te invit sa arunci o privire pe imaginile cu bucataria acestui apartament modern amenajat in stil scandinav. Vei vedea cat de frumos si firesc arata caramida care imbraca peretele din zona blatului de lucru a bucatariei.

Dormitoare decorate cu caramida

O alternativa la piatra naturala, caramida poate fi folosita cu succes si in amenajarea si decorarea dormitoarelor. Cea mai simpla idee ramane accentuarea peretelui de-a lungul sau in fata caruia este montat patul. Iar daca iti faci griji ca decorul va fi mult prea masculin si nu-ti doresti asta, iti spun ca-i poti imprima un aer feminin cu ajutorul celorlalte elemente decorative: lenjeria de pat, lustra, covorul, oglinzile sau perdelele si draperiile.

In galeria foto de mai jos gasesti imagini care te pot inspira in decorarea cu caramida si a altor spatii si incaperi din casa. Te invit sa le rasfoiesti 🙂

sursa foto: architectureartdesigns.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *