Categorii
Intrebari de la cititori

Casa de lemn sau nu? Ce sa alegem?

Buna seara. Anul acesta am dori sa ne mutam la casa, dar inca nu suntem hotarati 100% – casa de lemn sau nu. Ce parere aveti? Astept si cateva oferte cu planuri de case de lemn, la cheie (pe un singur nivel, 3 dormitoare, 2 bai) pe e-mail. Terenul 1000 mp, la 10 km de orasul Arad. Multumesc.


Intrebare de la Lucian, pe adresa redactiei: Casa de lemn sau nu? Ce sa alegem?

6 răspunsuri la “Casa de lemn sau nu? Ce sa alegem?”

Buna ziua,
Daca doriti costuri reduse la caldura ,vreti sa eliminari riscul de cutremur ,vreti un pret mai bun , casa de lemn este ideala . Fiind pe un singur nivel , nu o sa aveti probleme legate de rezistaenta de care sa va fie teama . trebuie sa va enumerati temerile si sa incercati sa va raspundeti cat mai corect si bine informat . Ce-a mai veche casa facuta de noi ,este in Franta si are 8 ani si nu are nici o problema .
Avem peste 20 lucrarii pe lemn in Franta , Germania si peste 10 in tara .
Trebuie doar sa va decideti daca vreti din lemn sau nu .
Va stau la dispozitie pentru orice intrebare . Cu stima Ec mocanu 0722235456,

Buna seara
D-le Lucian nu o sa scriu pe un forum sau pe un site avantajele si dezavantajele constructiilor indiferent de structura lor dar pentru aceste lamuriri va stam la dispozitie telefonic cu profesionalism
Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”
Telefoane:
0767 954857 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Sfat: incercati sa vorbiti cu beneficiari (proprietari) cat mai onesti (care nu mint si care pot accepta unde au gresit sau ce ar schimba daca ar lua-o de la inceput) care au case construite din diferite materiale si va veti face o idee cat mai clara despre avantajele si dezavantajele fiecarui material.

Daca va spune cineva ca exista un material perfect si are si cel mai bun pret, nu-l credeti. Totul tine de gasirea unui raport optim intre avantaje, dezavantaje si cost.

Eu am prezentat de mai multe ori lemn vs. zidarie si dezavantajele lemnului sunt mult prea evidente. Daca nu va aflati intr-o zona unde cade padurea pe dvs. astfel incat sa aveti posibilitatea porcurarii materialului ieftin si selectionat, veti regreta alegerea. Nu va luati dupa cei ce va arata casele traditionale din America de Nord sau cele din barne de la noi. Nu veti primi aceeasi calitate. Lemnul nu se trateaza corespunzator, asigurarea casei va fi mai scumpa (dar si impozitul la primarie ceva mai mica). Daca teama de soricei nu aveti, puteti ignora si acest aspect.

Succes!

Un raspuns la sfat . In parte este bun , dar va intreb cu ce-l incalzeste pe client daca pica padurea pe el si lemnul nu este tratat cum zice-ti dv ? Cu nimic . Totul consta in a plati calitatea lemnului si de a lucra cu profesionisti . Nu trebuie sa luati lemn numai din tara . Puteti lua din extern , unde au acelas sistem de tratare . Problema este ca , clientii care vor sa-si faca o casa buna platesc pentru o casa buna . In general la noi clientii incearca sa traga de pret de parca nu ar trage din calitatea produsului finit.
Diferenta o face constructorul care se respecta si spune stop . Mai jos de acest pret eu nu lucrez . Mai jos de acest pret inseamna non-calitate si eu nu fac asta . Acesta este adevaratul raspuns . Nu catalogati toti constructori ca incapabili sa realizese si sa respecta anumite norme . Daca , pe piata sant groaznic de multe case pe structura lemn care sant varza , este intradevar lipsa informatiei alegera proasta a construtorului si nepasarea clientului care este obisnuit sa inghita .
Totul se rezuma la ce vrei sa-tinofere casa . La o casa de lemn poti face completari si sa elimini problema , inclusiv problema soarecilor .
Nu am avut nici un client care si-a facut casa de lemn pentru ca poate fi mai ieftina ci pentru ca iubesc lemnul . In Franta o casa de lemn este un lux dar sant mult mai multi iubitori de lemn .
Daca nu iubesti lemnul , o sa gasesti tot timpul un cusur .
A doua intrebare : de ce casele cu barne de la noi sant mai bune ?! Nu acelas lemn folosesc ? Pot fi mai bune chiar daca sant facute de un agiamiu ?
Totul se rezuma la ce vrea clientul si calitatea constructorului .

3 dormitoare 2 bai mai este bucataria sufrageria hol daca mai este un birou este daca nu nu o camara o camera tehnica unde vine cazanul pe lemne recomandat de mine sau centrala gaz doar parter zic eu ar trebui sa fie de aprox 160 mp.lemnul trebuie sa fie tratat si cu garantie nu luat din obor din arad ca si eu sunt din arad…sau cumparat de la obor pe raspunderea d-voastra si stropit eventual cu agentii chimicii impotriva incendiilor carii etc.la rosu ar veni fundatia structura din lemn peretii izolatii cu vata bazaltica si astupatii cu placi osb,exterior ampora de 10 cm la gata inerior rigips roz anti incendiu instalatia electrica respectiv tubulatura este diferita fata de ce este in magazine si bineineles acoperita casa tavane osb izolata cu vata intre tavan fals si osb in pod de asemenea si podit cu scandura..0747537940 damian sunt din arad putem vb mai multe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *