Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Castiga spatiu in casa cu ajutorul platformelor inaltate – IDEI

1-platforma inaltata amenajare camera fetita sau adolescenta


Din cand in cand, revin la una dintre problemele care ne framanta pe toti intr-un fel sau altul: organizarea cat mai eficienta a unui spatiu mic. O posibila varianta de solutionare a acestei probleme este construirea unei platforme inaltate care va dubla spatiul din zona pe care o va ocupa.

Inainte sa aprofundam subiectul, vreau sa-ti spun ca platformele inaltate isi pot gasi loc in mai toate incaperile din casa fie ca vorbim despre dormitoare, camerele copiilor, living, baie sau bucatarie. Mie imi plac foarte mult si mi-ar placea sa am o astfel de platforma in living.

Platforme inaltate pentru livinguri mici

Desigur ca nu este obligatoriu sa ai un living mic pentru a pune in aplicare aceasta idee, insa intr-unul mare rareori se pune problema lipsei de spatiu. Intr-un living de mici dimensiuni sau in singura camera a unei garsoniere platformele inaltate ofera mai multe posibilitati de amenajare si compartimentare a spatiului. Fiind vorba despre o constructie simpla, realizata pe structura din lemn si placata apoi cu parchet sau alt finisaj pentru acoperirea pardoselilor, platforma inaltata poate fi ridicata de-a lungul oricarui perete sau chiar pe coltul unei incaperi.

O varianta este amenajarea unei zone de conversatie in partea superioara a platformei prin montarea unei canapele, a unei masute de cafea si a unei comode pentru televizor. In partea inferioara se poate integra un pat culisant care poate fi extras cu usurinta la lasarea serii. In acest fel livingul poate avea si functie de dormitor, dar si de dining, daca se va amenaja si un loc de luat masa in perimetrul liber din incapere.

Integrarea platformelor inaltate in amenajarea dormitoarelor

Intr-un articol mai vechi spuneam ca impartirea spatiului pe verticala cu ajutorul platformelor inaltate provine din Japonia, iar gradul mare de functionalitate a acestei idei a dus la raspandirea ei si in celelalte parti ale lumii, mai ales in amenajarea dormitoarelor.

Cu ajutorul unei platforme inaltate poti schimba radical aspectul dormitorului, dar mai important este ca poti obtine un generos spatiu de depozitare. Si cine poate spune ca i-ar prisosi un spatiu de depozitare suplimentar in dormitor sau in orice alta camera din casa? Tot ce trebuie sa faci este sa construiesti o structura din lemn prevazuta cu rafturi si sertare in partea inferioara. Salteaua poate fi asezata pur si simplu deasupra sau poate fi integrata intr-un locas/adancitura atent calculata inca in faza de constructie a platformei.

Platformele – solutii ingenioase pentru amenajarea camerei copiilor

Camera copiilor este, poate, cel mai potrivit loc din intreaga casa pentru integrarea unei platforme inaltate. Si asta pentru ca incaperea destinata celor mici trebuie amenajata astfel incat sa indeplineasca mai multe functii: camera de joaca, dormitor si loc de studiu. Iar cand vorbim despre camerele locuite de doi copii simultan amenajarea devine si mai problematica, intrucat in acelasi spatiu trebuie integrate mai multe piese de mobilier.

O plaforma inaltata poate rezolva problema spatiului din camera copiilor, deoarece paturile pot fi ascunse in partea inferioara a constructiei, iar in partea de deasupra se pot amenaja chiar si doua birouri. In timp zilei paturile prevazute cu roti pot fi ascunse cu usurinta sub platforma, eliberand astfel o buna parte a camerei, astfel incat cei mici sa se poata juca in voie.

Chiar si atunci cand vorbim despre camera unui singur copil sau despre camera unui adolescent platformele inaltate se pot dovedi extrem de utile, fiind nu doar functionale, ci si deosebit de frumoase (cel putin in opinia mea). Ca sa te convingi, te invit sa rasfoiesti imaginile din galeria foto de mai jos.

4 răspunsuri la “Castiga spatiu in casa cu ajutorul platformelor inaltate – IDEI”

Lucrul acesta l-am vazut mai mult pe la americanii,dar este bine ca prinde si la noi. Mai presus de toate chiar este benefic din punct de vedere al spatiului pe care il avem intr-o camera

Dai click pe poza din galerie si de acolo cum vezi urmatoarele poze? doar daca te intorci pe pagina principala si stai sa vezi unde ai ramas???? cam lame….

Unde se pot găsi astfel de platforme și care ar fi costul lor?
Mulțumesc!

Buna, Oliviera!

Nu stiu daca poti gasi platforme inaltate gata facute. Cred ca ideea este sa fie facute la comanda, adaptate perfect spatiului pentru care sunt proiectate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *