Categorii
Intrebari de la cititori

Ce caramida sa folosesc la constructia unei case in Brasov?

Buna, doresc sa construiesc in Brasov o casa P + M. Ce caramida sa folosesc? 24 cm sau 29 cm? Arhitectul m-a indemnat sa pun 24 cm si 10 cm izolatia. Este suficient 24 cm pentru Brasov? Multumesc.


Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Ce caramida sa folosesc la constructia unei case in Brasov?

9 răspunsuri la “Ce caramida sa folosesc la constructia unei case in Brasov?”

Castigul dvs. nu va consta in cei 24 sau 29 cm (sau, alte caramizi 25 / 30) ci in modul cum va fi aplicata izolatia! Ma tem, insa, ca nu mai puteti construi cu stalpi de 25 cm.

Succes!

daca folositi caramida de 29 izolatia termica este mai mare si deci in concluzi o sa economisiti pe parcurs la agentul termic.dar vazut fiind faptul ca majoritatea folosesc caramida de 25 nu stiu de ce dv nu ati face-o.cu o izolatie buna de 10…o sa aveti o izolare termica ok.eu am o echipa si construim case.am experienta occident 10 ani.daca doriti o collaborate trimiteti mi proiectulpe address de mail gabrielantonie50@hotmail.com pt a fa face un deviz corect.pt detalii va Las si nr de tel.0767178675

Buna ziua

Depinde cu ce faceti izolarea casei.
Daca folositi polistiren, e ca si cum ,,v-as pune o punga de plastic in cap , si as lega-o la gat cu o sfoara..

Adica nu veti putea respira.
Asta inseamna polistirenul si vata bazaltica.
Va propun utilizarea fibrei de lemn , canepa sau lana de oaie.Sisteme de izolare net superioare din toate punctele de vedere oricarei alt tip de izolatie.

Pentru info, oferte de pret pot fi sunat la 0745071724
detalii gasiti pe naturalpaint. ro

Stima

Stimate Dle Florin,

De ce nu doriti sa oferiti preturile aici, unde va faceti reclama gratuita?
Oricum nici pe site nu aveti afisate preturile, concluzia mea este una singura: daca reusiti sa pacaliti pe cineva telefonic sau intr-o discutie privata, acestia sunt unicii dvs. clienti.

Oferiti-ne, va rog, lucrari de anvergura unde s-au utilizat materialele dvs „net superioare din toate punctele de vedere”

Eu unul as fi sceptic in a utiliza o solutie exotica. Pana una alta, polistirenul se foloseste cu succes pentru termoizolatii de cladiri in tari din Europa centrala cu clima mai rece decat a noastra!

Multumesc!

buna seara

Trebuie sa va raspund provocarii.

Pretul acestor izolatii se pot obtine foarte usor, dati-mi adresa dvs de mail, si va transmit.
Nu cred ca as putea incarca un PDF aici pe site.
Ca si referinte , avem in tara, aproape in fiecare judet, de altfel daca cineva doreste , sa vada un anumit fel de izolatie, sau un sistem montat pe exterior, il redirectionez catre un client care a utilizat si avut incredere in ,, calitate Germana,,

Sper ca de data asta sa nu-mi ,, rasfirati ,, comentariul cum ati facut mai devreme.

Pentru cunostintele dvs. si a tuturor, va spun ca in Germania este interzis si respinsa utilizarea polistirenului.

Spre linistea dvs. va transmit pretul pentru un sistem complet pana la vopseaua alba de pe casa, 33,87 euro +tva . detaliile le transmit oricarei persoane care doreste.

Buna dimineata,

In general dimensiunea caramizii e data de proiectantul de rezistenta. Grosimea termoizolatiei rezulta dintr-un calcul termotehnic si depinde de caracteristicele caramizii utilizate si de proprietatile materialului pe care-l folositi la izolatie precum si de zona climatica unde va aflati. In cazul dumneavostra nu e acelasi lucru daca construiti in oras sau, undeva in camp, pe la Ghimbav sau in Bartolomeu. Trebuie analizate mai multe variante pentru a obtine un raport pret-calitate corect. Parerea sincera a unui specialist v-ar fi de ajutor.
Mai trebuie sa tineti cont ca pentru a obtine un confort termic satisfacator termoizolatia nu rezolva in totatlitate problema. Trebuie sa aveti in vedere si calitatea tamplariei si cea a executiei.Incercati sa obtineti garantii pentru tot ce construiti.
Mai multe detali la 0722270400.

O zi buna,

DAN

Domnule Dan,

Este putin cam multa teorie in ceea ce scrieti dvs. Practic, din „calcule” ar putea rezulta, sa zicem, ca in diferite puncte din jurul orasului Brasov, studiind clima si conditiile meteo din ultimii 50 ani va rezulta o grosime diferita a stratului izolator. Probabil ca in Bratolomeu ar trebui 9cm de polistiren EPS 80 iar in Ghimbav 10cm EPS 100. E destul de simpatica abordarea aceasta. Folosind 10cm EPS 80 sau 100 va rezulta ca, intr-o iarna s-a facut economie de 20/50/x KW adica nesemnificativ.

Mult mai importanta este asezarea fata de punctele cardinale, numarul persoanelor ce locuiesc in casa si mobilitatea acestora, spatiile vitrate si calitatea ferestrelor, asa cum ati mentionat.

In ziua de azi, norma este Polistiren/Vata de 10cm, iar pentru cei mai hotarati 15cm, sau, mai rar, 20cm.

Restul solutiilor sunt fie insuficiente, fie prea putin testate, fie prea scumpe raportat la beneficiul adus.

Succes!

Noi suntem din Brasov si avem casa ridicata la rosu.Am folosit la exterior caramida de 30,iar la interior de 25.Izolatia exterioara o sa fie din vata bazaltica.A aparut si o caramida de 44 care am inteles ca nu necesita izolatie.Noi nu am folosit-o pt ca ne apucasem deja de constructie.Mai interesati-va putin.Succes!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *